fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

hydrateren droge huid10 AUG

Droge huid

Eigenlijk heeft onze huid het het hele jaar moeilijk. In de herfst droogt de huid uit door de verwarming, bij vorst wordt dit allemaal nog wat erger en in de zomer zijn er weer andere factoren die de huid uitdrogen. De zon speelt hierin een hele grote rol maar is niet de enige oorzaak van uitdroging van de huid in de zomer, ook de airco is een aanval op onze huid.

We willen het graag koel hebben, op het werk, in winkels en in huis. Heerlijk is dan die verkoeling van de airco tijdens deze super warme zomer. Lekker voor je lichaam, minder lekker voor je huid. Airconditioners maken de lucht niet alleen heerlijk koud, ze onttrekken ook vocht uit de lucht. Hierdoor wordt je natuurlijke barrière laagje van je huid aangetast. Je huid voelt droog en trekkerig aan, kan gaan schilferen en er tevens rood uit gaan zien.

De belangrijkste tips om een droge huid te voorkomen

Voedingspatroon

Voldoende water drinken om je lichaam van binnenuit te hydrateren is de beste manier om uitdroging te bestrijden. Daarnaast kun je ook, door de juiste ingrediënten te kiezen, de huid een handje helpen om uitdroging te voorkomen. De belangrijke cosmetische ingrediënten uit voeding zijn noten, vis en avocado. Deze bevatten veel omega 3 en 6 en vitamine E, welke er voor zorgen dat de huid minder vocht verliest.

droge huid avocado

Smeren

Om je huidbarrière sterk te houden en te beschermen is het erg belangrijk om goed te smeren met een zalf of een crème. Hoe droger de huid, hoe vetter de zalf moet zijn. Een vette zalf of crème beschermd de huid, zodat er niet nog meer vocht uit de huid kan onttrekken.

Douche met mate

Met het warme weer douchen we ons vaak iedere dag, hoewel het beter is om dit niet te doen. Wilt u toch iedere dag douchen? Gebruikt u dan in ieder geval geen zeep, maar een milder product zoals een doucheolie. Verder is het goed, om verdere uitdroging van de huid te voorkomen, om minder lang en minder warm te douchen.

Meer weten over deze adviezen? Voor al uw vragen kunt u ons bereiken via email of 0487-523823. Wilt u graag een uitgebreid huidadvies en huidanalyse, plan dan een vrijblijvend intakegesprek bij een van onze 4 locaties.

Tags:
© 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
Direct een afspraak maken