fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

Droge huid huidtherapie18 DEC

Een droge huid voorkomen

Miljoenen mensen hebben er in de winter last van: een droge, jeukende huid. Soms is de huid zo droog, dat het open barst. Dat kan zelfs pijnlijk zijn. In deze blog leggen we uit wat oorzaken zijn van een droge huid en geven we tips om een droge huid te voorkomen.

Wat is een droge huid?

Een droge huid herkennen we meestal aan schilfers, soms roodheid, trekkerigheid, jeuk en soms scheurtjes. Bij een droge huid zijn er niet genoeg natuurlijke huidvetten aanwezig, wat kan ontstaan door meerdere factoren. Wanneer er scheurtjes aanwezig zijn verliest de huid de capaciteit om vocht vast te houden.

Tips om een droge huid te voorkomen en te behandelen

Tip 1: Smeren, smeren, smeren

Om verdamping te voorkomen is het belangrijk een beschermend schildje aan te brengen in de vorm van een crème/zalf. Een voorbeeld van een vette crème is Alhydran.

Alhydran creme droge huid

Alhydran is een medische crème en helpt bij het herstel van de beschadigde huid zoals eczeem of een droge huid. De crème bestaat voor het grootste deel uit Aloë Vera, daarnaast bevat de crème ook jojoba-olie, vitamine E en vitamine C. Deze ingrediënten zorgen onder andere voor:

  • Verlichting van jeuk en pijn
  • Minder roodheid
  • Versoepeling van de huid

Tip 2: Douche met mate

Tegenwoordig is het normaal om iedere dag een warme, lange douche te nemen. Door het warme water in combinatie met uitdrogende wasgels droogt de huid enorm uit. Natuurlijk is het beter om niet elke dag te douchen, maar wil je dit toch, gebruik dan een doucheolie. Ook wat korter douchen met minder warm water en de huid droog deppen in plaats van met een ruwe handdoek zullen je helpen de droge huid te herstellen.

Tip 3: Neem je voedingspatroon onder de loupe

Vooral omega 3 en 6 en vitamine E zorgen voor sterke celwanden, zodat het water in de (levende) cel blijft. Eet voldoende noten, vis en avocado. Dit zijn de belangrijkste cosmetische ingrediënten voor een gezonde huid. Ook speciale huidsupplementen zoals Skin Youth Biome kunnen bijdragen aan een gezonde, sterke huid.  

Skin youth biome

Skin Youth Biome™ bestaat uit 4 wetenschappelijk bestudeerde bacteriënstammen, die uniek zijn voor Advanced Nutrition Programme™.

Skin Youth Biome ondersteunt de immuniteit, van de huid en de darmflora. Zorgt voor bescherming door de aanwezige anti oxidanten. Daarbij helpt het de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Door dagelijks een capsule bij de maaltijd te nemen help je de droge huid te voeden en de natuurlijke huidbarrière te ondersteunen, ideaal bij een droge huid! Skin Youth Biome is voor iedereen geschikt wie gezonde huid wil.

Opgelet: indien u onder medisch toezicht staat, gelieve uw arts te raadplegen alvorens gebruik.

Tip 4: Zorg voor een goed klimaat

De klachten over een droge huid en/of eczeem nemen enorm toe wanneer de verwarming aan gaat. De huid voelt trekkerig aan na het douchen en de eerste scheurtjes in de lippen ontstaan. De droge lucht door de verwarming zorgt ervoor dat het water in de huid makkelijker verdampt. Ook buiten is de lucht droog. Heb je last van een droge huid en/of eczeem en ga je na buiten? Kleed je dan goed aan met een sjaal en handschoenen en smeer wat vette crème op de wangen om je huid te beschermen.

Moet ik hulp inschakelen?

Meestal is een droge huid onschuldig en tijdelijk. Probeer eerst de risicofactoren te beperken en voorzorgsmaatregelen te treffen. Mocht de droge huid lang aanhouden en pijn gaan doen, neem dan contact op met je huisarts. Het kan zijn dat je allergisch bent voor bepaalde stoffen. Misschien is er sprake van een onderliggende huidklacht, zoals eczeem. De huidtherapeuten van Huidtherapie de Wildt helpen u graag met voorlichting en een persoonlijk productadvies. Plan een vrijblijvend adviesgesprek via 0487-523823 of info@huidtherapie-dewildt.nl

© 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
Direct een afspraak maken