fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

Lente zon bescherming02 APR

Goed voorbereid de lente in

De temperaturen laten het misschien niet zien, maar de lente is toch echt dicht bij. En de lente betekend…. het voorjaars zonnetje!! Bij ons is het beschermen tegen de zon in deze tijd een veelbesproken onderwerp. En ja, soms zien we ogen rollen als we erover beginnen. Maar het is en blijft superbelangrijk. Je hebt tenslotte maar één huid, koester deze en draag er zorg voor.

Hoe zit het nou eigenlijk?

De zon is de bron van alle energie en biedt veel voordelen, blootstelling aan de zon is goed, maar er zijn grenzen en teveel blootstelling aan uv-licht kan schadelijk zijn, in het bijzonder voor de huid.

UV-licht bestaat in drie vormen: ultraviolet A (UVA), ultraviolet B (UVB) en ultraviolet C (UVC):

  • UVA levert een bijdrage aan huidbeschadiging, in het bijzonder vroegtijdige veroudering.
  • UVB levert de energie die jouw huid nodig heeft om vitamine D aan te maken, maar is ook verantwoordelijk voor zonnebrand en directe schade aan het DNA. Pigmentcellen kunnen door deze schade ‘in de war’ raken, wat resulteert in pigmentvlekken of, in het slechtste geval, huidkanker.
  • UVC wordt geblokkeerd door de atmosfeer van de aarde en kan de huid dus niet bereiken.

Wil dat zeggen dat we niet meer mogen genieten van het zonnetje? Tuurlijk wel, maar zon bewust en bescherm de huid goed! Maar hoe moet dit eigenlijk?

Zon bewust

Nu we weten hoe huidveroudering, huidbeschadiging en pigmentvlekken veroorzaakt worden is het belangrijk te weten hoe we dit kunnen voorkomen.Zonbescherming lente

Onze grootste favoriet is de RAD SPF15 van Environ®. Deze zonnecrème bevat naast chemische en fysische filters welke de huid beschermen tegen UVA en UVB ook natuurlijke antioxidanten die een hoge bescherming tegen de zon bieden en een zonbeschadigde huid herstellen.

Draag je make-up en ga je voor een terrasje met vrienden? Jane Iredale heeft een fantastisch product; de Powder-Me SPF30. De Powder-Me is een zeer waterbestendige zonbescherming in poedervorm voor gelaat en lichaam. Super makkelijk in gebruik doordat je de poeder gewoon over je foundation aan kunt brengen.

Wist je dat?

  • SPF voor Sun Protection Factor staat. Hoe hoger het cijfer, hoe meer jouw huid beschermd is, maar hoe meer chemische filters in je zonnecrème zitten. Daarom is een product met een lagere SPF die ook antioxidanten bevat beter voor de huid.
  • Een SPF15 93% bescherming biedt, een SPF30 97% en een SPF50 98%.
  • Er wettelijke verplichtingen zijn om de hoeveelheid chemische zonbescherming op de verpakking te zetten.
  • Je niet beschermd bent achter glas tegen UVA-stralen.
  • Zonnebankgebruikers 20% meer risico lopen op het krijgen van een melanoom, de meest agressieve vorm van huidkanker. Bij gebruikers onder de 35 jaar loopt het risico zelf op tot 59%!

En vergeet niet: het bruin verdwijnt, de beschadiging blijft Maar blijf vooral genieten van het zonnetje. In beperkte mate én met de nodige bescherming.

ACTIE

Omdat wij bescherming erg belangrijk vinden én omdat je niet te veel kunt smeren, geldt er in de praktijk tijdelijk een actie van 2+1 gratis op de RAD SPF15.

Je betaald nu slechts €67,- ipv €100,50 voor 3 tubes.

Environ actie aanbieding

© 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
Direct een afspraak maken