Contact informatie

U kunt onderstaande gegevens gebruiken of contact opnemen middels ons contactformulier.

Onze praktijk in Ewijk
Vordingstraat 2
6644 BH Ewijk
Telefoon: 0487-523823

Onze praktijk in Malden
Groesbeekseweg 4
6581 BH Malden
Telefoon: 0487-523823

Contact formulier

Voor vragen of het maken van een afspraak , bel: 0487-523823

Tatoeage verwijderen

Tatoeage verwijderen De Wildt

Laat uw tatoeage verwijderen

De naam van je ex nog op je lichaam? Is uw getatoeëerde wenkbrauw te hoog of te laag gezet? Of past uw tatoeage niet meer binnen uw levensstijl? Er is wat aan te doen!  Bij Praktijk voor Huid-en Oedeemtherapie verwijderen we ongewenste tatoeages d.m.v. laserbehandeling met hoogwaardig apparatuur. De Q-Switched Nd:YAG laser zorgt ervoor dat wij tatoeages op een veilige manier kunnen verwijderen zonder risico’s.

Hoe werkt tatoeage verwijdering?

De Q-Switched Nd:YAG laser geeft hele korte pulsen van hoge energie af, die geabsorbeerd worden door het donkere pigment van de tatoeage. Hierdoor ontstaat er een soort explosie in de inkt, waardoor er kleine inktdeeltjes ontstaan. Het afweersysteem van het lichaam bestrijdt deze kleine deeltjes en voert ze vervolgens af.

De laserbehandeling

De huidtherapeut stelt de laser in op uw huidtype en de kenmerken van de tatoeage. Vervolgens plaatsen we de laserkop net boven de inkt van de tatoeage en geven we een puls af. De inkt wordt hierdoor verwarmd en barst uiteen in kleinere deeltjes.

Tijdens de behandeling zal er een witte waas over de tatoeage komen. Dit is een normale reactie van de huid die na enkele minuten wegtrekt. We noemen dit het ‘snow’effect. Daarna zal de tatoeage zwellen en wordt de omliggende huid rood. Na afloop koelen we de behandelde tatoeage met coldpacks. Tot slot behandelen we uw huid na met een speciale koelzalf en dekken we het behandelde gebied met steriel gaas af.

De behandeling duurt afhankelijk van de grootte van de tatoeage tussen de 15 tot 60 minuten.

Tattoo verwijderen

Is de behandeling pijnlijk?

De laserbehandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Cliënten ervaren de behandeling alsof er een elastiekje tegen de huid wordt afgeschoten. Afhankelijk van de grootte, de duur en de locatie van de tatoeage kan het op sommige plaatsen gevoeliger zijn.

Direct na de laserbehandeling

De huid voelt direct na de behandeling branderig aan. Dit zakt binnen enkele uren weg. Na de behandeling kunnen er blaren en korstjes ontstaan. Dit hoort bij het genezingsproces. Na enkele dagen tot 2 weken gaat de huid vervellen en wordt de nieuwe huid zichtbaar. Het lichaam breekt in de weken daarop de inkt geleidelijk af. Wij adviseren u om veel water te drinken na de behandeling, dat helpt bij het afvoeren van afvalstoffen.

Waar moet ik na de behandeling op letten?

Laat u een tatoeage verwijderen, dan houdt het niet op na de behandeling. De behandelde huid is zeer kwetsbaar, dus houdt de huid uit de zon of zonnebank. Indien u blootstelling aan UV-straling niet volledig kan vermijden, dek dan de tatoeage af met een gaasje of textiel.

Houd de behandelde huid zo schoon mogelijk. Voorkom de eerste 2 weken na de behandeling wrijving van boordjes, ondergoed of sokken. U mag onder de douche met de tatoeage, maar wees voorzichtig met afdrogen, gebruik een schone handdoek en laat de tatoeage vrij van zeep, bodylotions, parfum en make-up. Wij raden zwemmen en saunabezoek af zolang er korstjes en velletjes aanwezig zijn. Krab nooit aan de huid en trek niet aan velletjes om verstoring van het genezingsproces te voorkomen.

Kan de tatoeage geheel verwijderd worden?

Meestal kan de tatoeage in zijn geheel verwijderd worden, maar in sommige gevallen kan dit niet. Dit heeft vooral te maken met de bestanddelen die aan de inkt zijn toegevoegd. De meeste tatoeages zijn tegenwoordig gezet met inkt die is samengesteld uit plantaardige bestanddelen, maar er zijn ook inktsoorten op basis van synthetische en zelfs metaalachtige deeltjes. Het toepassen van deze inktdeeltjes levert vaak bijzondere kleuren op, maar deze zijn met de laserbehandeling vaak moeilijk of niet afbreekbaar.

Al bij de eerste behandeling kunnen we vaststellen hoe de inkt reageert op de behandeling en een beeld geven van het te verwachten resultaat.

Aantal benodigde laserbehandelingen

Een tatoeage verwijderen werkt bij ieder persoon verschillend. De hoeveelheid behandelingen die nodig zijn is afhankelijk van een aantal factoren o.a.

  • De kleur, hoe donkerder hoe beter te behandelen in de meeste gevallen. In lichte kleuren is vaak veel witte kleurstof gebruikt. Wit is erg moeilijk te behandelen en heeft vaak meer behandelingen nodig.
  • De diepte van de aangebrachte inkt is ook van belang. Een professioneel gezette tattoo is vaak dieper gezet dan een zelf aangebrachte tattoo.
  • Zijn er meerdere tatoeages over elkaar geplaatst dan duurt de behandeling ook langer.
  • De gebruikte inkt speelt ook een rol bij het aantal benodigde behandelingen.

Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut een schatting geven en evalueert zij de voortgang met u tijdens het behandeltraject. Gemiddeld zijn er zo’n 8-12 behandelingen nodig.

Behandelfrequentie

Pas als de huid weer geheel genezen is wordt gestart met de vervolg behandeling. Er zit minimaal 8-12 weken tussen iedere behandeling. De huid heeft tijd nodig om te herstellen en het afvoeren van het afgebroken pigment duurt ook enkele weken. Eerder behandelen geeft absoluut niet een beter resultaat dat werkt eerder averechts.

Afspraak maken

Wij kunnen op korte termijn een intakegesprek met u inplannen. Het tarief voor het intakegesprek is € 40,-. Deze factuur wordt verrekend met de 1e behandeling.

U kunt bij praktijk voor Huid-en oedeemtherapie terecht zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog. Heeft u nog vragen na het lezen van deze pagina? Wij staan u graag te woord!

Prijzen tatoeage verwijderen

De Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) is een beroepsvereniging welke de belangen behartigt van de huidtherapeuten in Nederland. De NVH ontwikkelt kwaliteitsbeleid, organiseert na- en bijscholingsprojecten voor haar leden en is aangesloten bij de Klachtencommissie Paramedici Eerstelijn (KCP). Bovendien is de NVH vertegenwoordigd in de Stichting Kwaliteitsregister Paramedici. Een huidtherapeut heeft de mogelijkheid opgenomen te worden in het Kwaliteitsregister Paramedici. Hierin wordt eenmalig geregistreerd of een paramedicus voldoet aan de opleidingseisen van de wet BIG. Vervolgens wordt elke vijf jaar een registratie gemaakt of een paramedicus beschikt over actuele kennis en ervaring. Wanneer voldaan wordt aan de door de beroepsgroep gestelde eisen, behoudt de geregistreerde paramedicus de kwaliteitsregistratie. ×
Transparantie en inzichtelijkheid in de gezondheidszorg worden steeds belangrijker. Patiënten en cliënten hebben steeds meer mogelijkheden om hun eigen behandelaars te kiezen. De keuzemogelijkheid leidt tot behoefte aan inzicht in de kwaliteit van behandelaars. Bij wie kan een patiënt het beste terecht voor welke behandeling? Bij het beantwoorden van deze vraag biedt het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) uitkomst door het individueel keurmerk. Het Kwaliteitsregister Paramedici is een vrijwillig register voor een groot aantal paramedische beroepsgroepen: Ergotherapeuten, diëtisten, huidtherapeuten, logopedisten, MBB'ers (de nieuwe beroepsnaam voor radiodiagnostisch- en radiotherapeutisch laboranten, medisch nucleair werkers), oefentherapeuten Cesar en Mensendieck, optometristen, orthoptisten en podotherapeuten. Via het kwaliteitsregister wordt eenmalig geregistreerd of een paramedicus voldoet aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroepen in de individuele Gezondheidszorg). Vervolgens wordt periodiek (elke vijf jaar) geregistreerd of een paramedicus beschikt over actuele kennis en ervaring. Alleen wanneer aan de door de beroepsgroep gestelde eisen wordt voldaan, behoudt de geregistreerde paramedicus zijn of haar kwaliteitsregistratie. Het KP kan door iedereen, van (potentiële) patiënten tot zorgverzekeraars en collega behandelaars geraadpleegd worden. Benodigd hiervoor zijn het KP-nummer (registratienummer) of de naam met de geboortedatum. Het staat patiënten vrij om bij hun behandelaar te informeren naar het KP-nummer. ×
Een huidtherapeut behandelt de zieke en/of beschadigde huid. Hiervoor heeft hij of zij de 4-jarige HBO-opleiding Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht of Haagse Hogeschool. De titel huidtherapeut is een beschermde titel, vastgelegd in wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG, artikel 34). Het verschil tussen de huidtherapeut en bijvoorbeeld een schoonheidsspecialist, is dat een huidtherapeut de zieke en/of beschadigde huid behandelt en daarnaast een paramedicus is. Een schoonheidsspecialiste verzorgt en verfraait enkel de gezonde huid. Het doel van de huidtherapie is het opheffen, voorkomen of verminderen van stoornissen, beperkingen en/of handicaps ten gevolge van huidaandoeningen. ×
Niemand vind het leuk om behandeld te worden als een nummertje. Daarom doen wij dat dan ook zeker niet. Wij nemen uw problemen of vragen serieus en trekken voldoende tijd uit om u op een goede, vriendelijke en persoonlijke manier te helpen en te behandelen. ×