Contact informatie

U kunt onderstaande gegevens gebruiken of contact opnemen middels ons contactformulier.

Onze praktijk in Ewijk
Vordingstraat 2
6644 BH Ewijk
Telefoon: 0487-523823

Onze praktijk in Malden
Groesbeekseweg 4
6581 BH Malden
Telefoon: 0487-523823

Contact formulier

Voor vragen of het maken van een afspraak , bel: 0487-523823

Uw therapeuten

Wij werken met een hecht en professioneel team van huidtherapeuten en specialisten. Op deze pagina stellen wij ons aan u voor.

huidtherapeute Simone

Simone de Wildt – Huidtherapeute / eigenaresse

Sinds 2007 ben ik met mijn praktijk gevestigd in Gezondheidscentrum Ewijk. 5 jaar later zijn we, mede door mijn groeiende klantenbestand en een uitbreiding van de regio een 2e praktijk voor Huid-en oedeemtherapie gestart in Malden.

Medio 2006 ben ik afgestudeerd als Huidtherapeute aan de 4-jarige opleiding Huidtherapie aan de Hogeschool van Utrecht. Tijdens deze opleiding heb ik ook de cursus beauty assistent afgerond en na mijn studie heb ik mijn PDA behaald oftewel mijn pedagogisch didactische aantekening. Deze beide opleidingen kwamen goed van pas toen ik aan de slag ging als docent uiterlijke verzorging. Dit heb ik 4 jaar gedaan totdat ik me meer wilde gaan focussen op beide praktijken

Mijn interesse voor huidtherapie begon al in mijn jeugd. Ik had vroeger een moeilijke huid. Creme’s en zalfjes kon ik meestal niet verdragen. Lang onder de douche staan of een keer mijn make-up niet verwijderen voor het slapen gaan was voor mij een NO go.. Na alle zinloze huis-, tuin- en keukenmiddeltjes en goed bedoelde adviezen, wilde ik graag weten: wat werkt nu echt?

Als huidtherapeut heb ik me door de jaren heen met name gespecialiseerd in het behandelen van acne, littekens, oedeem en licht en lasertherapie. Het verbeteren van de huidconditie bij een gezonde, beschadigde of zieke huid geeft me veel voldoening. Deskundigheid, een eerlijke advies en een persoonlijke benadering daarbij vind ik zeer belangrijk!

Ik hoop u graag te zien bij ons in de praktijk!

Huidvriendelijke groetjes , Simone de Wildt

Beoordeling Simone

José Boekelmans – Huidtherapeute / PMU-specialiste

Medio juni 2013 ben ik afgestudeerd als huidtherapeut aan de Hogeschool van Utrecht. De keuze voor het volgen van deze studie komt voort uit het behalen van mijn vorige opleidingen Wellness en Allround schoonheidsspecialiste in 2009. Tijdens deze twee opleidingen werd de leergierigheid naar kennis over de huid alsmaar groter. In Oktober 2011 ben ik als stagiaire gestart bij Praktijk voor Huid- en Oedeemtherapie Ewik/ Malden.

Sinds 2013 ben ik werkzaam als huidtherapeut en ben ik gespecialiseerd in acnebehandelingen, definitieve ontharing, camouflagetherapie, oedeemtherapie en littekentherapie. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en sta geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici.

Beoordeling Jose

huidtherapeute Jose
huidtherapeute Lotte

Lotte Reijers – Huidtherapeute

Sinds juli 2015 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht en werkzaam als huidtherapeut bij de Praktijk voor Huid- en Oedeemtherapie de Wildt in Ewijk en Malden. Van jongs af aan heb ik mij altijd geïnteresseerd in de huid. Na het behalen van mijn diploma’s tot Allround Schoonheidsspecialiste en Pedicure wilde ik graag, op medisch gebied, meer kennis over de huid opdoen. Wat mij het meest interesseert aan dit beroep is dat je als huidtherapeut de nazorg oppakt waar de behandeling bij een specialist stopt. Elke cliënt heeft een eigen specifieke klacht en dat maakt het werk als huidtherapeut uitdagend.

Ik ben gespecialiseerd in acnéhandelingen waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende peelingen, definitieve ontharing d.m.v. elektrische epilatie & IPL, camouflagetherapie, oedeemtherapie & littekentherapie. Tevens ben ik ook lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en sta geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici.

Beoordeling Lotte

Millie Toonen – Huidtherapeute

Sinds juni 2017 ben ik afgestudeerd aan de Hoge school van Utrecht als huidtherapeut en werkzaam bij Huid- en Oedeemtherapie de Wildt. Mijn interesse in de huid begon tijdens mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste. Na vooral met het cosmetische van de huid bezig te zijn geweest wilde ik graag meer kennis over de medische kant van de huid. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik in 2013 gestart ben met de opleiding Huidtherapie.

Gedurende de opleiding heb ik met veel plezier bij het Sanadome in Nijmegen gewerkt als schoonheidsspecialiste/masseuse. Tijdens de opleiding heb ik mij onder andere gespecialiseerd in het aanmeten van therapeutisch elastische kousen. Op zaterdag ben ik dan ook werkzaam bij Harting Compressietherapie in Nijmegen.

De diversiteit van het vak als huidtherapeut spreekt mij erg aan. Het geeft mij veel voldoening dat ik echt iets kan betekenen voor anderen door met behulp van de behandelingen huidproblemen te verbeteren. Persoonlijke aandacht, deskundigheid en het boeken van resultaat vind ik hierbij erg belangrijk.
Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en sta geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici.

Millie Toonen Huidtherapeute
De Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) is een beroepsvereniging welke de belangen behartigt van de huidtherapeuten in Nederland. De NVH ontwikkelt kwaliteitsbeleid, organiseert na- en bijscholingsprojecten voor haar leden en is aangesloten bij de Klachtencommissie Paramedici Eerstelijn (KCP). Bovendien is de NVH vertegenwoordigd in de Stichting Kwaliteitsregister Paramedici. Een huidtherapeut heeft de mogelijkheid opgenomen te worden in het Kwaliteitsregister Paramedici. Hierin wordt eenmalig geregistreerd of een paramedicus voldoet aan de opleidingseisen van de wet BIG. Vervolgens wordt elke vijf jaar een registratie gemaakt of een paramedicus beschikt over actuele kennis en ervaring. Wanneer voldaan wordt aan de door de beroepsgroep gestelde eisen, behoudt de geregistreerde paramedicus de kwaliteitsregistratie. ×
Transparantie en inzichtelijkheid in de gezondheidszorg worden steeds belangrijker. Patiënten en cliënten hebben steeds meer mogelijkheden om hun eigen behandelaars te kiezen. De keuzemogelijkheid leidt tot behoefte aan inzicht in de kwaliteit van behandelaars. Bij wie kan een patiënt het beste terecht voor welke behandeling? Bij het beantwoorden van deze vraag biedt het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) uitkomst door het individueel keurmerk. Het Kwaliteitsregister Paramedici is een vrijwillig register voor een groot aantal paramedische beroepsgroepen: Ergotherapeuten, diëtisten, huidtherapeuten, logopedisten, MBB'ers (de nieuwe beroepsnaam voor radiodiagnostisch- en radiotherapeutisch laboranten, medisch nucleair werkers), oefentherapeuten Cesar en Mensendieck, optometristen, orthoptisten en podotherapeuten. Via het kwaliteitsregister wordt eenmalig geregistreerd of een paramedicus voldoet aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroepen in de individuele Gezondheidszorg). Vervolgens wordt periodiek (elke vijf jaar) geregistreerd of een paramedicus beschikt over actuele kennis en ervaring. Alleen wanneer aan de door de beroepsgroep gestelde eisen wordt voldaan, behoudt de geregistreerde paramedicus zijn of haar kwaliteitsregistratie. Het KP kan door iedereen, van (potentiële) patiënten tot zorgverzekeraars en collega behandelaars geraadpleegd worden. Benodigd hiervoor zijn het KP-nummer (registratienummer) of de naam met de geboortedatum. Het staat patiënten vrij om bij hun behandelaar te informeren naar het KP-nummer. ×
Een huidtherapeut behandelt de zieke en/of beschadigde huid. Hiervoor heeft hij of zij de 4-jarige HBO-opleiding Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht of Haagse Hogeschool. De titel huidtherapeut is een beschermde titel, vastgelegd in wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG, artikel 34). Het verschil tussen de huidtherapeut en bijvoorbeeld een schoonheidsspecialist, is dat een huidtherapeut de zieke en/of beschadigde huid behandelt en daarnaast een paramedicus is. Een schoonheidsspecialiste verzorgt en verfraait enkel de gezonde huid. Het doel van de huidtherapie is het opheffen, voorkomen of verminderen van stoornissen, beperkingen en/of handicaps ten gevolge van huidaandoeningen. ×
Niemand vind het leuk om behandeld te worden als een nummertje. Daarom doen wij dat dan ook zeker niet. Wij nemen uw problemen of vragen serieus en trekken voldoende tijd uit om u op een goede, vriendelijke en persoonlijke manier te helpen en te behandelen. ×