fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

zonnebrand huid zon18 JUN

Hoe houd je je huid ook in de zomer stralend?

Reinigen en een goede crème is eigenlijk altijd de eerste stap naar een mooie stralende huid. Maar in de zomer, en vooral op reis, is dit extra belangrijk. De airco, de zon, de zee en het zwembad kunnen een flinke aanslag plegen op je mooie stralende huidje. De huid kan er dof uit gaan zien, trekkerig aanvoelen en misschien komen er wel puistjes te voorschijn, en dat op vakantie…

Hoe kun je je gezicht het beste verzorgen op reis?

Environ TonerReinigen

Vergeet zeker op vakantie niet je gezicht te reinigen. Zo voorkom je dat restjes zonnebrandcrème achterblijven op je huid.
Om te voorkomen dat je huid (nog meer) uitdroogt, adviseren wij een mild reinigingsproduct te gebruiken.

Toner

Wanneer je naar warme oorden afreist is een goede toner geen overbodige luxe. De toner zorgt ervoor dat je crème beter wordt opgenomen, maar daarnaast wordt de huid ook gekalmeerd.

  • De Botanical Infused Moisteriser Toner van Environ Skincare® bevat onder andere provitamine B5, welke de huid kalmeert en hydrateert.

Scrubben? Nee liever niet!

Het is zo verleidelijk op vakantie: ‘lekker’ scrubben. Maar, doe het liever niet! De huid is vaak al onrustiger en zal door het scrubben alleen maar onrustiger worden.

Crème

Voelt je huid in de zomer juist iets vetter aan dan anders? Dan kan het voor jou prettig zijn om een andere crème te gebruiken dan wat je gewend bent.

  • De Vita-Antioxidant AVST Gel van Environ Skincare® is een heerlijke gel welke gebruikt kan worden als dag- en nachtcrème om je huid goed te hydrateren. De gel vorm zorgt ervoor dat je huid heerlijk verkoelend aanvoelt.

En het aller belangrijkste: zonnebrandcrème

  • Onze grootste favoriet is de RAD SPF15 van Environ Skincare®. Deze zonnecrème bevat naast chemische en fysische filters welke de huid beschermen tegen UVA en UVB ook natuurlijke antioxidanten die een hoge bescherming tegen de zon bieden en een zonbeschadigde huid herstellen.
  • Vind je het fijner om een wat ‘luchtigere’ zonnebrandcreme te smeren? Dat kan! De Alpha Day Lotion SPF15 van Environ Skincare® bevat melkzuur voor een gladde, stralende huid en is hierdoor zeer geschikt voor de vettere huid en huid met pigmentvlekken.
  • Jane Iredale heeft een fantastisch product; de Powder-Me SPF30. De Powder-Me is een zeer waterbestendige zonbescherming in poedervorm voor gelaat en lichaam. Super makkelijk in gebruik doordat je de poeder gewoon over je foundation aan kunt brengen.

Environ antioxidant gel

Wat als je toch een beetje verbrand bent?

Heb je goed je best gedaan met smeren, maar is het toch harder gegaan dan je had verwacht? Au, dat kan pijn doen. Wij hebben tips om de huid een handje te helpen.

Douchen
Ga liever niet onder een te koude douche, maar kies juist voor een douche die de lichaamstemperatuur benadert, of iets lauwer. Dep hierna de huid voorzicht droog.

Insmeren
Een aftersun kan erg lekker zijn na blootstelling aan de zon. Maar wat werkt nou echt? Als er maar voldoende anti oxidanten in zitten. Andere stoffen die de huid kunnen kalmeren zijn aloë vera en zoethoutwortelextract.

  • De Anti Oxidant Gel van Environ Skincare® is een kalmerende en hydraterende gel speciaal voor de geïrriteerde huid. De gel bevat een hoge dosis anti oxidanten, waaronder: Bètacaroteen, Vitamine C en Provitamine B5.

Met onze tips kun je voorkomen dat je huid beschadigd, uitdroogt en/of pigmentvlekken krijgt terwijl je lekker van het zonnetje geniet. Waren onze tips te laat? Heb je al last van een beschadigde huid of pigmentvlekken? Neem dan contact met ons op via info@huidtherapie-dewildt of 0487-523823 en plan een vrijblijvend intake gesprek zodat wij de mogelijkheden kunnen bespreken.

© 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
Direct een afspraak maken