Ewijk, Malden, Gennep en Beneden Leeuwen

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Ewijk, Malden, Gennep en Beneden Leeuwen

Acné Therapie

Acnétherapie

Acné is de meest voorkomende huidaandoening. Acné komt op iedere leeftijd voor, zowel bij mannen als bij vrouwen, jong en oud. Niet alleen de puistjes zelf staan op de voorgrond maar ook de littekens en vlekjes die als gevolg van de acné kunnen ontstaan.

Het doel van acné therapie is het onder controle krijgen van de acné, het verbeteren van de huidconditie zodat de acné niet terugkeert en eventuele huidschade zoals littekentjes of rode/bruine vlekjes herstellen.

Tijdens het intake gesprek wordt door een deskundige huidtherapeut gekeken naar de specifieke huidklachten en naar de kenmerken van  acné, de conditie van de huid en uiteraard uw persoonlijke wensen.

Hoe herkent u acné?

Acné komt meestal voor in het gezicht, rug, borst of op de schouders. Kenmerkend voor acné is een combinatie van een vette en glimmende huid, kleine witte bultjes of zwarte puntjes, rode pukkels met of zonder geel puskopje en de restjes die achterblijven van de acné (littekens).

Het hebben van acné brengt vaak gemengde gevoelens met zich mee. Zeker omdat acné heel lang kan aanhouden en veel schade aan de huid kan aanrichten. Vaak hebben mensen al van alles geprobeerd zonder resultaat; medicatie, homeopatische middeltjes of zalfjes en crèmes. Wij bieden een oplossing door middel van acné therapie. Bij Simone de Wildt | Huid-& Oedeemtherapie pakken we de acné vanuit de oorzaak aan waardoor uw huid weer een gladder en egaler aanzien krijgt.

 Acné behandeling

We starten de acné behandeling met een oppervlaktereiniging. We maken hierbij gebruik van producten die overtollige talg helpen te absorberen, die de poriën zuiveren en de dode huidcellen verwijderen. De huidtherapeut stemt met u af welke peeling ingezet wordt. Dit is afhankelijk van uw huidtype, de acné en uiteraard uw wensen.

Na de oppervlakte reiniging is de huid klaar voor het uitzuiveren van de huid. Dit gebeurt veelal met een dun naaldje (steriel). Hierdoor kan de talg die opgehoopt zit in de huid  makkelijk de huid uit.

Als afsluiting van de behandeling brengen we een crème aan met vitamine A. Vitamine A zorgt ervoor dat de huid nieuwe gezonde en functionele cellen aanmaakt en vitamine A hydrateert de huid.

Acné littekens behandelen

Nadat de actieve acné is verminderd of onder controle is, blijven in een enkel geval acne littekens, pigment vlekjes of een grove huidstructuur zichtbaar. Deze acné littekens, pigment vlekjes of grove huidstructuur kan goed worden behandeld met de Micro Needling therapie oftewel de Dermapen.

Te verwachten resultaat

Na  de eerste paar behandeling zult u vaak al opmerken dat uw huid er rustiger en egaler uit zal zien. De hoeveelheid mee-eters en puistjes komen steeds minder voor. Op het moment dat de acné afneemt zult u merken dat de behandelingen een positief effect hebben op uw zelfvertrouwen.

Acne behandeling De Wildt
Voor en na de behandeling

Aantal benodigde acné behandelingen

Het aantal behandelingen is vooraf erg lastig aan te geven. Een verbetering van de huid is al snel zichtbaar maar acné staat vaak onder invloed van hormonen, omgevingsfactoren uw levensstijl en de thuisverzorging. Soms zijn een paar behandelingen al genoeg om de acne eronder te krijgen maar soms kan het ook even duren.

Behandelfrequentie

Wij adviseren in de start van de therapie om tussen de 2-4 weken een acné behandeling te ondergaan. Op het moment dat de acné niet meer actief is komt u in de onderhoudsfase terecht. In die fase adviseren wij om de behandelingen tussen de 6-12 weken te herhalen.

Thuisadvies bij acné

Acné is een aandoening die je samen moet aanpakken en daarom is de thuisverzorging net zo belangrijk als de behandeling van de huidtherapeut. Wij werken met producten van Environ en Louis Widmer. Beide lijnen hebben een jarenlange reputatie van bewezen effectiviteit. Uw huidtherapeut zal samen met u bekijken welke producten het beste bij uw huid passen.

Vergoeding Acné

Bij een aanvullende zorgverzekering worden acné behandelingen vaak (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Indien u er niet uitkomt helpen wij graag een handje mee. Simone de Wildt | Huid- & Oedeemtherapie heeft contracten met alle zorgverzekeraars, is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en alle huidtherapeuten staan ingeschreven in het Kwaliteits Register Paramedici.

Afspraak maken

Wij kunnen op korte termijn een afspraak met u inplannen. Een intakegesprek is bij ons altijd kosteloos en geheel vrijblijvend. U kunt bij ons zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog terecht. Op iedere locatie hebben wij ook een avondopening. Heeft u nog vragen na het lezen van deze pagina? Bel ons op 0487-523823 of stuur ons een mail via het contactformulier, wij beantwoorden graag uw vraag!

Heeft u interesse?

Wilt u meer weten over acnétherapie of wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op 0487-523823.

Naam:

E-mail:

Telefoon:

Onderwerp:


Uw bericht:

Neem de onderstaande code over:


captcha

voordelen huidtherapie de wildt

Laat uw gegevens achter.

Wilt u meer weten over Acne behandelingen of heeft u andere vragen? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

© 2018 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden | Gennep | Beneden Leeuwen
Afspraak maken