Contact informatie

U kunt onderstaande gegevens gebruiken of contact opnemen middels ons contactformulier.

Onze praktijk in Ewijk
Vordingstraat 2
6644 BH Ewijk
Telefoon: 0487-523823

Onze praktijk in Malden
Groesbeekseweg 4
6581 BH Malden
Telefoon: 0487-523823

Contact formulier

Voor vragen of het maken van een afspraak , bel: 0487-523823

Dermapen

Dermapen behandeling huidtherapie

De Dermapen behandeling

De dermapen is de nieuwste techniek op het gebied van microneedling en huidvernieuwing.

In vergelijking met bestaande micro needling therapie is de dermapen effectiever en veiliger. Uw huid heeft namelijk minder hersteltijd nodig en de behandeling is comfortabeler en nauwkeuriger.

Hoe werkt het?

De dermapen heeft kleine vibrerende naaldjes die de huid precies genoeg beschadigen waardoor het natuurlijke genezingproces in gang gezet wordt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).

Behandelindicaties

De behandelingen met de dermapen zijn vooral geschikt als u verbetering wilt van:

  •  (Acne)littekens
  • Huidverjonging/huidverbetering
  • Rimpels
  • Pigmentvlekken
  • Grove poriën
  • Littekens
  • Striae
  • Brandwonden

Wat doet de behandeling met de Dermapen met mijn huid?

Doordat het bindweefsel diep in de huid wordt gestimuleerd, merkt u dat de huid na enkele behandeling steviger en gladder wordt. Reliëf door acne littekens en rimpels vermindert geleidelijk. De celdeling krijgt tijdens de behandeling met de Dermapen een enorme boost. Oude cellen schilferen versneld af en nieuwe cellen worden sneller aangemaakt. De hoornlaag wordt weer mooi dun. Daardoor hebben verstoppingen (comedonen) minder kans. Behandeling met de Dermapen heeft dus ook een zuiverend effect. Overmatig pigment (zonnevlekken, ouderdomsvlekken of andere hyperpigmentaties) dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert ook af en vervaagt waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekken vervagen. Uw huidteint wordt egaler en stralender.

Doordat u microscopische gaatjes maakt in het huidoppervlak kunnen producten beter, sneller en dieper in de huid doordringen. Hoe meer vitamines er in de diepere lagen worden opgenomen hoe meer aanmaak van collageen en elastine. Wij helpen u in de zoektocht naar een product of serum afgestemd op uw wensen en huidtype. In onze praktijk maken wij voornamelijk gebruik van de environ producten.

Na de behandeling

Na de behandeling zal de huid nog 1 a 2 uur rood zijn en gloeiend aanvoelen. Dat zal geleidelijk minder worden maar er zal nog enkele dagen een rode gloed zichtbaar zijn. Daarnaast kan het zijn dat uw huid iets gaat schilferen.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen dat u nodig heeft, is afhankelijk van uw huidprobleem en kunnen variëren. Heeft u meer behandelingen nodig dan worden deze behandelingen ook aangeboden in kuurverband. Uw huidtherapeut kan u hier meer over vertellen.

Resultaat

Na een aantal behandelingen zal de huid steviger en gladder zijn wat resulteert in een egale en stralende huidteint. Huidoneffenheden zoals rimpels en acne zullen geleidelijk vervagen. Doordat de huid zichzelf vernieuwd zullen ook verstoringen in het pigment verminderen (pigmentvlekjes, ouderdomsvlekjes en zonschade). Uw algemene huidconditie zal vooruit gaan.

Zelf aan de Rol!

Met de MTS thuisrollers kunt u het resultaat nog meer versterken! Door gebruik te maken van 1 van de thuisrollers, versterkt u uw resultaat tot 1000 x dan wanneer u alleen producten gebruikt. De naaldjes van de rollers creëren microkanaaltjes in de huidlagen waardoor er een verhoogde opname van actieve werkstoffen plaats vindt en de gebruikte producten een nog beter resultaat leveren! Bovendien kunt u de Rollers gebruiken van een half jaar tot 1 jaar, mits er volgens protocol goed ontsmet wordt!

mts behandeling dermapen

Ontdek hoe u het meest optimale resultaat kunt behalen in ons praktijk door het gebruik van de Micro Needling Therapy System!

Maak kennis met de MTS Roller en verneem uw mogelijkheden tot in detail!

Vergoeding

Sommige zorgverzekeringen hebben een (deel)vergoeding in de aanvullende verzekering voor acnetherapie of behandeling van littekens. De huidtherapeut kan u uitleggen hoe u dit kunt opvragen bij uw zorgverzekering.

De Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) is een beroepsvereniging welke de belangen behartigt van de huidtherapeuten in Nederland. De NVH ontwikkelt kwaliteitsbeleid, organiseert na- en bijscholingsprojecten voor haar leden en is aangesloten bij de Klachtencommissie Paramedici Eerstelijn (KCP). Bovendien is de NVH vertegenwoordigd in de Stichting Kwaliteitsregister Paramedici. Een huidtherapeut heeft de mogelijkheid opgenomen te worden in het Kwaliteitsregister Paramedici. Hierin wordt eenmalig geregistreerd of een paramedicus voldoet aan de opleidingseisen van de wet BIG. Vervolgens wordt elke vijf jaar een registratie gemaakt of een paramedicus beschikt over actuele kennis en ervaring. Wanneer voldaan wordt aan de door de beroepsgroep gestelde eisen, behoudt de geregistreerde paramedicus de kwaliteitsregistratie. ×
Transparantie en inzichtelijkheid in de gezondheidszorg worden steeds belangrijker. Patiënten en cliënten hebben steeds meer mogelijkheden om hun eigen behandelaars te kiezen. De keuzemogelijkheid leidt tot behoefte aan inzicht in de kwaliteit van behandelaars. Bij wie kan een patiënt het beste terecht voor welke behandeling? Bij het beantwoorden van deze vraag biedt het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) uitkomst door het individueel keurmerk. Het Kwaliteitsregister Paramedici is een vrijwillig register voor een groot aantal paramedische beroepsgroepen: Ergotherapeuten, diëtisten, huidtherapeuten, logopedisten, MBB'ers (de nieuwe beroepsnaam voor radiodiagnostisch- en radiotherapeutisch laboranten, medisch nucleair werkers), oefentherapeuten Cesar en Mensendieck, optometristen, orthoptisten en podotherapeuten. Via het kwaliteitsregister wordt eenmalig geregistreerd of een paramedicus voldoet aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroepen in de individuele Gezondheidszorg). Vervolgens wordt periodiek (elke vijf jaar) geregistreerd of een paramedicus beschikt over actuele kennis en ervaring. Alleen wanneer aan de door de beroepsgroep gestelde eisen wordt voldaan, behoudt de geregistreerde paramedicus zijn of haar kwaliteitsregistratie. Het KP kan door iedereen, van (potentiële) patiënten tot zorgverzekeraars en collega behandelaars geraadpleegd worden. Benodigd hiervoor zijn het KP-nummer (registratienummer) of de naam met de geboortedatum. Het staat patiënten vrij om bij hun behandelaar te informeren naar het KP-nummer. ×
Een huidtherapeut behandelt de zieke en/of beschadigde huid. Hiervoor heeft hij of zij de 4-jarige HBO-opleiding Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht of Haagse Hogeschool. De titel huidtherapeut is een beschermde titel, vastgelegd in wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG, artikel 34). Het verschil tussen de huidtherapeut en bijvoorbeeld een schoonheidsspecialist, is dat een huidtherapeut de zieke en/of beschadigde huid behandelt en daarnaast een paramedicus is. Een schoonheidsspecialiste verzorgt en verfraait enkel de gezonde huid. Het doel van de huidtherapie is het opheffen, voorkomen of verminderen van stoornissen, beperkingen en/of handicaps ten gevolge van huidaandoeningen. ×
Niemand vind het leuk om behandeld te worden als een nummertje. Daarom doen wij dat dan ook zeker niet. Wij nemen uw problemen of vragen serieus en trekken voldoende tijd uit om u op een goede, vriendelijke en persoonlijke manier te helpen en te behandelen. ×