fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

Middel processierups27 JUL

Help: eerste hulp bij de eikenprocessierups

De eikenprocessierups; de laatste jaren hebben we allemaal wel eens te maken gehad met de vervelende haartjes van deze rups. De haartjes geven met name klachten als jeuk, krabben maakt het erger waardoor jeuk erger kan zijn dan pijn. Wil je weten wat écht helpt tegen de jeuk? Lees dan verder.  

Adviezen 

Het Rode Kruis adviseert tegen jeuk door de eikenprocessierups: “Bestrijd de jeuk met verzachtende crème op basis van Aloë Vera” 

Ook het RIVM raadt het gebruik van aloë vera-gel aan: “Bij hevige jeuk kunnen anti-jeukmiddelen verlichting geven (aloë vera-gel…” 

ALHYDRAN Anti Itch Care 

ALHYDRAN, is gemaakt van 45% verse Aloë Vera. Waarom vers? Zodat niets van de werking verloren gaat. Aloë Vera zorgt voor een sterke hydratatie: de vochtbalans van je huid hersteld, de huid komt weer tot rust en jeuk verminderd.  

ALHYDRAN is een medische crème, goed tegen velen klachten. De werking van ALHYDRAN is wetenschappelijk onderbouwd. Aan ALHYDRAN Anti Itch Care is buiten de Aloë Vera nog een extra ingrediënt toegevoegd speciaal tegen jeuk. ICoolML zorgt voor langdurige verkoeling van de huid. Het verlicht jeuk en verkoelt de huid en droogt de huid niet uit zoals menthol of eucalyptus dat bij langdurig gebruik wel doen.  

Meest gestelde vragen 

Wat is een eikenprocessierups?  
Een eikenprocessierups is een rups die later een soort nachtvlinder wordt. Ze zijn herkenbaar aan de vele haartjes op hun lijf. Je vind de rups, zoals de naam al zegt, op eikenbomen. De haartjes zijn met het blote oog niet te zien. Wanneer de rups zich bedreigd voelt, schiet hij de haartjes af. Door de wind kunnen deze zich door de lucht verspreiden.  

Hoe ontstaat de jeuk?  
Zodra de haartjes van de rups contact maken met je huid ontstaat er een allergische reactie waarbij het lichaam antistoffen (histamine) aanmaakt. Deze reactie veroorzaakt netelroos: jeukende roze bultjes.  

Waarom mag ik niet krabben?  
Als we jeuk hebben, denken we als eerst aan krabben. Helaas maakt krabben de jeuk alleen maar erger. De huid raakt beschadigd door het krabben, waardoor er meer jeuk ontstaat.  

Wat moet ik juist wél doen als ik in aanraking ben geweest met de haren van de eikenprocessierups?  

  • Trek je kleding uit en was die op 60 graden.  
  • Neem een douche en spoel wanneer nodig je ogen met lauw water.
  • Probeer bij jeuk en uitslag niet te krabben.  
  • Smeer de huid in met ALHYDRAN Anti Itch Care crème.  

ALHYDRAN is in alle praktijken op voorraad. Voor meer informatie bel naar 0487-523823 of stuur een mail naar info@huidtherapie-dewildt.nl 

© 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
Direct een afspraak maken