fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

LYMPHASTIM-huidtherapie-de-wildt21 OCT

Huid- en Oedeemtherapie Simone de Wildt introduceert: de meest uitgebreide vorm van IPC Therapie met de Lymphastim

Al jaren ondersteunen wij onze oedeemtherapie in de praktijk met intermitterende pneumatische compressietherapie. Komt u bij ons in de praktijk voor oedeemtherapie, dan heeft u deze therapie vast al eens ervaren. Omdat wij het belangrijk vinden mee te gaan met de nieuwste technieken is ook ons aanbod IPC therapie uitgebreid met de meest uitgebreide vorm: de Lymphastim 12 Pro van Doove Care groep.   

Wat is IPC Therapie? 

De Lymphastim werkt volgens IPC Therapie. Dit is een afkorting voor Intermitterende Pneumatische Compressie Therapie. IPC Therapie is een bewezen succesvolle aanvulling voor therapie gericht aan het vaat- en/ of lymfestelsel. Bij IPC Therapie, ook wel pressietherapie, wordt druk uitgeoefend met behulp van een pomp in combinatie met een lucht gevulde, meer-kamermanchet om zo vocht uit een oedeemgebied te verplaatsen. Behandeling met de Lymphastim kan zowel in de praktijk als in de thuissituatie ingezet worden als ondersteuning voor een manuele lymfedrainage behandeling.  

Lymphastim 

Er zijn drie uitvoeringen van de Lymphastim: Lymphastim 6, Lymphastim 12 en Lymphastim 12 Pro. Bij praktijk Simone de Wildt is de Lymphastim 12 Pro beschikbaar. Deze compressiepomp heeft 12 aansluitingen en manchetten met 12 overlappende kamers. De Lymphastim 12 Pro kan verschillende behandelprogramma’s tegelijkertijd met elkaar combineren. Tevens kan de Lymphastim 12 meerdere behandelplannen en voorkeursinstellingen opslaan.  

De manchetten 

De Lymphastim 12 pro is leverbaar met verschillende soorten manchetten. Beschikbare manchetten zijn arm-, been- en broekmanchetten. Er zijn per manchet verschillende maten en uitvoeringen beschikbaar. Eventueel kan het manchet verbreedt worden door middel van extra tussenstukken, zodat de manchetten extra aan te passen zijn, zo is er voor iedereen een passend manchet. Tevens is het mogelijk om op de Lymphastim 12 pro twee manchetten tegelijk aan te sluiten door middel van de adapter. Het gebruik van meerdere manchetten tegelijk is altijd op advies en in overleg met uw therapeut.  

De manchetten van de Lymphastim zijn uitgevoerd met de meest moderne technieken. De kabels om het manchet aan het sluiten op de pomp zijn weggewerkt in de manchet waardoor u er tijdens de behandeling geen last van heeft.   

Model Omschrijving
Arm manchetArmmanchet

Het armmanchet pakt naarst de arm ook de schouder en een deel van de oksel en romp mee. Doordat het manchet is uitgevoerd met een klittenband sluiting kunt u hem gemakkelijk om uw middel vastmaken.Indicatie: armlymfoedeem na bijvoorbeeld het verwijderen van lymfeklieren uit de oksel bij borstkanker.
Been manchetBeenmanchet

Het beenmanchet neemt de voet in zijn geheel mee en is uitgevoerd met een ritssluiting. Hierdoor is deze gemakkelijk te openen en dicht te maken.Indicaties: oedeem
Broek manchetBroekmanchet

Het broekmanchet is zowel in klittenband uitvoering als in uitvoering met rits beschikbaar. Hierdoor neemt de manchet eventueel ook een deel van de buik mee indien gewenst. Dit zorgt voor een extra uitgebreide behandeling wanneer geïndiceerd.

Met de Lymphastim thuis minder afhankelijk van de therapie 

IPC Therapie kan door u als cliënt in de thuissituatie worden toegepast ter aanvulling op de oedeemtherapie in de praktijk. Hierdoor kunt u zichzelf frequenter behandelen, waardoor met elkaar wordt gestreefd naar het hoogst haalbare behandelresultaat. Uw therapeut kan met u de mogelijke opties bespreken en bij de juiste indicatie een aanvraag doen bij uw zorgverzekeraar.  

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom gerust langs voor een vrijblijvend intakegesprek.  

© 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
Direct een afspraak maken