fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

IPL-Laser ontharen

Definitief ontharen met de diode laser

Ongewenste en overmatige haargroei komt vaak voor en kan erg vervelend zijn. Het kan op iedere plek van het lichaam voorkomen. Voornamelijk in het gelaat worden de haartjes als storend ervaren. Iedere ochtend voor de spiegel staan om te kijken of er haren op ongewenste plekken zitten vind niemand fijn. 

Bij Simone de Wildt | Huid-& Oedeemtherapie maken wij gebruik van 2 verschillende systemen. Zowel Intense Pulsed Light als Laser therapie kunnen wij toepassen. Wij maken gebruik van geavanceerde apparatuur: de Photo Nova PLS3 en de Diodelaser. Deze technieken staan bekend als veilig en effectief met zeer goede resultaten. Doordat we beide systemen in huis hebben kunnen we iedere gepigmenteerde haar behandelen. 

Afspraak maken

Hoe werkt laser ontharen?

Het licht uit het apparaat wordt in de vorm van energie opgenomen door het pigment in de haren waardoor de temperatuur zo hoog wordt dat het haarzakje oververhit raakt en wordt vernietigd. De haarzakjes die effectief zijn behandeld kunnen nooit meer een haar produceren.  

Blonde, rode of grijze haren kunnen niet worden behandeld middels licht/laser therapie omdat er geen pigment in de haar aanwezig is welke de warmte opneemt. Deze ongepigmenteerde haren kunnen met elektrische epilatie behandeld worden.

Voor de behandeling

Voordat we gaan starten met het behandeltraject is het belangrijk dat alle haren aanwezig zijn. Dit wil zeggen dat u vanaf 4 weken voor de eerste behandeling te haren niet mag verwijderen door middel van epilatie, harsen of andere technieken waarbij gebruik gemaakt wordt van bijvoorbeeld een touwtje.  

Vanaf 4 weken voordat u start met de behandeling tot 6 weken na de laatste behandeling mag u het behandelde gebied niet blootstellen aan de zon of zonnebank. Gedurende de behandelperiode adviseren wij u het gebruik van een UV-beschermer met fysische filters en minimaal een SPF 15.  

Tijdens het intake gesprek moeten de haren zichtbaar zijn. Het is belangrijk om de hoeveelheid haren, de dikte, kleur en diepte van de haarfollikel te bepalen om een behandelplan op te kunnen stellen.  

De behandeling

Tijdens het intakegesprek is samen met u in overleg besproken welk gebied u behandeld wilt hebben. Uw huidtherapeut desinfecteert het behandelde gebied en tekent het gebied af wat ze gaat behandelen. Er wordt een verkoelende gel aangebracht die zorgt voor geleiding van de laserstraal. We plaatsen de behandelkop van de laser op de huid en geven pulsen af. Deze pulsen voelen aan als elastiekjes die tegen de huid schieten. De behandeling is niet geheel pijnloos maar goed te ondergaan. Na de behandeling wordt uw huid gekoeld.

laserontharen ipl-laser

Na de ontharingsbehandeling

Na de behandeling is er geen sprake van gevoeligheid. Wel kan de huid wat rood worden en soms zwelling vertonen. Dit is een normale, gewenste reactie en zal binnen een uur na de behandeling afnemen. U kunt meteen uw normale bezigheden hervatten. Als u het wilt kan de huidtherapeut een camouflerend product opbrengen. 

De komende 48 uur dient u bezoek aan de sauna te vermijden, evenals heet douchen en het nemen van een warm bad. Tevens dient u de komende 48 uur niet intensief te sporten.  

Binnen 2 weken na de behandeling zullen de behandelde haren vanzelf uitvallen. Meestal valt dit niet op omdat het lege haarzakje zich weer zal opvullen met nieuw collageen. 

Gedurende de gehele behandelperiode is het belangrijk om de huid niet bloot te stellen aan zonlicht en de zonnebank. Gedurende de gehele behandelperiode wordt een UV-beschermer met ten minste SPF 15 geadviseerd.   

Te verwachten resultaat

Het resultaat is een mooie gladde huid zonder stoppels of irritaties van bijvoorbeeld harsen of scheren. Het haar dat doeltreffend is behandeld komt nóóit meer terug, maar er kan geen 100% garantie gegeven worden. Het is namelijk altijd mogelijk dat sommige haren terugkomen onder invloed van hormonen of het gebruik van medicatie. Wij spreken daarom ook liever over een ‘permanente haarreductie’.

Aantal ontharingsbehandelingen

Er zijn ongeveer 8-10 behandelingen nodig om het maximale resultaat te behalen. Dit verschilt per persoon en is onder andere afhankelijk van huidtype, haarkleur en haardikte. Haren met een normale dikte verdwijnen het eerst. Stugge haren worden aanvankelijk dunner om geleidelijk aan te verdwijnen. De beste resultaten worden verkregen met donkere haren (zwart of bruin) in combinatie met een lichte huid. Eventueel is een nabehandeling door middel van elektrisch epilatie wenselijk.

Behandelfrequentie

U kunt het beste elke 4-6 weken behandeld worden, afhankelijk van de plaats van de ongewenste haren. Aan het einde van de reeks kunnen er meer weken tussen de behandelingen zitten.

Vergoeding IPL of laserontharing

Bij een aanvullende zorgverzekering wordt IPL of laserontharing vaak (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Indien u er niet uitkomt helpen wij graag een handje mee. Simone de Wildt | Huid- & Oedeemtherapie heeft contracten met alle zorgverzekeraars, is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en alle huidtherapeuten staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. 

Afspraak maken

Wij kunnen op korte termijn een afspraak met u inplannen. Een intakegesprek is bij ons altijd kosteloos en geheel vrijblijvend. U kunt bij ons zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog terecht. Op iedere locatie hebben wij ook een avondopening. Heeft u nog vragen na het lezen van deze pagina? Bel ons op 0487-523823 of stuur ons een mail via het contactformulier, wij beantwoorden graag uw vraag!

Heeft u interesse?

Wilt u meer weten over definitieve ontharing of wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op 0487-523823.

  Naam:

  E-mail:

  Telefoon:

  Onderwerp:

  Uw bericht:

  Neem de onderstaande code over:


  captcha

  voordelen huidtherapie de wildt

  Laat uw gegevens achter.

  Wilt u meer weten over IPL-ontharen of heeft u andere vragen? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  © 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
  Direct een afspraak maken