fbpx

Ewijk, Malden, Gennep en Beneden Leeuwen

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Ewijk, Malden, Gennep en Beneden Leeuwen

IPL-Laser ontharen

Definitief ontharen met de IPL-laser

(over) Beharing is een klacht dat bij veel vrouwen en ook bij mannen voorkomt. Het kan op iedere plek op het lichaam voorkomen. Voornamelijk in het gelaat worden de haartjes als storend ervaren. Iedere ochtend voor de spiegel staan om te kijken of er haartjes op ongewenste plekken zitten vind niemand fijn.

Voor definitief ontharen van gepigmenteerde haren maken wij gebruik van geavanceerde apparatuur: de Photo Nova PLS3. Dit is het beste apparaat in zijn soort op het gebied van laser ontharen. De moderne techniek in het apparaat maakt dat deze veel krachtiger is dan alle andere IPL-Laser apparaten. Ongepigmenteerde haren verwijderen we door middel van elektrische epilatie.

Afspraak maken

Hoe werkt IPL-ontharen met de Pls3 Laser?

De Photo Nova Pls 3 werkt op basis van lichtpulsen. Deze lichtpulsen worden tijdens de behandeling geabsorbeerd door het pigment in de haren. Deze lichtpulsen worden vervolgens omgezet in warmte. De warmte wordt naar het haarzakje geleid en het haarzakje wordt vernietigd. De Photo Nova pls 3 verwijdert het haar veilig en effectief zonder de huid binnen te dringen.

Voor de behandeling

Voordat we gaan starten met de behandelingen is het belangrijk om de haartjes niet meer te epileren, te harsen of met een touwtje te verwijderen. Uiteraard kunt u wel de haartjes scheren en knippen. Vanaf 4 weken voordat u start met IPL-ontharen tot 6 weken na de laatste laserbehandeling, mag u het behandelde gebied niet blootstellen aan de zon of zonnebank. De laserbehandeling is op een lichte huid het meest effectief en ook het meest veilig.

Gedurende de behandelperiode adviseren wij het gebruik van een zonneproduct met een minimale factor van spf 30.

Tijdens het intakegesprek moeten de haartjes zichtbaar zijn. Dit is belangrijk om de dikte van de haar, de diepte en lokalisatie van de haarfollikel bepalen. Aan de hand van deze uitkomsten stelt uw therapeut een behandelplan op.

De behandeling

Tijdens het intakegesprek is samen met u in overleg besproken welk gebied u wilt aanpakken. Uw huidtherapeut desinfecteerd het behandelde gebied en tekent het gebied af wat ze gaat behandelen. Er wordt een verkoelende gel aangebracht die zorgt voor geleiding van de laserstraal. We plaatsen de kop van de photo nova op de huid en geven pulsen af. Deze pulsen voelen aan als elastiekjes die tegen de huid schieten. De behandeling is niet geheel pijnloos maar goed te ondergaan. We brengen nadien een verkoeldende gel aan en een spf factor. U mag de huid achteraf altijd koelen.

laserontharen ipl-laser

Na de behandeling

Na de behandeling is er geen sprake van gevoeligheid. Wel kan de huid wat rood worden en soms zwelling vertonen. Dit is een normale, gewenste reactie en zal binnen een uur na de behandeling afnemen. U kunt meteen uw normale bezigheden hervatten. Als u het wilt kan de huidtherapeut een camouflerend product opbrengen.

De behandelde huid is nog wel wat kwetsbaar, dus wees voorzichtig met zonlicht, zonnebank, sauna, heet douchen en baden. Bescherm uw huid de gehele behandelperiode goed met zonnebrandcrème. Binnen 2 weken na de behandeling zullen de behandelde haren vanzelf uitvallen. Dit heeft u meestal niet in de gaten. Het lege haarzakje zal zich weer opvullen met nieuw collageen.

Te verwachten resultaat

Het resultaat is een mooie gladde huid zonder stoppels of irritaties. Geen irritaties meer van het epileren of harsen. Het haar dat doeltreffend is behandeld komt nóóit meer terug, maar er kan geen 100% garantie gegeven worden. Het is namelijk altijd mogelijk dat sommige haren terugkomen onder invloed van hormonen of het gebruik van medicatie. Wij spreken daarom ook liever over een ‘permanente haarreductie’.

Aantal behandelingen

Er zijn ongeveer 8-10 behandelingen nodig voor een permanente laserontharing. Dit verschilt vaak per persoon en is afhankelijk van huidtype, haarkleur en haardikte. Haren met een normale dikte verdwijnen het eerst. Stugge haren worden aanvankelijk dunner om geleidelijk aan te verdwijnen. De beste resultaten worden verkregen met donkere haren (zwart of bruin) in combinatie met een lichte huid. Eventueel is een nabehandeling door middel van elektrisch epilatie wenselijk.

Behandelfrequentie bij ipl of laserontharing in het gezicht

U kunt het beste elke 4-6 weken behandeld worden. Aan het einde van de reeks kunnen er meer weken tussen de behandelingen zitten.

Vergoeding IPL of laserontharing

Bij een aanvullende zorgverzekering wordt ipl of laserontharing vaak (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Indien u er niet uitkomt helpen wij graag een handje mee. Simone de Wildt | Huid- & Oedeemtherapie heeft contracten met alle zorgverzekeraars, is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en alle huidtherapeuten staan ingeschreven in het Kwaliteits Register Paramedici.

Afspraak maken

Wij kunnen op korte termijn een afspraak met u inplannen. Een intakegesprek is bij ons altijd kosteloos en geheel vrijblijvend. U kunt bij ons zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog terecht. Op iedere locatie hebben wij ook een avondopening. Heeft u nog vragen na het lezen van deze pagina? Bel ons op 0487-523823 of stuur ons een mail via het contactformulier, wij beantwoorden graag uw vraag!

Heeft u interesse?

Wilt u meer weten over IPL Laserontharen of wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op 0487-523823.

Naam:

E-mail:

Telefoon:

Onderwerp:


Uw bericht:

Neem de onderstaande code over:


captcha

voordelen huidtherapie de wildt

Laat uw gegevens achter.

Wilt u meer weten over IPL-ontharen of heeft u andere vragen? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

© 2019 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden | Gennep | Beneden Leeuwen
Direct een afspraak maken