Contact informatie

U kunt onderstaande gegevens gebruiken of contact opnemen middels ons contactformulier.

Onze praktijk in Ewijk
Vordingstraat 2
6644 BH Ewijk
Telefoon: 0487-523823

Onze praktijk in Malden
Groesbeekseweg 4
6581 BH Malden
Telefoon: 0487-523823

Contact formulier

Voor vragen of het maken van een afspraak , bel: 0487-523823

Coagulatie

Coagulatie vaatafwijkingen

Couperose/teleangiectasieën/Spider naevi

Deze huidaandoeningen hebben allemaal te maken met verwijde bloedvaatjes. Deze rode zichtbare vaatjes bevinden zich vaak rondom de neus, de wangen, de hals en/of decolleté. Het zijn vaatjes die verwijdt zijn door  bijvoorbeeld leeftijd, te veel zon of bijvoorbeeld medicijngebruik. De elasticiteit van de vaatwanden kan hierdoor achter uitgaan wat ervoor zorgt dat de vaatjes niet meer kunnen samentrekken. De huid kleurt dan rood en/of er zijn duidelijk zichtbare vaatjes te zien. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf.

Steelwratjes

Steelwratjes oftewel fibroompjes zijn goedaardige tumoren. Ze komen vaak voor op plaatsen waar sprake is van wrijving zoals onder de oksels, borsten, hals en liesplooien. Steelwratjes worden vaak gezien als
cosmetisch storend/ontsierend. Steelwratjes kunnen zowel donker als licht van kleur zijn.

Xanthelasma

Dit zijn goedaardige plaatselijke platte vetophopingen op en rondom de oogleden. Xanthelasma wordt vaak gezien als cosmetisch storend/ontsierend.

couperose behandeling

Behandel mogelijkheden

U kunt een behandeling krijgen in de praktijk door middel van coagulatie, ipl of met een zapper. Wilt u voorkomen dat u meer last van bovenstaande huidaandoeningen krijgt dan is het mogelijk om een basisbehandeling in te plannen. We zullen u tijdens de behandeling voorzien van een product advies op maat.

Behandeling door middel van Coagulatie

Coagulatie

Coagulatie is een techniek waarbij de huidtherapeut door middel van elektrische stroom door een steriel minuscuul naaldje de oneffenheid dicht brandt. De huid is direct na de behandeling plaatselijk wat rood en er kunnen kleine korstjes ontstaan. De huid geneest zonder littekens binnen enkele dagen.

Behandeling met Intense Pulsed Light

ipl-behandeling

In onze praktijk werken wij al jaren met de PLS 3.. De PLS 3 geeft lichtimpulsen af met een zeer hoge intensiteit. De hemoglobine (rode bloedlichaampjes) in het bloed en in de vaatjes absorberen deze energie en zetten deze vervolgens om in warmte. Hierdoor lossen de eiwitten in het bloed en de vaatwand op. Het gevolg is dat het bloed stolt en de vaatjes verdwijnen. Het lymfesysteem zorgt ervoor dat de restanten worden afgevoerd. De behandeling is snel, effectief en veilig. Het resultaat is direct zichtbaar.

Behandeling met de Zapper

zapper de wildt

Dit is een apparaat met een puntige elektrode die boven het plekje wordt gehouden. Er wordt kort wat stroom afgegeven waardoor er een verbranding ontstaat. De omliggende huid wordt intact gehouden waardoor er geen littekenweefsel ontstaat. De pijn is maar van korte duur en goed te verdragen.
Er zal een zwart vlekje zichtbaar zijn na de behandeling. Binnen een aantal dagen vormt zich een korstje die binnen enkele weken spontaan er af valt. De huid is dan wat roze van kleur. Dit kleurt vanzelf bij.

Na de behandeling

Gebruik gedurende twee weken na bovenstaande behandelingen een sunblock (elke twee uur) met een minimale beschermingsfactor (SPF) 30 met UVB en UVA- bescherming om pigmentvlekken te voorkomen.

De Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) is een beroepsvereniging welke de belangen behartigt van de huidtherapeuten in Nederland. De NVH ontwikkelt kwaliteitsbeleid, organiseert na- en bijscholingsprojecten voor haar leden en is aangesloten bij de Klachtencommissie Paramedici Eerstelijn (KCP). Bovendien is de NVH vertegenwoordigd in de Stichting Kwaliteitsregister Paramedici. Een huidtherapeut heeft de mogelijkheid opgenomen te worden in het Kwaliteitsregister Paramedici. Hierin wordt eenmalig geregistreerd of een paramedicus voldoet aan de opleidingseisen van de wet BIG. Vervolgens wordt elke vijf jaar een registratie gemaakt of een paramedicus beschikt over actuele kennis en ervaring. Wanneer voldaan wordt aan de door de beroepsgroep gestelde eisen, behoudt de geregistreerde paramedicus de kwaliteitsregistratie. ×
Transparantie en inzichtelijkheid in de gezondheidszorg worden steeds belangrijker. Patiënten en cliënten hebben steeds meer mogelijkheden om hun eigen behandelaars te kiezen. De keuzemogelijkheid leidt tot behoefte aan inzicht in de kwaliteit van behandelaars. Bij wie kan een patiënt het beste terecht voor welke behandeling? Bij het beantwoorden van deze vraag biedt het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) uitkomst door het individueel keurmerk. Het Kwaliteitsregister Paramedici is een vrijwillig register voor een groot aantal paramedische beroepsgroepen: Ergotherapeuten, diëtisten, huidtherapeuten, logopedisten, MBB'ers (de nieuwe beroepsnaam voor radiodiagnostisch- en radiotherapeutisch laboranten, medisch nucleair werkers), oefentherapeuten Cesar en Mensendieck, optometristen, orthoptisten en podotherapeuten. Via het kwaliteitsregister wordt eenmalig geregistreerd of een paramedicus voldoet aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroepen in de individuele Gezondheidszorg). Vervolgens wordt periodiek (elke vijf jaar) geregistreerd of een paramedicus beschikt over actuele kennis en ervaring. Alleen wanneer aan de door de beroepsgroep gestelde eisen wordt voldaan, behoudt de geregistreerde paramedicus zijn of haar kwaliteitsregistratie. Het KP kan door iedereen, van (potentiële) patiënten tot zorgverzekeraars en collega behandelaars geraadpleegd worden. Benodigd hiervoor zijn het KP-nummer (registratienummer) of de naam met de geboortedatum. Het staat patiënten vrij om bij hun behandelaar te informeren naar het KP-nummer. ×
Een huidtherapeut behandelt de zieke en/of beschadigde huid. Hiervoor heeft hij of zij de 4-jarige HBO-opleiding Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht of Haagse Hogeschool. De titel huidtherapeut is een beschermde titel, vastgelegd in wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG, artikel 34). Het verschil tussen de huidtherapeut en bijvoorbeeld een schoonheidsspecialist, is dat een huidtherapeut de zieke en/of beschadigde huid behandelt en daarnaast een paramedicus is. Een schoonheidsspecialiste verzorgt en verfraait enkel de gezonde huid. Het doel van de huidtherapie is het opheffen, voorkomen of verminderen van stoornissen, beperkingen en/of handicaps ten gevolge van huidaandoeningen. ×
Niemand vind het leuk om behandeld te worden als een nummertje. Daarom doen wij dat dan ook zeker niet. Wij nemen uw problemen of vragen serieus en trekken voldoende tijd uit om u op een goede, vriendelijke en persoonlijke manier te helpen en te behandelen. ×