Ewijk, Malden, Gennep en Beneden Leeuwen

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Ewijk, Malden, Gennep en Beneden Leeuwen

Behandelen vaatafwijkingen

Couperose/teleangiectasieën/Spider naevi

Deze huidaandoeningen hebben allemaal te maken met verwijde bloedvaatjes. Deze rode zichtbare vaatjes bevinden zich vaak rondom de neus, de wangen, de hals en/of decolleté. Het zijn vaatjes die verwijdt zijn door  bijvoorbeeld leeftijd, te veel zon of bijvoorbeeld medicijngebruik. De elasticiteit van de vaatwanden kan hierdoor achter uitgaan wat ervoor zorgt dat de vaatjes niet meer kunnen samentrekken. De huid kleurt dan rood en/of er zijn duidelijk zichtbare vaatjes te zien. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf.

 

Steelwratjes

Steelwratjes oftewel fibroompjes zijn goedaardige tumoren. Ze komen vaak voor op plaatsen waar sprake is van wrijving zoals onder de oksels, borsten, hals en liesplooien. Steelwratjes worden vaak gezien als
cosmetisch storend/ontsierend. Steelwratjes kunnen zowel donker als licht van kleur zijn.

Xanthelasma

Dit zijn goedaardige plaatselijke platte vetophopingen op en rondom de oogleden. Xanthelasma wordt vaak gezien als cosmetisch storend/ontsierend.

Couperose behandeling

Behandel mogelijkheden

U kunt een behandeling krijgen in de praktijk door middel van coagulatie, ipl of met een zapper. Wilt u voorkomen dat u meer last van bovenstaande huidaandoeningen krijgt dan is het mogelijk om een basisbehandeling in te plannen. We zullen u tijdens de behandeling voorzien van een product advies op maat.

Behandeling door middel van Coagulatie

Coagulatie vaatafwijkingen

Coagulatie is een techniek waarbij de huidtherapeut door middel van elektrische stroom door een steriel minuscuul naaldje de oneffenheid dicht brandt. De huid is direct na de behandeling plaatselijk wat rood en er kunnen kleine korstjes ontstaan. De huid geneest zonder littekens binnen enkele dagen.

Behandeling met Intense Pulsed Light

IPL behandeling

In onze praktijk werken wij al jaren met de PLS 3.. De PLS 3 geeft lichtimpulsen af met een zeer hoge intensiteit. De hemoglobine (rode bloedlichaampjes) in het bloed en in de vaatjes absorberen deze energie en zetten deze vervolgens om in warmte. Hierdoor lossen de eiwitten in het bloed en de vaatwand op. Het gevolg is dat het bloed stolt en de vaatjes verdwijnen. Het lymfesysteem zorgt ervoor dat de restanten worden afgevoerd. De behandeling is snel, effectief en veilig. Het resultaat is direct zichtbaar.

Behandeling met de Zapper

Zapper de wildt

Dit is een apparaat met een puntige elektrode die boven het plekje wordt gehouden. Er wordt kort wat stroom afgegeven waardoor er een verbranding ontstaat. De omliggende huid wordt intact gehouden waardoor er geen littekenweefsel ontstaat. De pijn is maar van korte duur en goed te verdragen.
Er zal een zwart vlekje zichtbaar zijn na de behandeling. Binnen een aantal dagen vormt zich een korstje die binnen enkele weken spontaan er af valt. De huid is dan wat roze van kleur. Dit kleurt vanzelf bij.

Na de behandeling

Gebruik gedurende twee weken na bovenstaande behandelingen een sunblock (elke twee uur) met een minimale beschermingsfactor (SPF) 30 met UVB en UVA- bescherming om pigmentvlekken te voorkomen.

Meer weten?.

Als u meer wilt weten over het behandelen van vaatafwijkingen, dan kunt u hier uw gegevens achterlaten. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Boven aan deze website of op onze contactpagina kunt u meer contactmogelijkheden vinden.

© 2017 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden | Gennep