Contact informatie

U kunt onderstaande gegevens gebruiken of contact opnemen middels ons contactformulier.

Onze praktijk in Ewijk
Vordingstraat 2
6644 BH Ewijk
Telefoon: 0487-523823

Onze praktijk in Malden
Groesbeekseweg 4
6581 BH Malden
Telefoon: 0487-523823

Contact formulier

Voor vragen of het maken van een afspraak , bel: 0487-523823

Ontharen – IPL laser

IPL laser ontharen

Definitief ontharen met IPL lasertherapie

Wilt u zich niet meer druk hoeven maken over haartjes in uw gezicht en/of lichaam. Heeft u met regelmaat last van ingegroeide haartjes onder uw oksels, bikinilijn of benen? Met onze PLS3 IPL-laser behoren scheren, harsen, epileren en ontharingscrèmes definitief tot het verleden! Dit is het beste apparaat voor het definitief ontharen van zowel mannen als vrouwen.

Voor definitief ontharen maken wij gebruik van geavanceerde apparatuur: de Photo Nova PLS3. Dit is het beste apparaat in zijn soort op het gebied van laser ontharen. De moderne techniek in het apparaat maakt dat deze veel krachtiger is dan alle andere IPL-Laser apparaten. U kunt hiervoor zowel in onze praktijk in Ewijk als in Malden terecht. Uiteraard zijn mensen uit de omgeving van Beuningen, Wijchen en Nijmegen ook van harte welkom.

Kennis en ervaring

Zoals u van ons mag verwachten zijn alle huidtherapeuten binnen onze praktijk opgeleid om met de PLS 3 IPL-Laser te werken en ontharingsbehandelingen uit te voeren. Onze huidtherapeuten zijn allemaal gespecialiseerd in het uitvoeren van een behandeling met licht en/of lasertherapie. Hiervoor volgen wij jaarlijks een scholing om altijd up-to-date te blijven en om u de beste behandeling aan te kunnen bieden.

Definitief ontharen IPL-Laserontharing

De huidtherapeut die u behandelt zorgt voor een uitvoerige intake, zodat u precies weet wat u kan verwachten. Neem geheel vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek over definitief ontharen met IPL.

Voor een vakkundige behandeling met licht en/of lasertherapie gaat u natuurlijk naar een gecertificeerde huidtherapeut.

Hoe werkt IPL-ontharen met de Pls3 Laser?

De Photo Nova Pls 3 werkt op basis van lichtpulsen. Deze lichtpulsen worden tijdens de behandeling geabsorbeerd door het pigment in de haren. Deze lichtpulsen worden vervolgens omgezet in warmte. De warmte wordt naar het haarzakje geleid en het haarzakje wordt vernietigd. De Photo Nova pls 3 verwijdert het haar veilig en effectief zonder de huid binnen te dringen.

De voordelen van laser ontharen met de Pls 3?

De Photo Nova Pls 3 heeft vele voordelen ten opzichte van gewone IPL-apparatuur. De belangrijkste voordelen zijn hieronder beschreven.

1)    De PLS3 heeft een saffieren behandelkop. Hierdoor wordt het licht rechtstreeks naar beneden op de huid gezonden. Anders dan een glazen of plastic behandelkop waar het licht verspreid wordt en niet meer krachtig is als het op de huid komt. De saffieren behandelkop zorgt er dus voor dat de behandeling nog effectiever wordt!

2)    Wat de PLS3 verder veel beter maakt dan zijn soortgenoten zijn de filters waar gebruik van wordt gemaakt. Elk huidtype en haarsoort heeft zijn eigen filter en de behandeling is daardoor nooit standaard en alleen maar meer veilig hierdoor. De filters helpen de behandeling nog doeltreffender te worden en zo al jouw ongewenste haartjes te laten verwijderen.

3)    De Photo Nova Pls 3 maakt gebruik van een ingebouwd koelsysteem. Hierdoor wordt de huid extra beschermd tegen oververhitting.

Is definitief ontharen met de IPL-Laser veilig?

Ja, IPL-ontharen met de Photo Nova PLS 3 is veilig. Wij werken alleen met huidtherapeuten die gespecialiseerd zijn in licht- en laser ontharingsbehandelingen. Daarnaast zorgen wij continu voor bijscholing op het gebied van de laatste behandelmethodes. Ook de kwaliteit van de apparatuur is belangrijk en daarom krijgt onze apparatuur minimaal 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt.

Hoeveel IPL behandelingen heb ik nodig?

Er zijn ongeveer 8-10 behandelingen nodig voor een permanente laserontharing. Dit verschilt vaak per persoon en is afhankelijk van huidtype, haarkleur en haardikte. Haren met een normale dikte verdwijnen het eerst. Stugge haren worden aanvankelijk dunner om geleidelijk aan te verdwijnen. De beste resultaten worden verkregen met donkere haren (zwart of bruin) in combinatie met een lichte huid. Eventueel is een nabehandeling door middel van elektrisch epilatie wenselijk.

Wat zie je aan de huid direct na de behandeling.

Na de laserontharing kan uw huid een beetje rood zijn. Dit komt door de warmteontwikkeling en verdwijnt binnen ongeveer twee dagen. U kunt ook vochtophoping rondom de haarzakjes ervaren en de lucht van verbrande haartjes ruiken tijdens de IPL-behandeling. Maakt u zich geen zorgen, dit zijn normale huidreacties en duiden erop dat de behandeling effectief is. Na twee tot drie weken ziet u het effect van de laserbehandeling.

Wat kan ik verwachten van het resultaat na de behandelperiode?

Het resultaat is een mooie gladde huid zonder stoppels of irritaties. Het haar dat doeltreffend is behandeld komt nóóit meer terug, maar er kan geen 100% garantie gegeven worden. Het is namelijk altijd mogelijk dat sommige haren terugkomen onder invloed van hormonen of het gebruik van medicatie. Wij spreken daarom ook liever over een ‘permanente haarreductie’.

Is laserontharing ook geschikt voor lichte haren?

De Photo Nova PlS 3 werkt veel minder effectief op blonde, grijze en rossige haren. Gelukkig kunnen we deze haren wel behandelen door middel van elektrische epilatie. Elektrische epilatie in het gezicht wordt net als laser ontharen in het gelaat vergoed vanuit een aanvullende verzekering.

Hoe wordt de behandeling meestal ervaren?

Onze ervaring is dat de meeste mensen die een ontharingsbehandeling ondergaan dit vergelijken met het gevoel van een elastiekje dat op de huid wordt geschoten. Sommige dagen kunt u wat gevoeliger reageren dan andere. Een belangrijk voordeel van de PhotoNova PLS3 is dat u wel toonbaar blijft direct na de behandeling.

Mag ik harsen of epileren tussen de behandelingen door?

Harsen epileren IPL-ontharen

Vanaf zes 6 weken voordat u start met definitief ontharen tot na de laatste IPL-behandeling mag u niet harsen of epileren. Scheren, knippen of ontharen met een ontharingscrème mag wel. Het is belangrijk dat u de haren ongeveer 24-48 uur voor aanvang van de behandeling behandeld met ontharingscrème of met een scheermesje. Uw therapeut legt u hier meer over uit tijdens het intake gesprek.

Mag ik in de zon na een behandeling?

Vanaf 6 weken voordat u start met IPL-ontharen tot 6 weken na de laatste laserbehandeling, mag u het behandelde gebied niet blootstellen aan de zon of zonnebank. Wanneer u een zongebruinde huid heeft, kan de behandeling helaas niet doorgaan omdat het effect van de behandeling aanzienlijk afneemt. Ook heeft u een grote kans op pigmentverschuivingen in de huid als de huid is blootgesteld aan zonlicht. Veiligheid staat altijd voorop! Gedurende de behandelperiode adviseren wij het gebruik van een zonneproduct met een minimale factor van spf 30.

Vergoeding laser ontharen

Overbeharing in het gezicht of in uw hals wordt vergoed door uw zorgverzekeraar wanneer u aanvullend bent verzekerd. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u mogelijk recht heeft op vergoeding en welke polisvoorwaarden hiervoor gelden.

Praktijk voor Huid-en Oedeemtherapie Ewijk & Malden heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Naast het definitief ontharen, wordt de Photonova PLS3 ook met succes toegepast voor het behandelen van couperose, pigmentvlekken en steelwratjes.

De Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) is een beroepsvereniging welke de belangen behartigt van de huidtherapeuten in Nederland. De NVH ontwikkelt kwaliteitsbeleid, organiseert na- en bijscholingsprojecten voor haar leden en is aangesloten bij de Klachtencommissie Paramedici Eerstelijn (KCP). Bovendien is de NVH vertegenwoordigd in de Stichting Kwaliteitsregister Paramedici. Een huidtherapeut heeft de mogelijkheid opgenomen te worden in het Kwaliteitsregister Paramedici. Hierin wordt eenmalig geregistreerd of een paramedicus voldoet aan de opleidingseisen van de wet BIG. Vervolgens wordt elke vijf jaar een registratie gemaakt of een paramedicus beschikt over actuele kennis en ervaring. Wanneer voldaan wordt aan de door de beroepsgroep gestelde eisen, behoudt de geregistreerde paramedicus de kwaliteitsregistratie. ×
Transparantie en inzichtelijkheid in de gezondheidszorg worden steeds belangrijker. Patiënten en cliënten hebben steeds meer mogelijkheden om hun eigen behandelaars te kiezen. De keuzemogelijkheid leidt tot behoefte aan inzicht in de kwaliteit van behandelaars. Bij wie kan een patiënt het beste terecht voor welke behandeling? Bij het beantwoorden van deze vraag biedt het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) uitkomst door het individueel keurmerk. Het Kwaliteitsregister Paramedici is een vrijwillig register voor een groot aantal paramedische beroepsgroepen: Ergotherapeuten, diëtisten, huidtherapeuten, logopedisten, MBB'ers (de nieuwe beroepsnaam voor radiodiagnostisch- en radiotherapeutisch laboranten, medisch nucleair werkers), oefentherapeuten Cesar en Mensendieck, optometristen, orthoptisten en podotherapeuten. Via het kwaliteitsregister wordt eenmalig geregistreerd of een paramedicus voldoet aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroepen in de individuele Gezondheidszorg). Vervolgens wordt periodiek (elke vijf jaar) geregistreerd of een paramedicus beschikt over actuele kennis en ervaring. Alleen wanneer aan de door de beroepsgroep gestelde eisen wordt voldaan, behoudt de geregistreerde paramedicus zijn of haar kwaliteitsregistratie. Het KP kan door iedereen, van (potentiële) patiënten tot zorgverzekeraars en collega behandelaars geraadpleegd worden. Benodigd hiervoor zijn het KP-nummer (registratienummer) of de naam met de geboortedatum. Het staat patiënten vrij om bij hun behandelaar te informeren naar het KP-nummer. ×
Een huidtherapeut behandelt de zieke en/of beschadigde huid. Hiervoor heeft hij of zij de 4-jarige HBO-opleiding Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht of Haagse Hogeschool. De titel huidtherapeut is een beschermde titel, vastgelegd in wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG, artikel 34). Het verschil tussen de huidtherapeut en bijvoorbeeld een schoonheidsspecialist, is dat een huidtherapeut de zieke en/of beschadigde huid behandelt en daarnaast een paramedicus is. Een schoonheidsspecialiste verzorgt en verfraait enkel de gezonde huid. Het doel van de huidtherapie is het opheffen, voorkomen of verminderen van stoornissen, beperkingen en/of handicaps ten gevolge van huidaandoeningen. ×
Niemand vind het leuk om behandeld te worden als een nummertje. Daarom doen wij dat dan ook zeker niet. Wij nemen uw problemen of vragen serieus en trekken voldoende tijd uit om u op een goede, vriendelijke en persoonlijke manier te helpen en te behandelen. ×