fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

Huidvriendelijke make-up Environ18 APR

Jane Iredale: ‘De mooiste make-up die je kan dragen is een gezonde huid’

Er staat een leuke ochtend op het programma. We komen met het hele team bij elkaar omdat Inge, Skin Master van Jane Iredale, cursus komt geven over ons nieuwe make-up merk: Jane Iredale. Jane Iredale zag als allereerste de voordelen van een huidvriendelijke make-uplijn en lanceerde in 1994 dan ook haar eigen producten.

Zes dagen per week zijn wij in de praktijk bezig met het gezonder en mooier maken van de huid van onze cliënten. Omdat wij ons heel erg bewust zijn van het belang van goede huidverzorging, gebruiken wij al jaren de producten van Environ Skincare. Maar nu, na de cursus, realiseer ik mij dat het wel erg vreemd is om het effect van deze super mooie producten van Environ vervolgens te ‘verpesten’ door het aanbrengen van verkeerde make-up. Je huidverzorging eindigt namelijk niet bij je serum, crème en zonnebrandcrème, de make-up van Jane Iredale is een verlenging van je dagelijkse huidverzorging.  

Wat maakt deze make-up nou zo bijzonder? Met deze vraag beginnen we de cursus. De producten zijn allemaal op minerale basis. Maar wat betekend dit eigenlijk? Ja dat is een goede vraag, we kijken elkaar vragend aan, gelukkig geeft Inge het verlossende antwoord: Kristalgesteente. Daar komt nog eens bij dat alle ingrediënten uit de natuur worden gereinigd in de fabriek, zodat de make-up geen irriterende stoffen meer bevat.

Ik zal eerst wat vertellen over waarom je heel veel andere make-up beter kunt mijden. Dit was misschien wel het meest interessante deel van de cursus.

Ons wordt gevraagd; ‘Wie heeft er allemaal een flesje talkpoeder in huis?’ Wij eigenlijk allemaal. Waarvoor gebruikt men dit? Het helpt bij zweetvoeten en oksels en wordt gebruikt bij vochtige babybilletjes. Langzaam aan gaat er een belletje rinkelen: talkpoeder gebruik je om iets droog te maken, dit wil ik liever niet op mijn huid! Hetzelfde geldt voor afsluitende ingrediënten als petroleum en synthetische geur en kleurstoffen welke bij langdurig gebruik irritatie kunnen veroorzaken.

Ook bevatten de producten van Jane Iredale geen parabenen, we hebben immers te maken met kristalgesteente: dit leeft niet en zal ook nooit gaan leven.

Wat zit er wel in de make-up van Jane Iredale?

Om te beginnen een hele belangrijke (fysische!) zonnefilter: titanium dioxide. Titanium dioxide is een wit achtig poeder en blijft liggen op de huid. Dit betekend dat zonnestralen worden gereflecteerd en niet in de huid komen, dus gelukkig ook geen schade aan kunnen richten. Jane Iredale mag niet voor niets als enige merk het logo van de Skin Cancer Foundation dragen.

Ook zinkoxide is een belangrijk ingrediënt. Zinkoxide werkt net als titanium dioxide kalmerend en tevens ontstekingsremmend.

Vervolgens verteld Inge over het kostbare ingrediënt Boornitride. Boornitride geeft met name glans aan de producten en is hierdoor onmisbaar.
Het rijtje ingrediënten sluiten we af met: Mica en ijzeroxide. Beide ingrediënten worden kunstmatig nagemaakt in het lab en zorgen er voor dat de kleuren mooi zijn en mooi blijven.

Een hele kluif theorie, we willen het eigenlijk allemaal gewoon proberen! En zo sluiten we de ochtend dan ook af. We testen bij elkaar de geschikte primer, concealers en verschillende foundations; zowel in vloeibare vorm als in (vaste en losse) poeders. Er is zo veel keus dat we allemaal even moeten zoeken maar natuurlijk is er voor iedereen iets wat bij de huid past en lopen we allemaal mooi opgemaakt de praktijk uit.

Aan het eind van de dag, met de hele dag de nieuwe make-up op de huid, ben ik overtuigd: de make-up van Jane Iredale is veel meer dan make-up. Mijn foundation zit dankzij de fixerende spray nog perfect en zelfs mijn lippen voelen niet droog. Net als ons ook zo enthousiast geworden? Bel dan voor een vrijblijvende intake naar 0487-523823 of mail ons naar info@huidtherapie-dewildt.nl

Millie Toonen
© 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
Direct een afspraak maken