fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

Acné Therapie

Acnétherapie

Acné is de meest voorkomende huidaandoening. Acné komt op iedere leeftijd voor, zowel bij mannen als bij vrouwen, jong en oud. Niet alleen de puistjes zelf staan op de voorgrond maar ook de littekens en vlekjes die als gevolg van de acné kunnen ontstaan.

Het doel van acné therapie is het onder controle krijgen van de acné, het verbeteren van de huidconditie zodat de acné niet terugkeert en eventuele huidschade zoals littekentjes of rode/bruine vlekjes (restacne) herstellen.

Tijdens het intake gesprek wordt door een deskundige huidtherapeut gekeken naar de specifieke huidklachten en naar de kenmerken van  acné, de conditie van de huid en uiteraard uw persoonlijke wensen.

Afspraak maken

Hoe herkent u acné?

Acné komt meestal voor in het gezicht, rug, borst of op de schouders. Kenmerkend voor acné is een combinatie van een vette en glimmende huid, kleine witte bultjes of zwarte puntjes, rode pukkels met of zonder geel puskopje en de littekens die achter kunnen blijven van de acné (restacne).

Het hebben van acné brengt vaak gemengde gevoelens met zich mee. Zeker omdat acné heel lang kan aanhouden en veel schade aan de huid kan aanrichten. Vaak hebben mensen al van alles geprobeerd zonder resultaat; medicatie, allerlei zalfjes en crèmes of homeopatische producten. Wij bieden een oplossing door middel van acné therapie. Bij Simone de Wildt | Huid-& Oedeemtherapie pakken we de acné vanuit de oorzaak aan waardoor uw huid weer een gladder en egaler aanzien krijgt.

Oorzaken van acné

Acne ontstaat meestal door een combinatie van factoren, die ontstaan door een verandering van de hormoonhuishouding.

1. Hyperkeratose
Door opstapeling van dode huidcellen rond de poriën raakt de haarfollikel verstopt.

2. Toename van de talgproductie
Onder invloed van hormonen worden de talgklieren groter en actiever en wordt de textuur van de talg dikker. Door de verstopping van de haarfollikel blijft de talg vastzitten in de haarfollikel en ontstaan comedonen (mee-eters).

3. De acné bacterie in de haarfollikel en de talgklier
Bij normale talgproductie bevindt de acné bacterie zich op het huidoppervlak. Door gebrek aan talg op het huidoppervlak migreert de acné bacterie in de haarfollikel.

4. Ontsteking
De aanwezigheid van de acné bacterie in de haarfollikel veroorzaakt een ontsteking rondom de talgklier, wat zich uit in een puistje.

Tijdens een intake gesprek krijgt de huidtherapeut een goed beeld van de oorzaken en de ernst van de acne, waarnaar zij een behandelplan op stelt.

Voor en na foto's

Acne behandeling De Wildt
Voor en na de behandeling

Acné behandeling

Zelfmanagement Acné

Acné behandeling

Na het intake gesprek starten we met een ‘cool peel’ kuur. De frequentie van de behandeling is afhankelijk van de huidconditie, de ernst van de acne en uiteraard uw wensen.

Tijdens de behandelingen starten we met een oppervlaktereiniging waarbij we gebruik maken van producten die overtollige talg helpen te absorberen, de poriën te zuiveren en de dode huidcellen te verwijderen.

Vervolgens zal de huidtherapeut een peeling aanbrengen, afgestemd op uw huid, op basis van lactaatzuur (LACM). Het verwijderen van dode huidcellen met behulp van zuren noemen we ook wel exfoliëren. Door de veilige concentratie zuren in de peelings waar wij mee werken wordt de huid niet beschadigd en kan de peeling langere tijd op de huid blijven, waardoor de acnébacterie geneutraliseerd wordt en ontstekingen ‘opgeruimd’. De peeling zorgt ervoor dat de verdikte hoornlaag compacter wordt en de huid sneller herstelt.

De huid is klaar voor het uitzuiveren van onzuiverheden zoals puistjes en mee-eters. Dit gebeurt veelal met een dun (steriel) naaldje. Hierdoor kan de talg die opgehoopt zit in de huid  makkelijk de huid uit.

Als afsluiting van de behandeling brengen we een dagverzorging aan met vitamine A. Vitamine A zorgt ervoor dat de huid nieuwe gezonde en functionele cellen aanmaakt en reguleert de talgproductie.

Therapeutische producten bij acné

Acné is een aandoening die je samen moet aanpakken en daarom is de thuisverzorging net zo belangrijk als de behandeling bij de huidtherapeut. Door thuis de huid op een juiste manier te verzorgen zullen we tijdens de cool peel kuur sneller resultaat behalen. Daarnaast kunt u met de juiste producten een nieuwe acné-uitbraak voorkomen.

Environ acné therapie

De huidtherapeuten van Simone de Wildt | Huid-& Oedeemtherapie werken met de therapeutische producten van Environ Skincare. Met het Focus Care Clarity+ gamma van Environ beschikt u thuis over dé producten op weg naar een zuivere, gezonde huid zonder puistjes.
Tijdens het intake gesprek kijkt uw huidtherapeut samen met u welke producten het beste bij uw huid passen.

Acné littekens behandelen

Nadat de actieve acné is verminderd of onder controle is, blijven in een enkel geval acne littekens, pigment vlekjes of een grove huidstructuur zichtbaar. Deze indicaties kunnen goed behandeld worden met behulp van Micro Needling oftewel de Dermapen.

Te verwachten resultaat

Na  de eerste paar behandeling zult u vaak al opmerken dat uw huid er rustiger en egaler uit zal zien. De hoeveelheid mee-eters en puistjes komen steeds minder voor. Op het moment dat de acné afneemt zult u merken dat de behandelingen een positief effect hebben op uw zelfvertrouwen.

Acne behandeling De Wildt
Voor en na de behandeling

Aantal benodigde acné behandelingen

Het aantal behandelingen is vooraf erg lastig aan te geven. Een verbetering van de huid is al snel zichtbaar maar acné staat vaak onder invloed van hormonen, omgevingsfactoren uw levensstijl en de thuisverzorging. Na het intake gesprek gaat de voorkeur vaak uit naar 1 maal in de week 1 behandeling voor gedurende 4 tot 6 weken, waarnaar deze frequentie afgebouwd wordt.

Behandelfrequentie

Wij adviseren in de start van de therapie, bij een actieve acne, om een kuur aan te gaan van 4 tot 6 behandelingen. Op het moment dat de acné niet meer actief is komt u in de onderhoudsfase terecht. In die fase adviseren wij om de behandelingen tussen de 6-12 weken te herhalen.

Vergoeding Acné

Bij een aanvullende zorgverzekering worden acné behandelingen vaak (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Indien u er niet uitkomt helpen wij graag een handje mee. Simone de Wildt | Huid- & Oedeemtherapie heeft contracten met alle zorgverzekeraars, is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en alle huidtherapeuten staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Afspraak maken

Wij kunnen op korte termijn een afspraak met u inplannen. Een intakegesprek is bij ons altijd kosteloos en geheel vrijblijvend. U kunt bij ons zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog terecht. Op iedere locatie hebben wij ook een avondopening. Heeft u nog vragen na het lezen van deze pagina? Bel ons op 0487-523823 of stuur ons een mail via het contactformulier. Wij beantwoorden graag uw vraag!

Prijzen Acné behandelingen

BehandelingTijdsduurPrijs
Dieptereiniging basis30 min€ 57,50
Dieptereiniging basis60 min€ 100,-
Dieptereiniging met peeling30 min€ 62,50
Dieptereiniging met peeling60 min€ 110,-
Lichaamsdelen op aanvraag

Prijzen littekens behandelen

BehandelingPrijs
Microneedling therapie€ 62,50
Microneedling therapie€ 110,-

Heeft u interesse?

Wilt u meer weten over acnétherapie of wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op 0487-523823.

  Naam:

  E-mail:

  Telefoon:

  Onderwerp:

  Uw bericht:

  Neem de onderstaande code over:


  captcha

  voordelen huidtherapie de wildt

  Laat uw gegevens achter.

  Wilt u meer weten over Acne behandelingen of heeft u andere vragen? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  © 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
  Direct een afspraak maken