Contact informatie

U kunt onderstaande gegevens gebruiken of contact opnemen middels ons contactformulier.

Onze praktijk in Ewijk
Vordingstraat 2
6644 BH Ewijk
Telefoon: 0487-523823

Onze praktijk in Malden
Groesbeekseweg 4
6581 BH Malden
Telefoon: 0487-523823

Contact formulier

Voor vragen of het maken van een afspraak , bel: 0487-523823

Permanente Make-up

Permanente Make-up PMU

Permanente Make-Up, gemak en schoonheid!

Zijn uw wenkbrauwen door te veel epileren uit model geraakt? Heeft u zelf niet zo’n vaste hand en kunt u uw wenkbrauwen niet mooi tekenen? Of kunt u doordat u geen vaste hand heeft geen strakke eyeliner aanbrengen of vlekt de eyeliner bij u heel snel? Permante Make-Up (PMU) is dan de uitkomst! Ook voor mensen die door ziekte of andere oorzaken geen wenkbrauwen meer hebben, kan PMU een een goede uitkomst bieden. Onze Huidtherapeute en Allround Schoonheidsspecialiste José Boekelmans is per 22-04-2016 ook PMU Specialiste. Zij heeft haar theorie- en praktijkexamen met een goed resultaat afgelegd bij Esthetica Opleidingen te Breda.

Wat is PMU?

PMU is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid door middel van een naaldmodule. Het principe lijkt op tatoeëren maar het doel is anders. Daarnaast verblijft een tatoeage in de onderste lagen van de huid waar de inkt nooit zal vervagen. PMU wordt steeds lichter en zal vervagen na 2 tot 5 jaar.

De behandeling

PMU specialiste Huidtherapie

Jose Boekelmans, onze PMU-specialiste aan het werk

Wanneer u voor de eerste keer komt zullen uitgebreid u wensen worden besproken qua vorm en kleur. Wij geven u hierbij advies. Nadat de huid verdoofd is met een crème* begint de pigmentatie.

* Verdovingscrème kunt u verkrijgen bij de apotheek op vertoon van een recept van uw huisarts. Voor 2 behandelingen is een tube van 5ml voldoende. Voor PMU van de wenkbrauwen mag u zelf de verdovingscrème aanbrengen 45 min van tevoren. De verdovingscrème mag niet in de ogen komen. Komt u voor een eyeliner behandeling dan brengen wij de crème voor u aan.

Belangrijk vooraf!
Wanneer u bloedverdunners gebruikt adviseren wij een uur voor de behandeling een glas appelsap te drinken, dit stimuleert de bloedstolling. Weet u dat u gemakkelijk bloedt van uzelf, drink dan ook een glas appelsap. Als u bloedverdunners gebruikt dan vragen wij aan u, altijd in overleg met u arts, 5 dagen van tevoren te stoppen met de bloedverdunners. Ook mag u drie dagen van tevoren geen alcohol drinken, dit verdunt namelijk het bloed. Het is altijd mogelijk, om de eventuele pijn iets te verzachten, om vooraf paracetamol te gebruiken. Geen aspirine, dit verdunt namelijk het bloed!

Na de eerste behandeling is de kleur iets donkerder dan gewenst. De opperhuid zuigt zich namelijk vol met pigment, maar deze laag schilfert regelmatig af. U ziet dan ook, 3-4 dagen na de behandeling, wat er gebeurt: de pigmentatie wordt lichter. Bij de volgende twee behandelingen worden vorm en kleur bijgewerkt en accenten gelegd qua intensiteit.

Wenkbrauwen

Er zijn verschillende technieken die kunnen worden toegepast om uw wenkbrauwen zo mooi mogelijk te maken. De verschillende technieken zijn hairstrokes (het pigmenteren van haartjes waardoor het heel natuurlijk lijkt), hairstrokes 3D (hairstrokes met verschillende kleuren/ haartjes) of de schaduwtechniek. Er kan ook een combinatie van deze technieken gemaakt worden om de wenkbrauwen zo natuurlijk mogelijk te maken. José bepaalt de vorm en de kleur die het beste bij u past en als u aangegeven heeft het eens zijn met de kleur en de vorm, wordt begonnen met de pigmentering.

Wenkbrouwen PMU Wenkbrouwen permanente make-up Wenkbrouwen hairstrokes PMU

Permanente eyeliner

Zou het niet heerlijk zijn als u nooit meer iedere ochtend zelf uw eyeliner hoeft aan te brengen? Laat uw eyeliner aanbrengen door onze PMU-specialiste en u bent voor de komende 2-5 jaar voorzien van een mooie, vloeiende ooglijn.

Eyeliner PMU Eyeliner permanente make-up

GGD goedgekeurd

Hygiëne is heel belangrijk bij het aanbrengen van permanente make-up. Sinds 1 juli 2007 mag permanente make-up uitsluitend aangebracht worden door praktijken met een GGD-vergunning. Er zijn door de overheid strenge hygiënerichtlijnen opgesteld, behandelaars zijn verplicht deze na te leven. Werken in een schone ruimte en met de juiste apparatuur en pigmenten spelen hierbij een grote rol. Wij hebben veiligheid en hygiene hoog in ons vaandel daarom zijn beide locaties (Ewijk en Malden) in bezit van  een GGD certificaat. Met dit GGD certificaat kunnen wij laten zien dat wij voldoen aan alle eisen en richtlijnen op het gebied van hygiëne en veiligheid voor het aanbrengen van Permanent make-up.

Meer informatie?

Voor vragen en meer informatie over PMU-behandelingen kunt u altijd contact met ons opnemen.

De Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) is een beroepsvereniging welke de belangen behartigt van de huidtherapeuten in Nederland. De NVH ontwikkelt kwaliteitsbeleid, organiseert na- en bijscholingsprojecten voor haar leden en is aangesloten bij de Klachtencommissie Paramedici Eerstelijn (KCP). Bovendien is de NVH vertegenwoordigd in de Stichting Kwaliteitsregister Paramedici. Een huidtherapeut heeft de mogelijkheid opgenomen te worden in het Kwaliteitsregister Paramedici. Hierin wordt eenmalig geregistreerd of een paramedicus voldoet aan de opleidingseisen van de wet BIG. Vervolgens wordt elke vijf jaar een registratie gemaakt of een paramedicus beschikt over actuele kennis en ervaring. Wanneer voldaan wordt aan de door de beroepsgroep gestelde eisen, behoudt de geregistreerde paramedicus de kwaliteitsregistratie. ×
Transparantie en inzichtelijkheid in de gezondheidszorg worden steeds belangrijker. Patiënten en cliënten hebben steeds meer mogelijkheden om hun eigen behandelaars te kiezen. De keuzemogelijkheid leidt tot behoefte aan inzicht in de kwaliteit van behandelaars. Bij wie kan een patiënt het beste terecht voor welke behandeling? Bij het beantwoorden van deze vraag biedt het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) uitkomst door het individueel keurmerk. Het Kwaliteitsregister Paramedici is een vrijwillig register voor een groot aantal paramedische beroepsgroepen: Ergotherapeuten, diëtisten, huidtherapeuten, logopedisten, MBB'ers (de nieuwe beroepsnaam voor radiodiagnostisch- en radiotherapeutisch laboranten, medisch nucleair werkers), oefentherapeuten Cesar en Mensendieck, optometristen, orthoptisten en podotherapeuten. Via het kwaliteitsregister wordt eenmalig geregistreerd of een paramedicus voldoet aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroepen in de individuele Gezondheidszorg). Vervolgens wordt periodiek (elke vijf jaar) geregistreerd of een paramedicus beschikt over actuele kennis en ervaring. Alleen wanneer aan de door de beroepsgroep gestelde eisen wordt voldaan, behoudt de geregistreerde paramedicus zijn of haar kwaliteitsregistratie. Het KP kan door iedereen, van (potentiële) patiënten tot zorgverzekeraars en collega behandelaars geraadpleegd worden. Benodigd hiervoor zijn het KP-nummer (registratienummer) of de naam met de geboortedatum. Het staat patiënten vrij om bij hun behandelaar te informeren naar het KP-nummer. ×
Een huidtherapeut behandelt de zieke en/of beschadigde huid. Hiervoor heeft hij of zij de 4-jarige HBO-opleiding Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht of Haagse Hogeschool. De titel huidtherapeut is een beschermde titel, vastgelegd in wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG, artikel 34). Het verschil tussen de huidtherapeut en bijvoorbeeld een schoonheidsspecialist, is dat een huidtherapeut de zieke en/of beschadigde huid behandelt en daarnaast een paramedicus is. Een schoonheidsspecialiste verzorgt en verfraait enkel de gezonde huid. Het doel van de huidtherapie is het opheffen, voorkomen of verminderen van stoornissen, beperkingen en/of handicaps ten gevolge van huidaandoeningen. ×
Niemand vind het leuk om behandeld te worden als een nummertje. Daarom doen wij dat dan ook zeker niet. Wij nemen uw problemen of vragen serieus en trekken voldoende tijd uit om u op een goede, vriendelijke en persoonlijke manier te helpen en te behandelen. ×