Ewijk, Malden, Gennep en Beneden Leeuwen

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Ewijk, Malden, Gennep en Beneden Leeuwen

Acné Therapie

Acnétherapie

Acné is de meest voorkomende huidaandoening. Acné komt op iedere leeftijd voor, zowel bij mannen als bij vrouwen, jong en oud. Niet alleen de puistjes zelf staan op de voorgrond maar ook de littekens en (pigment) vlekjes die als gevolg van de acné kunnen ontstaan. Tijdens het intake gesprek wordt door een deskundige huidtherapeut gekeken naar de specifieke huidklachten en de behoefte van u als cliënt. Uw wensen staan voorop. Wilt u zien hoe een acnébehandeling eruit ziet? Bekijk dan de video over deze behandeling.

Waardoor ontstaat acné?

Bij acné vindt er een overproductie van talg plaats. De talg raakt verstopt in de huid waardoor een puistje of mee-eter kan ontstaan. Dit gebeurt onder invloed van:

1.      Toegenomen talgproductie onder invloed van hormonen
2.      Storing in het verhoorningsproces en afsluiting van het talgkanaal
3.      Bacteriën in het haarzakje en in de talgklieren
4.      Door een ontstekingsproces rond de talgklierfollikel
5.      Door overige factoren: stress en transpiratie verergert acné

Acne behandeling stadia

Hoe herkent u acné?

Acné komt meestal voor in het gezicht, rug, borst of op de schouders. Kenmerkend voor acné is een combinatie van:

1.      Een vette en glimmende huid
2.      Kleine witte bultjes: gesloten mee-eters
3.      Zwarte puntjes: open mee-eters
4.      Rode pukkels: papels
5.      Puistjes met een geel puskopje: pustels
6.      Acné littekens (eventueel)

Deze huidafwijkingen komen meestal op hetzelfde moment naast elkaar voor. Maar het kan ook zo zijn dat vooral één van de kenmerken duidelijk zichtbaar is, bijvoorbeeld pustels of veel zwarte puntjes. Het ziekteverloop is grillig.

Acné behandeling

Tijdens een acné behandeling leggen we de nadruk op de meest zichtbare oneffenheden, de puistjes, mee-eters en ontstekingen. Deze worden gedurende de acne behandeling op een hygiënische wijze uitgedrukt zodat er geen acné littekens ontstaan. De combinatie en volgorde van de producten die tijdens de acne behandeling worden gebruikt, worden aangepast op uw specifieke huidprobleem en uw huidtype.

Acné littekens behandelen

Nadat de actieve acné is verminderd of onder controle is, blijven in een enkel geval acne littekens, pigment vlekjes of een grove huidstructuur zichtbaar. Deze acné littekens, pigment vlekjes of grove huidstructuur kan goed worden behandeld met de Dermapen.

Samen gaan we de Acné tegen

Acné is een aandoening die je samen moet aanpakken en daarom is de thuisverzorging net zo belangrijk als de behandeling van de huidtherapeut. Wij werken met producten van Environ en Louis Widmer. Beide lijnen hebben een jarenlange reputatie van bewezen effectiviteit. Uw huidtherapeut zal samen met u bekijken welke producten het beste bij uw huid passen.

Behandelen Acne voor na

Vergoeding Acné

Bij een aanvullende zorgverzekering worden acnébehandelingen vaak (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Indien u er niet uitkomt helpen wij een handje mee.

Meer weten of een afspraak maken?

Neem contact op door te bellen naar 0487-523823 of vul onderstaand contactformulier in, zodat we je antwoord kunnen geven op je vragen of direct een afspraak kunnen maken.
Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823
Vestigingen in Ewijk, Malden, Gennep en Beneden Leeuwen

Laat uw gegevens achter.

Wilt u meer weten over Acne behandelingen of heeft u andere vragen? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

© 2017 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden | Gennep