fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

Micro needling therapie

Micro needling therapie

Naarmate de huid ouder wordt, verliest de huid zijn span- en trekkracht. De huid wordt slapper omdat er minder collageen aangemaakt wordt. De celdeling vertraagd en de conditie van de huid neemt af. Micro needling therapie is een behandelmethode waarbij we met behulp van een speciale naaldtechniek microscopisch kleine gaatjes in de huid maken. Op deze manier maken we gebruik van het helend en herstelproces van de huid.

Micro needling

Afspraak maken

Hoe werkt micro-needling therapie?

De huidtherapeut maakt gebruik van een speciale vibrerende pen met een kopstukje van minuscule steriele naaldjes. De dermapen heeft een opzetbare , disposable en steriele cartridge. Deze bestaat uit miniscule kleine naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes maakt in de huid.  De kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om het natuurlijke herstelproces te activeren. Door de prikkeling  van het onderhuids bindweefsel wordt de huid gestimuleerd tot de aanmaak van nieuwe cellen en wordt er collageen en elastine aangemaakt om de huid te repareren. De dermapen stimuleert ook de vernieuwing van de huid. Huidverzorgingsproducten worden beter opgenomen

De behandelingen zijn geschikt als u verbetering wilt van: acnelittekens, huidverjonging, huidverbetering, rimpels, pigmentvlekken, grove poriën, littekens, striae en brandwonden.

Voor de behandeling

Om het beste resultaat te behalen is het belangrijk om een goede verzorging te gebruiken. Wij adviseren de producten van environ. Deze producten bevatten hoge doseringen vitamine A, C en E die ervoor zorgen dat uw huid nog meer gaat stralen, dat lijntjes vervagen en pigment vlekken worden voorkomen. Tijdens het intakegesprek worden de producten afgestemd op uw wensen.

De Behandeling

De huidtherapeut reinigt eerst de huid. Daarna wordt een serum toegepast dat zorgt voor een geleiding van de pen. Het voordeel van de dermapen is dat deze op verschillende standen ingesteld kan worden. Deze kan variëren van 0.1 mm tot en met 3 mm. De huidtherapeut beslist samen met u de stand van de dermapen. Uiteraard is dat ook afhankelijk van de indicatie. Tijdens de behandeling kunnen punt bloedinkjes ontstaan. Dit is een goede reactie van de huid. Deze bloedinkjes verdwijnen binnen 1 a 2 dagen. We sluiten de behandeling af met een voedende crème en een spf factor.

dermapen micro needling

Na de behandeling

Na de behandeling zal de huid nog 1 a 2 uur rood zijn en gloeiend aanvoelen. Dat zal geleidelijk minder worden. U mag de huid na de behandeling camoufleren.  De roodheid kan in theorie een paar dagen aanblijven en de huid kan licht gaan schilferen.

Het resultaat

Na een paar dagen is het resultaat van de behandeling al zichtbaar. Na een aantal behandelingen zal de huid geleidelijk aan veel steviger en gladder worden. De huid wordt egaler en krijgt een stralende huidteint. Huidoneffenheden zoals rimpels en acne zullen geleidelijk vervagen. Doordat de huid zichzelf vernieuwd zullen ook verstoringen in het pigment verminderen (pigmentvlekjes, ouderdomsvlekjes en zonschade). Uw algemene huidconditie zal met flinke stappen vooruit gaan.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen dat u nodig heeft, is afhankelijk van uw huidprobleem en van uw wensen. Heeft u meer behandelingen nodig dan worden deze behandelingen ook aangeboden in kuurverband. Uw huidtherapeut kan u hier meer over vertellen.

Behandelfrequentie

U kunt elke 2 tot 12 weken een behandeling ondergaan. Wij adviseren om een herstelperiode van zeker 10 dagen tussen de behandelingen te laten

Zelf aan de Rol!

Met de MTS thuisrollers kunt u het resultaat nog meer versterken! Door gebruik te maken van 1 van de thuisrollers, versterkt u uw resultaat tot 1000 x dan wanneer u alleen producten gebruikt. De naaldjes van de rollers creëren microkanaaltjes in de huidlagen waardoor er een verhoogde opname van actieve werkstoffen plaats vindt en de gebruikte producten een nog beter resultaat leveren! Bovendien kunt u de Rollers gebruiken van een half jaar tot 1 jaar, mits er volgens protocol goed ontsmet wordt!

MTS roller huidtherapie de wildt

Ontdek hoe u het meest optimale resultaat kunt behalen in ons praktijk door het gebruik van de Micro Needling Therapy System!

Vergoeding Micro Needling Therapie

Bij een aanvullende zorgverzekering wordt micro needling vaak (deels) vergoed onder de noemer acne of littekentherapie.

Afspraak maken

Wij kunnen op korte termijn een afspraak met u inplannen. Een intakegesprek is bij ons altijd kosteloos en geheel vrijblijvend. U kunt bij ons zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog terecht. Op iedere locatie hebben wij ook een avondopening. Heeft u nog vragen na het lezen van deze pagina? Bel ons op 0487-523823 of stuur ons een mail via het contactformulier, wij beantwoorden graag uw vraag!

Heeft u interesse?

Wilt u meer weten over micro needling therapie of wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op 0487-523823.

  Naam:

  E-mail:

  Telefoon:

  Onderwerp:

  Uw bericht:

  Neem de onderstaande code over:


  captcha

  voordelen huidtherapie de wildt

  Laat uw gegevens achter.

  Wilt u meer weten over micro needling therapie of heeft u andere vragen? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  © 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
  Direct een afspraak maken