Ewijk, Malden, Gennep en Beneden Leeuwen

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Ewijk, Malden, Gennep en Beneden Leeuwen

Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken IPL behandeling

Pigmentvlekken op de huid zijn opeenhopingen van pigment ofwel melanine, zichtbaar als een donkere verkleuring van de huid. Wanneer de huid te veel aan zonlicht is blootgesteld, kunnen de pigmentcellen in de war raken, te veel melanine produceren of onregelmatige pigmentatie geven. Hormoonschommelingen, blootstelling aan zonlicht, ontstekingen en wondjes hebben invloed op de pigmentcellen. Pigmentvlekken kunnen ook een kenmerk zijn van huidveroudering. Sommige pigmentvlekken zijn al aanwezig bij de geboorte.

Hoe werkt lichtflitstherapie bij pigmentvlekken?

IPL staat voor Intense Pulsed Light. De IPL-techniek maakt gebruik van een flitslamp die een krachtig flitslicht geeft. Bij de behandeling van pigmentvlekken met IPL penetreert de lichtbundel de huid en wordt door het pigment in de vlek opgenomen. Door deze opname wordt de cel kapot gemaakt en het pigment verpulverd. Het lichaam ruimt dit vervolgens zelf op. IPL kan alleen pigmenten in de opperhuid verwijderen.

Onbehandelbare pigmentvlekken door IPL:

  • Pigmentvlekken die ontstaan zijn door hormonen, zoals door de pil of zwangerschap (melasma).

Behandeling: Dermapen

  • Verheven gepigmenteerde vlekjes (pigmentvlekken die duidelijk op de huid liggen)

Behandeling: Coagulatie

Behandelbare pigmentvlekken met IPL zijn:

  • Ouderdoms-of pigmentvlekken van bijvoorbeeld gezicht, decollet , handen en armen.

Te verwachten resultaat

De pigmentvlekken zullen verminderen of verdwijnen, waardoor de huid een egaler aanzien krijgt. Er zijn veel factoren die bepalend zijn voor het eindresultaat, zoals de diepte van het pigment, de locatie, de ontstaanswijze, de vorm, intensiteit van kleur, uw huidtype en uw zongedrag. We kunnen geen garantie geven dat de pigmentvlekken bij iedere patiënt verdwijnen. Wel kan de huidtherapeut direct na de behandeling inschatten hoe de vlekken reageren op de therapie.

Pigmentremmend product
Aanbrengen pigmentremmend product

 

Bij lichtflitstherapie worden de pigmentcellen zelf niet verwijderd en deze kunnen onder invloed van hormonen en zonlicht weer nieuwe pigmentvlekken veroorzaken. De beste resultaten zijn te behalen met lichtflitstherapie in combinatie met het gebruik van een pigment remmend/blekend huidproduct én consequent gebruik van zonnebrandcrème met factor 30 of hoger. De huidtherapeut geeft u graag advies.

Voor de behandeling

Pigmentvlekken behandeling

Het huidgebied dat behandeld zal worden, mag niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of zelfbruiner. Het licht mag namelijk niet door het pigment in de opperhuid geabsorbeerd worden. Vermijd ten minste 4 weken van tevoren of na de therapie UV-straling en smeer consequent in met zonnebrandcrème. Hierbij wordt altijd een factor 30 of hoger geadviseerd..

De behandeling

De huidtherapeut reinigt uw huid en bespreekt met u welke plekjes behandeld worden. Tijdens de behandeling dragen u en de huidtherapeut een bril om de ogen te beschermen. Op de te behandelen huid wordt een koude gel aangebracht. Het IPL-apparaat wordt op de huid gezet. De lichtflitsen voelen als een elastiekje dat tegen de huid tikt. De behandeling kan enigszins pijnlijk zijn, afhankelijk van het te behandelen gebied. Maar de meeste patiënten verdragen de behandeling goed. Een verdoving is niet nodig.

pigmentvlekken IPL-behandeling
Een behandeling duurt ongeveer 10 tot 30 minuten, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied

Na de behandeling

Na de behandeling ziet u dat het behandelde plekje wat donkerder van kleur is. U hoeft zich hierover geen zorgen te maken. Dit is een goed teken dat aangeeft dat de behandeling goed heeft gewerkt.  Evt zou er ook sprake kunnen zijn van een lichte zwelling op het behandelde gebied. Dit zijn normale, gewenste reacties. U kunt gewoon uw dagelijkse bezigheden hervatten. U mag een camouflageproduct aanbrengen als dat gewenst is. Door het afschilferen van de huid normaliseert de kleur in een paar dagen tot 2 weken. De snelheid hiervan is afhankelijk van de diepte van het pigment.

Tips en Adviezen na de behandeling

Belangrijk is dat u de huid zijn werk laat doen en u niet aan korstjes krabt. Ook is het belangrijk dat u zoveel mogelijk de zon vermijdt tot tenminste 4 weken na de behandeling en het behandelde gebied consequent insmeert met zonnebrandcrème van factor 30 of hoger.

Aantal benodigde behandelingen

Soms zijn 1 of 2 behandelingen voldoende, soms zijn meer behandelingen nodig. Hoe oppervlakkiger het pigment in de huid ligt, hoe eenvoudiger resultaat te behalen is. Met het ouder worden kunnen nieuwe vlekjes verschijnen, die resultaat zijn van de blootstelling aan zonlicht in uw jongere jaren. Het ondergaan van herhalingsbehandelingen is niet schadelijk.

Behandelfrequentie

In de meeste gevallen kunt u na 10 dagen tot 2 weken opnieuw behandeld worden.

Meer weten?.

Wilt u meer weten over pigmentvlekken verwijderen? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt uiteraard ook direct contact opnemen via onze contact pagina of de gegevens boven aan deze website.

© 2017 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden | Gennep