Contact informatie

U kunt onderstaande gegevens gebruiken of contact opnemen middels ons contactformulier.

Onze praktijk in Ewijk
Vordingstraat 2
6644 BH Ewijk
Telefoon: 0487-523823

Onze praktijk in Malden
Groesbeekseweg 4
6581 BH Malden
Telefoon: 0487-523823

Contact formulier

Voor vragen of het maken van een afspraak , bel: 0487-523823

Blog

Pink ribbon de Wildt

Oktober staat al jarenlang internationaal bekend als de ‘borstkankermaand’; een maand waarin vooral Pink Ribbon Nederlanders oproept geld te doneren voor borstkankeronderzoek. De cijfers vertellen ons dat één op de zeven vrouwen borstkanker krijgt. Dat is veel te veel, daarom is onderzoek naar borstkanker erg belangrijk!

Wanneer een vrouw de diagnose borstkanker krijgt, verandert haar leven vaak ingrijpend. Naast dat de diagnose angst en verdriet met zich mee brengt zal er lichamelijk ook wat veranderen. De patiënt krijgt te maken met bijvoorbeeld een borstamputatie, het verwijderen van lymfeklieren in de oksel, chemotherapie en radiotherapie.  De operatie kan als gevolg hebben dat er vervelende littekens ontstaan die trekkerig aanvoelen en verkleven. Daarnaast kan er aan de geopereerde zijde lymfevocht achterblijven waardoor een pijnlijke geïrriteerde zwelling blijft wat kan zorgen voor bewegingsbeperkingen.

Bij ons in de praktijk vinden wij het erg belangrijk nazorg te bieden na de behandeling van borstkanker. Wij kunnen helpen op de volgende manieren:

 • Geven van bewegingsadviezen
 • Manuele lymfedrainage
 • Lymfetaping
 • Littekentherapie
 • Huidadviezen
 • Zwachtelen
 • Elastische kous aanmeten

Heeft u oedeemklachten of wilt u meer weten over de behandeling voor, tijdens en na de behandeling van borstkanker? Neem dan gerust contact op met ons.

Pink Ribbon Simone de WildtDit is ‘m! De Pink Ribbon Armband van 2017!

De Armband is te koop bij Bruna, C&A, DA, D.I.O. Drogist, Hunkemöller en in de Pink Ribbon webshop. De Armband kost € 9,99 waarvan € 4,26 aan borstkankeronderzoek gedoneerd wordt.

3e praktijk simone de wildt

Na 10 jaar in de praktijk in Ewijk en inmiddels ook al bijna 6 jaar in Malden behandelingen aan te bieden is het tijd voor uitbreiding! Simone de Wildt Huid- & Oedeemtherapie start een 3e vestiging in Gennep. De nieuwe praktijk bevindt zich in het Medisch Centrum Gennep, centraal gelegen aan de Langeweg 203. Vanaf 01-08-2017 mogen wij ons toerekenen tot 1 van de zorgverleners in het medisch centrum.

Behandelingen

Naast het behandelen van patiënten met een beschadigde huid, oedeem, overbeharing, acne, verkleuringen van de huid en littekens na bijvoorbeeld een operatie of brandwond bieden wij ook een ruim aanbod huidverbeterende behandelingen aan voor de gezonde huid. Wij vinden het erg belangrijk op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied. Daarom breiden wij niet alleen onze behandellocaties uit, maar zijn wij recent nog op cursus geweest om behandelingen toe te kunnen passen met behulp van een geïoniseerde plasma boog (de plasma lift).

Operatieve ingreep niet de enige methode

De plasma lift methode met behulp van de Cosmetic Corrector is de nieuwste, niet operatieve, methode op het gebied van oogleden liften, rimpelcorrectie en verwijderen van kleine cosmetisch storende plekjes. Gedurende 3 maanden na de behandeling met de Cosmetic Corrector vind aanmaak van nieuw collageen en elastine plaats waardoor het mogelijk is een tot 100% strakker resultaat te bereiken. Ook kunnen hyperpigmentaties erg mooi behandeld worden, er is direct resultaat zichtbaar!

Vermindering hyperpigmentatie         Cosmetic corrector accor

Afspraak maken

Omdat wij heel erg enthousiast zijn over de Plasma lift behandeling krijgen de eerste 10 snelle beslissers een korting van €100,- Dit betekend dat u slechts €395,- betaald. Wilt u graag nog wat meer informatie over ons brede aanbod behandelingen? Kijk dan op onze website www.huidtherapie-dewildt.nl, natuurlijk zijn wij ook telefonisch te bereiken op 0487-523 823. Wij zien u graag in een van onze locaties in Ewijk, Malden of Gennep.

 

Bscherm je huid tegen zon

Het wordt lekker weer deze week

Wilt u uw huid ook goed beschermen tegen de zon. Lees hieronder de tips! Wilt u meer weten kijk dan op www.kwf.nl. De zon zit weer in de maand! Genieten dus. Maar ook oppassen voor de schadelijke gevolgen van de zon, vooral voor kinderen. Kinderen zijn extra gevoelig voor de zon. Waarom? Juist bij kinderen kunnen beschadigingen door uv-straling uit zonlicht gevolgen hebben: hun huidcellen zijn extra kwetsbaar. Doordat kinderen in de groei zijn, gaat celdeling bij hen snel. Zo snel, dat niet alle beschadigde huidcellen kunnen herstellen voordat ze zich weer gaan delen. Dit zorgt voor een verhoogde kans op huidkanker op latere leeftijd. Daarom is bescherming tegen de zon zo belangrijk, juist voor kinderen.

Bescherm je kind door goed te smeren, het dragen van bedekkende kleren en af en toe de zon te weren.

Smeren met zonnebrandcrème

 • Gebruik een zonnebrandcrème met beschermingsfactor (SPF) van minstens 30;
 • Smeer je kind een halfuur voor het naar buiten gaat in;
 • Smeer je kind in voordat ze naar school gaat;
 • Herhaal het smeren iedere 2 uur, of vaker na zweten, zwemmen, afdrogen of het sporten.

Hoe dik moet je smeren?

Smeer lekker dik! Zuinig smeren geeft een lagere beschermingsfactor dan op de verpakking staat. Wij adviseren 7 theelepels zonnebrandcrème per smeerbeurt:

 • 1 voor gezicht en hals;
 • 2 voor armen en schouders;
 • 2 voor borst, buik en rug;
 • 2 voor benen en voeten.

Vergeet de bekende vergeten plekken niet

Denk ook aan het insmeren van je oren, lippen én de bovenkant van je voeten. Een zonnebrand die je maar één keer per dag hoeft aan te brengen en toch de hele dag beschermt klinkt mooi, maar is niet voor iedereen voldoende. Het hangt af van je huidtype en bezigheden op een dag. Wil je zeker weten dat je voldoende smeert? Herhaal het dan iedere twee uur.

Weten met welke factor je het beste kunt smeren lees je hier.

Kleren: bedek de huid

 • Bescherm de huid met bijv. een shirt met mouwen;
 • Sommige kleding laat nog uv-straling door. Als je zeker wilt zijn van de bescherming tegen de zon, kies dan uv-werende kleding;
 • Hoedjes of petjes helpen hoofd en nek beschermen;
 • Zet een zonnebril op (met uv-werende glazen).

Weren: zoek af en toe de schaduw op

 • Tussen 12 en 15 uur is de zon het schadelijkst. Zoek de schaduw op tijdens deze uren;
 • Hoe? Gebruik bomen, parasols of bijvoorbeeld schaduwdoeken;
 • Houd kinderen jonger dan 1 jaar helemaal uit de directe zon.

Kinderen zien hoe jij omgaat met bescherming tegen de zon. Geef daarom het goede voorbeeld.

Bron: Kwf.nl

 

Dermapen behandeling De Wildt

Van MTS Roller naar Dermapen

Een nieuwe methode die onder de Micro Needling Therapy valt is de Dermapen. Sinds maart 2015 zijn wij, in de praktijk, overgestapt van de MTS Roller naar de dermapen.  De MTS roller wordt nog steeds voor de cliënt thuis ingezet om de behandeling met de dermapen in de praktijk te ondersteunen.

Wat doet de Dermapen nou precies?

De dermapen maakt gebruik van een aantal miniscule naaldjes. Deze naaldjes vibreren in de huid waardoor er miniscule kanaaltjes in de huid ontstaan. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog maar zorgen voor een natuurlijk wondgenezingsproces van de huid. Doordat het wondgenezingsproces op gang komt worden de fibroblasten gestimuleerd. Fibroblasten zijn verantwoordelijk voor het activeren van collageen en elastine. Uiteindelijk resulteert dit in het verfijnen van de huidstructuur.

Welke indicaties zijn behandelbaar met de Dermapen?

– Restacne (acne littekens)
– Littekens (m.u.v. hypertrofische littekens en keloïd weefsel)
– Hyperpigmentatie
– Rimpelvorming/ fijne lijntjes
– Donkere verkleuring rondom de ogen
– Striae

Hoeveel behandeling heeft u nodig?

Hoe meer behandeling u ondergaat, hoe meer u het gewenste resultaat behaald. Uiteraard is dit ook afhankelijk van de indicatie en de ernst van de indicatie. Bij voorkeur passen wij de behandelingen toe in kuurverband met een frequentie van 14 dagen. Over het algemeen adviseren wij een kuurverband aan te gaan van 10 behandelingen. Om de werkzaamheid van de dermapen te ondersteunen adviseren onze huidtherapeuten het thuisgebruik van een MTS- roller. In combinatie met de Environ producten met actieve werkstoffen gericht op bijv. pigmentatie of littekens kan dit een enorme verbetering opleveren.

Hoe gaat de Dermapen behandeling in zijn werk?

De behandeling met de dermapen is er in 30 of 60 minuten. In 30 minuten wordt een korte reiniging toegepast alvorens te behandelen met de dermapen. Na deze reiniging vind de behandeling met de dermapen plaats. Tijdens de behandeling wordt de dermapen langzaam over de huid bewogen. Tegelijkertijd pulseert de pen de naaldjes gecontroleerd in de huid. Afhankelijk van de diepte waarop gewerkt zal worden kunnen er wat puntbloedingen ontstaan. Uiteindelijk wordt de huid gekoeld met koude doeken.

De behandeling van 60min begint uiteraard met een reiniging. Daarnaast wordt er gekeken over het noodzakelijk is om uit te zuiveren (het uitdrukken van pustels/ papels). Vervolgens wordt er behandeld met de dermapen en als afsluiting wordt er gekoeld met een Environ alginaat masker. Dit masker bevat hoge dosis van vitamine b5 (panthenol) wat sterk kalmerend werkt. Daarnaast werkt vitamine b5 ook sterk hydraterend waardoor er meer comfort voor de huid ontstaat.

Welke behandeling voor u nodig heeft bepalen onze huidtherapeuten aan de hand van een vrijblijvende intake.

Na de Dermapen behandeling

Direct na de behandeling is de huid rood en gevoelig. Soms kan er wat zwelling ontstaat. De roodheid en zwelling verdwijnt voor het grootste gedeelte vaak diezelfde dag nog. De komende 1-2 dagen voelt de huid trekkerig en droog. Ook kan de huid gaan schilferen.Indien gewenst kan er dan extra gebruik gemaakt worden van het product welke uw huidtherapeut geadviseerd heeft.

Tarieven Dermapen:

30 min: €45,00
60 min: €75,00

Kuurverband: 10 behandelingen betalen + 1 gratis.

Voor sommige indicaties, zoals littekens en acnelittekens, kunt u eventueel in aanmerkingen komen voor vergoeding. Uw huidtherapeut kunt u hier meer over vertellen.

 

banner-roken-huid

Weer een reden om te stoppen!

Dat roken slecht is voor je gezondheid staat buiten kijf. Longartsen zien jaarlijks een indrukwekkende toename van mensen met longkanker die in hun leven gerookt hebben. Maar hoe slecht is roken voor je huid ? Twee recente studies hierover worden belicht:

Huidveroudering

Door middel van een fotografische studie onder tweelingen hebben Amerikaanse onderzoekers kunnen aantonen dat roken in staat is om je huid sneller te doen verouderen. Gedurende de “Twins Days Festival” in Twinsburg in Ohio werden 79 tweelingparen meegenomen in de studie. In deze groep zaten tweelingen bij waarvan slechts één tweeling rookte of waarvan de ene gedurende minimaal 5 jaar langer rookte dan de andere tweeling. Er werden vragenlijsten afgenomen en foto’s genomen door professionele fotografen. In de studie zaten drie “geblindeerde” experts die de gezichtsfoto’s hebben beoordeeld op verouderingskenmerken en op gevalideerde rimpelscores. De resultaten lieten zien dat de rokende tweelingen vergeleken met de niet-rokende tweelingen significant slechtere scores hadden op de mate van verslapte huid van de bovenoogleden, wallen vorming, wangzakken, nasolabiale plooien, rokerslijnen, rimpeling van de onderlip en hamsterwangen. Daarentegen waren er geen verschillen te bespeuren in de mate van voorhoofdsrimpeling, fronsrimpeling en kraaienpootjes. Bij de tweelingen die onderling meer dan 5 jaar verschilden in het aantal jaren dat ze rookten hadden de tweelingen die langer rookten slechtere scores op de mate van wallen onder de ogen, wangzakken en onderliprimpeling. De resultaten tonen aan dat roken je huid sneller doet verouderen met name in de middelste en onderste delen van je gezicht. Zelfs een 5 jaar verschil in het aantal rookjaren kan al merkbare verschillen in huidveroudering opleveren.

Verhoogd risico huidkanker

Een tweede studie betreft een literatuur studie (zogenaamde meta-analyse) om bewijzen te verzamelen rondom de relatie tussen non-melanoma huidkanker en roken. Hiertoe werden 25 reeds gepubliceerde studies meegenomen. De gegevens werden verzameld en geanalyseerd met behulp van statistische berekeningen door 2 onafhankelijke onderzoekers. Roken bleek significant gerelateerd te zijn aan gevallen van plaveiselcelcarcinoom(OR * , 1.52; 95% CI, 1.15-2.01; I2 = 64%; 6 studies) maar niet aan basaalcelcarcinoom(OR, 0.95; 95% CI, 0.82-1.09; I2 = 59%; 14 studies) of aan andere vormen van non-melanoma huidkanker (OR, 0.62; 95% CI, 0.21-1.79; I2 = 34%; 2 studies). Roken verhoogt dus het risico op plaveiselcelcarcinoom, zeggen de onderzoekers.

De conclusie luidt dus dat roken je huid sneller doet verouderen en het risico verhoogt op het ontstaan van plaveiselcelcarcinoom, een vorm van huidkanker. Weer een reden om (tijdig) met roken te stoppen!

Toelichting

OR betekent Odds Ratio. De verhouding tussen twee kansen op een gebeurtenis, bijv. A / B . Wanneer de OR groter is dan 1 betekent dit dat de kans op gebeurtenis A significant groter is dan de kans op gebeurtenis B.

Bronnen

www.huidarts.com

 

hart-en-vaatziekten-rosacea

Houd die cardioloog bij de hand !

Rosacea is een veel voorkomende ontsteking van de gezichtshuid met een chronisch verloop. Typisch voor rosacea is de roodheid van de neus, wangen, voorhoofd en de kin. Ook zijn er in meer of mindere mate rode bultjes, puistjes en verwijde bloedvaatjes aanwezig in de aangedane delen van het gezicht.

Dit onderzoek was gericht op het bestuderen van de risico’s op een hart- en vaatziekte bij rosacea patiënten. Bij het onderzoek waren 60 patiënten en 50 op leeftijd en geslacht gematchte controlepersonen betrokken. Van elke deelnemer werden demografische gegevens, medische geschiedenis en voorkomen van risicofactoren voor het krijgen van een hart-en vaatziekte geregistreerd. Ook werden middelomvang, lengte en gewicht gemeten en de body mass index bepaald. Laboratoriumonderzoek omvatte bloedsuiker bij vasten, C-reactieve proteïne (CRP), zeer lage-dichtheid lipoproteïne (LDL), hoge-dichtheid lipoproteïne (HDL), totaal cholesterol, triglyceride, lipoproteïne (a).

Van de rosacea patiënten waren 66% vrouw (gemiddelde leeftijd 44,65 ± 12,9 jaar) en van de controlepersonen eveneens 66% (gemiddelde leeftijd 42,3 ± 12,3 jaar). De mediane duur van de aandoening in de rosacea groep was 36 maanden. Hoog totaal cholesterol (>200 mg/dl), LDL (>130 mg/dl) en CRP (>0,8 mg/l), een familiegeschiedenis van vroeg ontstaan van een hart- en vaatziekte, en een geschiedenis van roken en alcoholgebruik kwamen significant vaker voor bij rosaceapatiënten dan bij de controlepersonen.

De conclusie is dat rosacea patiënten een hoog risico op een hart- en vaatziekte kunnen hebben. Vanwege dit risico wordt een regelmatige follow-up van deze patiënten aanbevolen. Het mechanisme achter dit toegenomen risico is onbekend, en aanvullende gecontroleerde studies zijn nodig voor een verdere opheldering.

Wij adviseren daarom patiënten met rosacea om regelmatig hun bloed te laten nakijken op cholesterolwaarden, gezond te eten en voldoende in beweging te blijven.

Bron

www.huidarts.com

 

zwangerschap-hormonen

Angsten en feiten

Er bestaat angst dat het gebruik van corticosteroïdzalven (beter bekend als hormoonzalven) tijdens de zwangerschap nadelige gevolgen kan hebben op het ongeboren kind. Is de deze angst wel terecht ?
Onlangs heeft collega drs van Velsen de belangrijkste bevindingen van een aantal grote bevolkingsonderzoeken hierover in een Nederlandstalige artikel samengevat. Of het ongeboren kind lichamelijk effecten krijgt op een op de huid aangebrachte corticosteroïd blijkt afhankelijk te zijn van vele factoren. Allereerst moet het middel via de huid in de bloedbaan terechtkomen. Factoren die van invloed kunnen zijn op de opname van het corticosteroïd in het bloed zijn onder andere het percentage van het huidoppervlak dat gesmeerd wordt, de duur van aanbrengen van het corticosteroïd en de dikte van de aangedane huid ten tijde van het aanbrengen. Verder blijkt ook de sterkte van het middel van belang te zijn.

Het gebruik van lagere sterktes van corticosteroïden (zoals hydrocortisonacetaat en triamcinolonacetonide) blijkt niet gerelateerd te zijn aan het optreden van gespleten gehemeltes, vroegtijdige bevalling, groeivertraging of doodgeboorte van de baby. Het gebruik van hogere sterktes van corticosteroïden (zoals betamethasonvalereaat, momethasonfuroaat of clobetasolpropionaat) kan eventueel wel leiden tot groeivertraging van de baby maar alleen wanneer er meer dan 300 gram (dat is meer dan 10 tubes van 30 gram) gedurende de zwangerschap wordt gebruikt. De hoeveelheid corticosteroïd waar de foetus uiteindelijk aan wordt blootgesteld is weer afhankelijk van hoeverre dit middel door de placenta (=moederkoek ) wordt onschadelijk gemaakt. Informatie over de effecten van het gebruik van corticosteroïden bij het geven van borstvoeding ontbreken helaas nog. Indien de zalf op de tepels wordt aangebracht dienen vóór het geven van borstvoeding uiteraard eerst de tepels te worden schoongemaakt.

Hormoonzalven mogen dus gerust tijdens de zwangerschap door de moeder worden gebruikt maar houdt bovengenoemde informatie en voorschriften wel goed in uw achterhoofd!

Bron

www.huidarts.com

netelroos krabben

Krabben verleden tijd ?

Voor mensen die lijden aan ernstige therapie resistente neteltroos, de zogenaamde chronische spontane urticaria (hierna afgekort als CSU) is er een nieuw geneesmiddel beschikbaar. Het gaat hierbij om het middel omalizumab die geregistreerd is voor volwassenen en kinderen (12 jaar en ouder) die al antihistaminica (= dit zijn de bekende anti-allergietabletten) gebruiken, maar bij wie de symptomen van CSU niet goed onder controle worden gebracht met deze geneesmiddelen.

Wat is CSU

CSU is een ernstige en belastende huidaandoening die wordt gekenmerkt door rode, gezwollen, jeukende en soms pijnlijke netelroos of galbulten op de huid die spontaan optreden en gedurende meer dan zes weken aanhouden. Een groot deel van deze patiënten ervaart ook angio-oedeem, een zwelling in de diepere lagen van de huid. Bij deze laatste kunnen symptomen optreden zoals een gezwollen lip en benauwdheid.

Werking omalizumab

Omalizumab zorgt ervoor dat de aanmaak van bepaalde afweerstoffen (IgE antistoffen) in het lichaam onderdrukt wordt, waardoor de galbulten uitblijven. Belangrijke bijwerkingen zijn irritatie of ontsteking van de huid op de plek waar geïnjecteerd is, keelpijn en/of griepachtige klachten als koude rillingen, spierpijn, misselijkheid en hoofdpijn. De aanbevolen dosis is 300 mg via een onderhuidse injectie, iedere vier weken. Duizenden patiënten met CSU werden in de studies onderzocht. Omalizumab 300 mg toonde aan dat jeuk en netelroos significant verbeterden. 44% van de patiënten was na 12 weken behandeling zelfs vrij van jeuk en netelroos. Ook een herbehandeling met omalizumab van CSU patiënten die eerder met dit middel zijn behandeld bleek nog steeds effectief en veilig te zijn.Omalizumab is de eerste en enige geregistreerde behandeling in de EU voor de 50% van de CSU-patiënten die niet reageert op goedgekeurde doses antihistaminica.

Bron

www.huidarts.com

De Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) is een beroepsvereniging welke de belangen behartigt van de huidtherapeuten in Nederland. De NVH ontwikkelt kwaliteitsbeleid, organiseert na- en bijscholingsprojecten voor haar leden en is aangesloten bij de Klachtencommissie Paramedici Eerstelijn (KCP). Bovendien is de NVH vertegenwoordigd in de Stichting Kwaliteitsregister Paramedici. Een huidtherapeut heeft de mogelijkheid opgenomen te worden in het Kwaliteitsregister Paramedici. Hierin wordt eenmalig geregistreerd of een paramedicus voldoet aan de opleidingseisen van de wet BIG. Vervolgens wordt elke vijf jaar een registratie gemaakt of een paramedicus beschikt over actuele kennis en ervaring. Wanneer voldaan wordt aan de door de beroepsgroep gestelde eisen, behoudt de geregistreerde paramedicus de kwaliteitsregistratie. ×
Transparantie en inzichtelijkheid in de gezondheidszorg worden steeds belangrijker. Patiënten en cliënten hebben steeds meer mogelijkheden om hun eigen behandelaars te kiezen. De keuzemogelijkheid leidt tot behoefte aan inzicht in de kwaliteit van behandelaars. Bij wie kan een patiënt het beste terecht voor welke behandeling? Bij het beantwoorden van deze vraag biedt het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) uitkomst door het individueel keurmerk. Het Kwaliteitsregister Paramedici is een vrijwillig register voor een groot aantal paramedische beroepsgroepen: Ergotherapeuten, diëtisten, huidtherapeuten, logopedisten, MBB'ers (de nieuwe beroepsnaam voor radiodiagnostisch- en radiotherapeutisch laboranten, medisch nucleair werkers), oefentherapeuten Cesar en Mensendieck, optometristen, orthoptisten en podotherapeuten. Via het kwaliteitsregister wordt eenmalig geregistreerd of een paramedicus voldoet aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroepen in de individuele Gezondheidszorg). Vervolgens wordt periodiek (elke vijf jaar) geregistreerd of een paramedicus beschikt over actuele kennis en ervaring. Alleen wanneer aan de door de beroepsgroep gestelde eisen wordt voldaan, behoudt de geregistreerde paramedicus zijn of haar kwaliteitsregistratie. Het KP kan door iedereen, van (potentiële) patiënten tot zorgverzekeraars en collega behandelaars geraadpleegd worden. Benodigd hiervoor zijn het KP-nummer (registratienummer) of de naam met de geboortedatum. Het staat patiënten vrij om bij hun behandelaar te informeren naar het KP-nummer. ×
Een huidtherapeut behandelt de zieke en/of beschadigde huid. Hiervoor heeft hij of zij de 4-jarige HBO-opleiding Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht of Haagse Hogeschool. De titel huidtherapeut is een beschermde titel, vastgelegd in wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG, artikel 34). Het verschil tussen de huidtherapeut en bijvoorbeeld een schoonheidsspecialist, is dat een huidtherapeut de zieke en/of beschadigde huid behandelt en daarnaast een paramedicus is. Een schoonheidsspecialiste verzorgt en verfraait enkel de gezonde huid. Het doel van de huidtherapie is het opheffen, voorkomen of verminderen van stoornissen, beperkingen en/of handicaps ten gevolge van huidaandoeningen. ×
Niemand vind het leuk om behandeld te worden als een nummertje. Daarom doen wij dat dan ook zeker niet. Wij nemen uw problemen of vragen serieus en trekken voldoende tijd uit om u op een goede, vriendelijke en persoonlijke manier te helpen en te behandelen. ×