fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

04 MAY

Een fijnere huidstructuur met de Dermapen

Van MTS Roller naar Dermapen

Een nieuwe methode die onder de Micro Needling Therapy valt is de Dermapen. Sinds maart 2015 zijn wij, in de praktijk, overgestapt van de MTS Roller naar de dermapen.  De MTS roller wordt nog steeds voor de cliënt thuis ingezet om de behandeling met de dermapen in de praktijk te ondersteunen.

Wat doet de Dermapen nou precies?

De dermapen maakt gebruik van een aantal miniscule naaldjes. Deze naaldjes vibreren in de huid waardoor er miniscule kanaaltjes in de huid ontstaan. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog maar zorgen voor een natuurlijk wondgenezingsproces van de huid. Doordat het wondgenezingsproces op gang komt worden de fibroblasten gestimuleerd. Fibroblasten zijn verantwoordelijk voor het activeren van collageen en elastine. Uiteindelijk resulteert dit in het verfijnen van de huidstructuur.

Welke indicaties zijn behandelbaar met de Dermapen?

– Restacne (acne littekens)
– Littekens (m.u.v. hypertrofische littekens en keloïd weefsel)
– Hyperpigmentatie
– Rimpelvorming/ fijne lijntjes
– Donkere verkleuring rondom de ogen
– Striae

Hoeveel behandeling heeft u nodig?

Hoe meer behandeling u ondergaat, hoe meer u het gewenste resultaat behaald. Uiteraard is dit ook afhankelijk van de indicatie en de ernst van de indicatie. Bij voorkeur passen wij de behandelingen toe in kuurverband met een frequentie van 14 dagen. Over het algemeen adviseren wij een kuurverband aan te gaan van 10 behandelingen. Om de werkzaamheid van de dermapen te ondersteunen adviseren onze huidtherapeuten het thuisgebruik van een MTS- roller. In combinatie met de Environ producten met actieve werkstoffen gericht op bijv. pigmentatie of littekens kan dit een enorme verbetering opleveren.

Hoe gaat de Dermapen behandeling in zijn werk?

De behandeling met de dermapen is er in 30 of 60 minuten. In 30 minuten wordt een korte reiniging toegepast alvorens te behandelen met de dermapen. Na deze reiniging vind de behandeling met de dermapen plaats. Tijdens de behandeling wordt de dermapen langzaam over de huid bewogen. Tegelijkertijd pulseert de pen de naaldjes gecontroleerd in de huid. Afhankelijk van de diepte waarop gewerkt zal worden kunnen er wat puntbloedingen ontstaan. Uiteindelijk wordt de huid gekoeld met koude doeken.

De behandeling van 60min begint uiteraard met een reiniging. Daarnaast wordt er gekeken over het noodzakelijk is om uit te zuiveren (het uitdrukken van pustels/ papels). Vervolgens wordt er behandeld met de dermapen en als afsluiting wordt er gekoeld met een Environ alginaat masker. Dit masker bevat hoge dosis van vitamine b5 (panthenol) wat sterk kalmerend werkt. Daarnaast werkt vitamine b5 ook sterk hydraterend waardoor er meer comfort voor de huid ontstaat.

Welke behandeling voor u nodig heeft bepalen onze huidtherapeuten aan de hand van een vrijblijvende intake.

Na de Dermapen behandeling

Direct na de behandeling is de huid rood en gevoelig. Soms kan er wat zwelling ontstaat. De roodheid en zwelling verdwijnt voor het grootste gedeelte vaak diezelfde dag nog. De komende 1-2 dagen voelt de huid trekkerig en droog. Ook kan de huid gaan schilferen.Indien gewenst kan er dan extra gebruik gemaakt worden van het product welke uw huidtherapeut geadviseerd heeft.

Tarieven Dermapen:

30 min: €45,00
60 min: €75,00

Kuurverband: 10 behandelingen betalen + 1 gratis.

Voor sommige indicaties, zoals littekens en acnelittekens, kunt u eventueel in aanmerkingen komen voor vergoeding. Uw huidtherapeut kunt u hier meer over vertellen.

 

Tags: Dermapen
© 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
Direct een afspraak maken