fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

XL Hair - Behandeling voor haaruitval

XL Hair, dé behandeling voor haaruitval en bevordering van haargroei

Heeft u last van haaruitval, kalende gebieden op uw hoofdhuid of wordt uw haar dunner? Dan bied XL Hair dé oplossing!

 • Een haarfollikel stimulerende en voedende behandeling
 • Met behulp van microneedling waardoor de ingrediënten beter opgenomen kunnen worden door de hoofdhuid;
 • Voor zowel mannen als vrouwen.
certificaat haaruitval behandelen
Stimuleren haargroei
Afspraak maken

Wat is XL Hair?

XL hair is een injectievloeistof voor de hoofdhuid. Deze injectievloeistof bevat o.a. natuurlijk hyaluronzuur en een biorevitalisatievloeistof. Deze biorevitalisatievloeistof bestaat uit een groot aantal actieve ingrediënten die haarfollikels voeden en reactiveren. De belangrijkste actieve ingrediënten zijn aminozuren, peptiden, vitaminen en antioxidanten.

Hoe verloopt de behandeling van XL Hair?

Door middel van het gebruik van een meso-injector (U225) worden er minuscule gaatjes in de huid worden gemaakt en kan de XL Hairbooster opgenomen worden in de hoofdhuid. De meso-injector stimuleert tevens de doorbloeding, wat resulteert in een gezondere hoofdhuid. Een slechte doorbloeding is namelijk een van de oorzaken van haaruitval. De combinatie van het injecteren van de XL Hairbooster én het stimuleren van de doorbloeding resulteert in minder haaruitval en zelfs het ontstaan van nieuwe haargroei.

Welke indicaties kunnen behandeld worden?

Alopecia is de medische term voor haaruitval. Alopecia komt in verschillende varianten, o.a.;

 • Alopecia androgenetica (mannelijke kaalheid)
 • Alopecia Areata (genetische vorm van kaalheid bij voornamelijk vrouwen en kinderen.

Deze vormen van Alopecia is een niet verlittekende variant en zijn daardoor uitermate geschikt voor de behandeling met XL Hair. XL hair is succesvol, zolang er nog haarfollikels aanwezig zijn en er geen onderliggende oorzaak aan de haaruitval ten grondslag ligt (zoals medicijngebruik). Zolang het behandelplan juist opgesteld en uitgevoerd wordt en de indicatie juist gediagnosticeerd, bied XL Hair de oplossing tegen haaruitval!

Indien u allergisch bent voor een van de bestanddelen, een verlittekende vorm heeft van alopecia of als u wondjes, een huidziekte of een infectie heeft kunt u niet behandeld worden. Overleg met u behandelaar wanneer u behandeld wordt met een immunosuppressiva of corticosteroïden en wanneer u een auto-immuun ziekte, diabetes type 1, acute reumatoïde artritis, aanhoudende agina pectoris of endocarditis heeft.

Is het voor u geschikt en welk resultaat kunt u verwachten?

Zoals hierboven besproken is een juiste diagnostisering het allerbelangrijkst. Wanneer u dan het behandelplan volgt, de kuur volledig afmaakt en de ondersteunende producten gebruikt kunt u na 4-5 behandelingen verwachten dat het haar niet meer uitvalt. Na 6-9 weken zijn er vaak wat lichte tot witte haartjes zichtbaar. Pas na 6 maanden kan het optimale resultaat beoordeeld worden.

Wetenschappelijk onderbouwd

In een klinisch onderzoek werden 47 patiënten (waaronder 32 vrouwen, 15 mannen) met milde tot ernstige haaruitval meegenomen. Al deze patiënten volgden het behandelprotocol. Alle vrouwen kregen 8 XL Hair behandelingen en de mannelijke patiënten kregen er 6. Thuis werd het behandelplan ondersteund door het gebruik van de AD Hair Energizer Hairspray. Na 12 weken stopte het haaruitval bij 61% van de vrouwelijke patiënten tegenover 41% bij de mannen. Na 24 weken werd er een significante verbetering gemeten; 73% verbetering bij de vrouwen en bij mannen 63%. Deze 47 patiënten gaven een tevredenheidscijfer van 85% na 24 weken.

Hoeveel behandelingen?

Voor mannen bestaat het behandelplan uit 6 sessies, voor vrouwen bestaat deze uit 8 sessies. De eerste vier behandelingen vinden eenmaal per week plaats, waarna de rest volgt eens per twee weken. Enkel het gebied waar er haaruitval plaatsvind wordt behandeld. Thuis gebruikt u de producten die door u behandellaar worden geadviseerd. Bij bijzondere indicaties zijn er meerdere behandelingen nodig.

Na de kuur is het advies om het resultaat te onderhouden of te verbeteren door iedere 6-8 weken een behandel te ondergaan of de kuur te herhalen na 6-8 maanden.

Hoe kan ik het resultaat zelf ondersteunen?

Om het effect van de XL Hair te ondersteunen raden wij het thuisgebruik van de volgende producten aan;Hair Energizer Spray. Dit is een geurloze, niet vette haarspray. Deze dient iedere dag ngemasseerd te worden op de hoofdhuid. Was op de dag van de ibehandeling u hoofdhuid met de Scalpfit Shampoo om uw hoofdhuid voor te bereiden op de XL Hair. Reinig uw hoofdhuid tijdens en na de kuur met een onderhoudsshampoo (Revitalix Shampoo’.

Afspraak maken

Wij kunnen op korte termijn een afspraak met u inplannen. Een intakegesprek is bij ons altijd kosteloos en geheel vrijblijvend. U kunt bij ons zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog terecht. Op iedere locatie hebben wij ook een avondopening. Heeft u nog vragen na het lezen van deze pagina? Bel ons op 0487-523823 of stuur ons een mail via het contactformulier. Wij beantwoorden graag uw vraag!

Prijzen

BehandelingPrijs
XL Hair€ 150,-
6 x XL-hair man (incl. Hair Energizer Spray)€ 1000,-
8 x XL-hair vrouw (incl. Hair Energizer Spray)€ 1195,-

Heeft u interesse?

Wilt u meer weten over de behandeling van haaruitval met XL Hair of wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op 0487-523823.

  Naam:

  E-mail:

  Telefoon:

  Onderwerp:

  Uw bericht:

  Neem de onderstaande code over:


  captcha

  voordelen huidtherapie de wildt

  Laat uw gegevens achter.

  Wilt u meer weten over de behandeling van haaruitval of heeft u andere vragen? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  © 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
  Direct een afspraak maken