fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

Couperose behandelen05 FEB

Dank je wel!

Wat fijn om op deze manier je ochtend te starten.

‘Graag gedaan’ is mijn antwoord en van binnen maak ik een vreugdesprongetje. Yes, wat gun ik haar dit resultaat. Deze mevrouw ‘had’  last van ernstige couperose op haar wangen, neus en kin. Mensen maakten constant grapjes over haar gezicht. Clowntje was haar koosnaampje geworden. Mensen vroegen ook vaak of ze moe was of in een openbare gelegenheid of ze gedronken had. Ze vertelde me dit allemaal tijdens het vrijblijvende intakegesprek wat ze aangevraagd had via de website. Ik voelde haar pijn en verdriet toen ze vertelde waar ze mee zat. Haar wangen vielen ook bij mij direct op toen ik de deur open deed om haar binnen te laten in de praktijkruimte. Het was een enorme stap voor haar maar toch had ze na al die jaren de stoute schoenen aangetrokken. En na 3 behandelingen van een half uur was haar huid zoveel rustiger. Geen rode wangen meer, veel minder opmerkingen van mensen en eindelijk dat wijntje drinken zonder meteen last te krijgen van gloeiende wangen.

Couperose, teleangiectasieën en spider naevi’s zijn allemaal rode huidaandoeningen. Deze huidaandoeningen hebben allemaal te maken met verwijde bloedvaatjes. De rode zichtbare vaatjes bevinden zich vaak rondom de neus, de wangen, de hals en/of decolleté. Ze zijn onschuldig maar toch wordt het vaak ervaren als cosmetisch storend. De oorzaak van rode wangen kan zijn; leeftijd, te veel zon of bijvoorbeeld medicijngebruik. De elasticiteit van de vaatwanden kan hierdoor achter uitgaan wat ervoor zorgt dat de vaatjes niet meer kunnen samentrekken. De huid kleurt dan rood en/of er zijn duidelijk zichtbare vaatjes te zien. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf.

In onze praktijk werken wij al jaren met de PLS 3. De PLS 3 geeft lichtimpulsen af met een zeer hoge intensiteit. De hemoglobine (rode bloedlichaampjes) in het bloed en in de vaatjes absorberen deze energie en zetten deze vervolgens om in warmte. Hierdoor lossen de eiwitten in het bloed en de vaatwand op. Het gevolg is dat het bloed stolt en de vaatjes verdwijnen. Het lymfesysteem zorgt ervoor dat de restanten worden afgevoerd. De behandeling is snel, effectief en veilig.

Het was een fijn gevoel om deze mevrouw te kunnen helpen. Jarenlang heeft ze zich ongemakkelijk gevoeld over haar huid.  Heeft u ook last van couperose (rode wangen)? Bel dan nu voor een afspraak! Wij kunnen u helpen. U kunt contact met ons opnemen via 0487-523823 of stuur mij een mailtje simone@huidtherapie-dewildt.nl

Simone de Wildt Huidtherapeute
© 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
Direct een afspraak maken