fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

Huidgezondheid januari13 JAN

Januari: goede voornemens voor je huid

In januari heeft iedereen het er over: goede voornemens. Afvallen, stoppen met roken, minder drinken en meer bewegen zijn veel voorkomende natuurlijk. Maar een nieuw jaar is ook een mooi moment om te kijken wat er aan verbetering mogelijk is betreffende je huid. In dit blog bericht geven wij je handvatten om te starten met het verbeteren van je huid en routines rondom de verzorging.

Naar de huidtherapeut voor een huidanalyse met de OBSERV520

Voordat we een onderbouwd advies kunnen geven is het belangrijk jouw huid in kaart te brengen. Een goede huidanalyse vormt dan ook de basis voor het succes van de behandeling. Veel huidaandoeningen beginnen diep in de huid en worden pas door de jaren heen zichtbaar. Met de OBSERV520 kunnen we letterlijk een kijkje in de huid nemen. Op deze manier behandelen we niet alleen de symptomen, maar pakken we de oorzaak van het huidprobleem aan.  

Verwijder altijd je make up voor het slapen gaan

Velen van ons kunnen het zich niet voorstellen: met make up nog op je gezicht je bed in kruipen. Toch laat twintig (!!) procent van de vrouwen de mascara drie dagen zitten. Niet echt bevorderlijk voor de gezondheid van je huid. Het niet reinigen van het gezicht vergroot de kans op huidproblemen zoals puistjes. En dat wetende dat het reinigen van je gezicht maar een minuutje hoeft te duren. Tweemaal daags betekend in totaal twee minuten per dag voor een goede basis van je verzorgingsroutine.

Dagelijks een UV-beschermer

Eigenlijk zou een zonnebrandcrème net zo gewoon moeten worden als tandpasta: gebruik het iedere dag, over je dagverzorging heen. Ook al zou je in de winter niet snel verbranden door de zon, UV-straling is het gehele jaar aanwezig en zorgt dus ook in de winter voor huidschade zoals pigmentvlekken, verslapping en droogheid. Daarbij komt dat UV-straling schade aanbrengt aan het DNA waardoor je het risico op huidkanker verhoogt.

Geduld is een schone zaak

Bij de start van een nieuwe productlijn moet je niet alleen zelf wennen een de nieuwe routine, ook je huid moet wennen aan de werkzame stoffen in de producten. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk resultaat zien, toch is het van belang het gebruik langzaam op te bouwen om irritatie van je huid te voorkomen. De huidtherapeuten bij Simone de Wildt Huid- & Oedeemtherapie begeleiden je bij het opbouwen van de juiste vitamines voor een gezonde, stralende huid.

Vervang de scrub voor een exfoliant

Beide producten hebben misschien hetzelfde doel (dode huidcellen verwijderen), toch is er een duidelijk verschil.
Een scrub bevat een korrel welke je met roterende bewegingen masseert op de huid waardoor dode huidcellen los komen en je deze af kunt spoelen. Door het scrubben van de huid maak je minuscule krasjes waardoor de onderliggende huid beschadigd kan raken wat voor irritatie kan zorgen. Een exfoliant daarentegen bestaat uit fruitzuren (AHA’s) of salicylzuren (BHA’s) waardoor dode huidcellen losweken van de huid, zonder daar de gezonde huidcellen mee te beschadigen. Daarnaast draagt een exfoliant bij aan het verminderen van ontstekingen waardoor het ook bij een acne gevoelige huid onmisbaar is.

Je ziet: er is genoeg om je huid nóg meer te kunnen verbeteren dit jaar! Heb je hulp nodig? Het is onze passie om te helpen jouw huid te verbeteren. Neem contact met ons op voor het inplannen van een uitgebreid advies gesprek.

© 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
Direct een afspraak maken