fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

Acné littekens behandelen08 JUN

Acné en acné littekens in het gezicht

Acné behandeling vanuit de stoel van de cliënt

In 2016 kwam mevrouw naar Huid & Oedeemtherapie Simone de Wildt voor een intake gesprek. Al snel werd duidelijk dat mevrouw al sinds 2014 last heeft van acne in het gezicht. De meerdere ontstekingen hebben ervoor gezorgd dat er littekens zijn ontstaan. Vooral op de wangen is dit goed zichtbaar. Tijdens het intakegesprek is er samen met de huidtherapeut een behandelplan opgesteld, waarbij peelings, thuisproducten van Environ Skincare en, in een later stadium, micro needling de acne en acne littekens zouden verminderen. Nu ruim twee jaar verder is mevrouw erg blij met het behaalde resultaat en wil ze graag haar verhaal delen.

Acné en acné littekens in het gezicht

‘’Op een bepaald moment kreeg ik steeds meer last van puistjes (ik had die altijd al wel, maar niet zo erg). Ik ben toen zelf aan de slag gegaan met van alles en nog wat. Ik denk dat ik elk ‘middeltje’ van de drogist wel geprobeerd heb. Hierdoor werd mijn huid niet rustiger, maar de acne werd juist alleen maar erger. Ook ging ik bepaalde dingen niet meer eten, omdat ik dacht dat ik misschien wel ergens allergisch voor was, maar ook dat hielp niet. Inmiddels had mijn zelfvertrouwen een flinke deuk opgelopen en ben ik naar de huisarts gegaan. ‘’

De huisarts, de dermatoloog en huidtherapeut voor de behandeling van acne

Via de huisarts ben ik bij de dermatoloog terechtgekomen. Hier heb ik een tijdje gelopen en zij schreef mij een medicijn voor wat de acne minder zou moeten maken. Helaas gebeurde er weinig. Na enige tijd adviseerde ze om eens een afspraak te maken bij een huidtherapeut. Naar aanleiding van het advies van de dermatoloog ben ik op zoek gegaan naar huidtherapeuten en zo bij de praktijk van Simone de Wildt terechtgekomen. Zij kreeg zeer goede recensies, dus toen al snel een afspraak ingepland.

Het behandelplan

Tijdens een intake gesprek bij de huidtherapeut wordt er allereerst goed samen naar de huid gekeken, waarnaar er een behandelplan opgesteld wordt. In de eerste fase van het behandeltraject licht de nadruk op het verminderen van ontstekingen en onzuiverheden. Deze fase wordt ondersteund door gebruik te maken van therapeutische producten van Environ Skincare voor thuis, eventueel in combinatie met de huidsupplementen van Advanced Nutrition Programme.

In de volgende fase kan de huid verder verbeterd worden, waarbij de littekens ten gevolge van de acne aangepakt worden. Deze restacne behandelen wij in de praktijk met behulp van micro needling.

‘’Als eerst heb ik een aantal acnebehandelingen gehad. Hierin werd o.a. gebruik gemaakt van een peeling. Deze voel je bijna niet. Het prikt hooguit een beetje en soms had ik daarna last van een geschilferde huid, maar dat kwam eigenlijk nauwelijks voor. Ik denk dat dit ook komt, omdat de peeling langzaam werd opgebouwd. ‘’

‘’Na de eerste acnebehandeling en het gebruik van de producten thuis, zag ik al heel snel resultaat. Eindelijk werd mijn huid rustiger. Hier was ik al zo blij mee! Na ongeveer een half jaar zijn we gestart met micro needling. Mijn acne was zo goed als weg, maar ik had nog wel littekens op mijn wangen. Ik vond het wel spannend om aan deze behandeling te beginnen. Ik was bang dat je weken last zou hebben van een hele rode huid en daardoor niet meer de deur uit kon. Niets was minder waar! Oké, mijn huid was na de behandeling wel rood, maar dat trok binnen twee dagen al helemaal weg. De behandeling zelf voel je wel, maar het was niet pijnlijk. Na een aantal behandelingen micro needling zag ik ook mijn littekens wegtrekken.’’

Acné en Environ Skincare

Ik gebruik de producten thuis (Ik weet niet precies de namen van alle producten) en ik ben er heel blij mee! Ze zijn makkelijk in gebruik en gaan lang mee. Ik gebruik de producten ’s ochtend en ’s avonds en daarna voelt mijn huid altijd heel schoon en zacht aan.

Wat zou je graag kwijt willen aan mensen die twijfelen om behandelingen te ondergaan?

‘’Ik heb best wel lang gelopen met mijn onzuivere huid en doordat ik zelf van alles ging proberen, werd het alleen maar erger. Nu achteraf had ik dit graag tien keer eerder willen doen. Ik zou in het vervolg meteen naar een huidtherapeut gaan. Die kan echt goed naar je huid kijken en zien wat het probleem is en je op de juiste manier helpen. Ik had na de eerste behandeling meteen resultaat en dat is zo fijn! Dus mijn advies: blijf er niet te lang mee lopen en laat er een specialist naar kijken. ‘’

Wat vind je van het resultaat tot nu toe?

‘’Ik ben er echt super blij mee! Het is zo’n verschil met hoe het eerst was. Als je huid er niet mooi uitziet kan je dat echt in de weg zitten. Bij was dit zeker het geval. Ik werd er heel onzeker van.

Ik blijf het nu goed onderhouden met behandelingen en de producten thuis en heb sindsdien geen terugval meer gehad. Zelfs niet tijdens en na mijn zwangerschap! Dus ik zou het iedereen aanraden die hier last van heeft (dat doe ik dus ook regelmatig in mijn omgeving). ‘’

Voor en na foto’s

voor en naZelf zie je je huid natuurlijk iedere dag, dit maakt het beoordelen van het resultaat erg moeilijk. Om het behaalde resultaat te kunnen beoordelen is het erg belangrijk om foto’s te maken. Tijdens een intake gesprek wordt er allereerst een ‘voor’ foto gemaakt. Deze foto’s worden gezien als 0-meting en zullen later als vergelijkingsmateriaal gebruikt worden.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden?

Wil je zelf graag een afspraak maken, omdat je bijvoorbeeld ook last hebt van acne en acne-littekens? Je kan altijd contact opnemen door te bellen naar 0487-523823 of door een mail te sturen naar info@huidtherapie-dewildt.nl.

Tags: acné
© 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
Direct een afspraak maken