Contact informatie

U kunt onderstaande gegevens gebruiken of contact opnemen middels ons contactformulier.

Onze praktijk in Ewijk
Vordingstraat 2
6644 BH Ewijk
Telefoon: 0487-523823

Onze praktijk in Malden
Groesbeekseweg 4
6581 BH Malden
Telefoon: 0487-523823

Contact formulier

Voor vragen of het maken van een afspraak , bel: 0487-523823

Acné therapie

Acnetherapie De Wildt

Acné

Acné is de meest voorkomende huidaandoening. Acné komt op iedere leeftijd voor, zowel bij mannen als bij vrouwen, jong en oud. Niet alleen de puistjes zelf staan op de voorgrond maar ook de littekens en (pigment) vlekjes die als gevolg van de acné kunnen ontstaan. Tijdens het intake gesprek wordt door een deskundige huidtherapeut gekeken naar de specifieke huidklachten en de behoefte van u als cliënt. Uw wensen staan voorop. Wilt u zien hoe een acnebehandeling eruit ziet? Scrol dan verder want onderaan de pagina kunt u een filmpje bekijken.

Waardoor ontstaat acné?

Bij acné vindt er een overproductie van talg plaats. De talg raakt verstopt in de huid waardoor een puistje of mee-eter kan ontstaan. Dit gebeurt onder invloed van:

1.      Toegenomen talgproductie onder invloed van hormonen
2.      Storing in het verhoorningsproces en afsluiting van het talgkanaal
3.      Bacteriën in het haarzakje en in de talgklieren
4.      Door een ontstekingsproces rond de talgklierfollikel
5.      Door overige factoren: stress en transpiratie verergert acné

Hoe herkent u acné?

Acné komt meestal voor in het gezicht, rug, borst of op de schouders. Kenmerkend voor acné is een combinatie van:

1.      Een vette en glimmende huid
2.      Kleine witte bultjes: gesloten mee-eters
3.      Zwarte puntjes: open mee-eters
4.      Rode pukkels: papels
5.      Puistjes met een geel puskopje: pustels
6.      Acné littekens (eventueel)

Deze huidafwijkingen komen meestal op hetzelfde moment naast elkaar voor. Maar het kan ook zo zijn dat vooral één van de kenmerken duidelijk zichtbaar is, bijvoorbeeld pustels of veel zwarte puntjes. Het ziekteverloop is grillig.

Acnétherapie

Tijdens een acné behandeling leggen we de nadruk op de meest zichtbare oneffenheden, de puistjes, mee-eters en ontstekingen. Deze worden gedurende de acne behandeling op een hygiënische wijze uitgedrukt zodat er geen acne littekens ontstaan. De combinatie en volgorde van de producten die tijdens de acne behandeling worden gebruikt, worden aangepast op uw specifieke huidprobleem en uw huidtype.

Acne littekens behandelen

Nadat de actieve acne is verminderd of onder controle is, blijven in een enkel geval acne littekens, pigment vlekjes of een grove huidstructuur zichtbaar. Deze acne littekens, pigment vlekjes of grove huidstructuur kan goed worden behandeld met de Dermapen.

Samen gaan we de Acne tegen

Acné is een aandoening die je samen moet aanpakken en daarom is de thuisverzorging net zo belangrijk als de behandeling van de huidtherapeut. Wij werken met producten van Environ en Louis Widmer. Beide lijnen hebben een jarenlange reputatie van bewezen effectiviteit. Uw huidtherapeut zal samen met u bekijken welke producten het beste bij uw huid passen.

acne

Vergoeding Acne

Bij een aanvullende zorgverzekering worden acnébehandelingen vaak (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Indien u er niet uitkomt helpen wij een handje mee.

De Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) is een beroepsvereniging welke de belangen behartigt van de huidtherapeuten in Nederland. De NVH ontwikkelt kwaliteitsbeleid, organiseert na- en bijscholingsprojecten voor haar leden en is aangesloten bij de Klachtencommissie Paramedici Eerstelijn (KCP). Bovendien is de NVH vertegenwoordigd in de Stichting Kwaliteitsregister Paramedici. Een huidtherapeut heeft de mogelijkheid opgenomen te worden in het Kwaliteitsregister Paramedici. Hierin wordt eenmalig geregistreerd of een paramedicus voldoet aan de opleidingseisen van de wet BIG. Vervolgens wordt elke vijf jaar een registratie gemaakt of een paramedicus beschikt over actuele kennis en ervaring. Wanneer voldaan wordt aan de door de beroepsgroep gestelde eisen, behoudt de geregistreerde paramedicus de kwaliteitsregistratie. ×
Transparantie en inzichtelijkheid in de gezondheidszorg worden steeds belangrijker. Patiënten en cliënten hebben steeds meer mogelijkheden om hun eigen behandelaars te kiezen. De keuzemogelijkheid leidt tot behoefte aan inzicht in de kwaliteit van behandelaars. Bij wie kan een patiënt het beste terecht voor welke behandeling? Bij het beantwoorden van deze vraag biedt het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) uitkomst door het individueel keurmerk. Het Kwaliteitsregister Paramedici is een vrijwillig register voor een groot aantal paramedische beroepsgroepen: Ergotherapeuten, diëtisten, huidtherapeuten, logopedisten, MBB'ers (de nieuwe beroepsnaam voor radiodiagnostisch- en radiotherapeutisch laboranten, medisch nucleair werkers), oefentherapeuten Cesar en Mensendieck, optometristen, orthoptisten en podotherapeuten. Via het kwaliteitsregister wordt eenmalig geregistreerd of een paramedicus voldoet aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroepen in de individuele Gezondheidszorg). Vervolgens wordt periodiek (elke vijf jaar) geregistreerd of een paramedicus beschikt over actuele kennis en ervaring. Alleen wanneer aan de door de beroepsgroep gestelde eisen wordt voldaan, behoudt de geregistreerde paramedicus zijn of haar kwaliteitsregistratie. Het KP kan door iedereen, van (potentiële) patiënten tot zorgverzekeraars en collega behandelaars geraadpleegd worden. Benodigd hiervoor zijn het KP-nummer (registratienummer) of de naam met de geboortedatum. Het staat patiënten vrij om bij hun behandelaar te informeren naar het KP-nummer. ×
Een huidtherapeut behandelt de zieke en/of beschadigde huid. Hiervoor heeft hij of zij de 4-jarige HBO-opleiding Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht of Haagse Hogeschool. De titel huidtherapeut is een beschermde titel, vastgelegd in wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG, artikel 34). Het verschil tussen de huidtherapeut en bijvoorbeeld een schoonheidsspecialist, is dat een huidtherapeut de zieke en/of beschadigde huid behandelt en daarnaast een paramedicus is. Een schoonheidsspecialiste verzorgt en verfraait enkel de gezonde huid. Het doel van de huidtherapie is het opheffen, voorkomen of verminderen van stoornissen, beperkingen en/of handicaps ten gevolge van huidaandoeningen. ×
Niemand vind het leuk om behandeld te worden als een nummertje. Daarom doen wij dat dan ook zeker niet. Wij nemen uw problemen of vragen serieus en trekken voldoende tijd uit om u op een goede, vriendelijke en persoonlijke manier te helpen en te behandelen. ×