fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

Litteken therapie

Littekentherapie

Een litteken ontstaat bij diepe schade aan de huid. Wanneer alleen de opperhuid beschadigd is, zal er alleen een schaafwond zichtbaar zijn en geen litteken ontstaan. Een litteken bestaat uit bindweefsel, dat het normale weefsel vervangt zodra dit vernietigd is door trauma of ziekte. Een litteken is over het algemeen veel sterker dan de huid eromheen. Een litteken is hard van structuur en kan cosmetisch storend zijn. Daarnaast kan een litteken ook een trekkerig en pijnlijk gevoel geven.

Afspraak maken

Wanneer ga je een litteken behandelen?

Bij Simone de Wildt | Huid-& Oedeemtherapie behandelen we vooral klachten  die door een litteken kunnen ontstaan: collageenophoping, roodheid, pijn, jeuk, verkleuring, verharding, verkleving, slechte doorbloeding en bewegingsbeperking. Wordt het litteken vooral als cosmetisch storend ervaren dan kunnen we ook hieraan een bijdrage leveren om het litteken minder zichtbaar te krijgen.

Behandelmogelijkheden

De huidtherapeut bespreekt met u voor welke behandeling uw litteken in aanmerking komt en stelt met u een persoonlijk behandelplan op tijdens het intakegesprek.

Er zijn diverse behandelingen mogelijk. Deze worden hieronder nader toegelicht. Vaak wordt er in een behandeling gebruik gemaakt van de diverse behandelmogelijkheden.

Littekenmassage

Littekenmassage is een effectieve behandeling die pijn verlicht, de doorbloeding bevordert en de kleur van het litteken verbetert. Een mogelijke verkleving van het litteken aan de onderliggende huidlagen kan door middel van littekenmassage worden opgeheven. De massage is niet geheel pijnloos. Doordat er gebruik gemaakt wordt van mobiliteitsgrepen wordt de huid opgepakt en 'gerekt'. Dit kan als een trekkend of stekend gevoel ervaren worden.

Litteken massage

Kinesiotape

Een ingetrokken litteken kan beplakt worden met speciale kinesiotape. Bij de techniek van het plakken wordt gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort “liftende werking” heeft op de opperhuid. Er ontstaat zo meer ruimte in het gebied van de onderhuid, waarin structuren liggen als bloed- en lymfevaatjes, maar ook zenuwuiteinden. De lymfestroom wordt gestimuleerd en de zenuwpijn wordt verminderd.

Litteken kinesiotape

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie bestaat uit het minder zichtbaar maken van kleurverschillen door middel van speciale camouflagecrèmes. Deze crème kan water- en veegvast gemaakt worden en zijn dagelijks toepasbaar.

Camouflage therapie

Micro Needling therapie oftewel Dermapen

Micro needling therapie is een zeer effectieve methode om  littekens minder opvallend te maken. Tijdens de behandeling maken we gebruik van een vibrerende pen met de minuscule naaldjes, die onder hoge snelheid kleine verticale kanaaltjes in de huid maken. Deze minuscule kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ precies genoeg om de huid op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).

Na de behandeling

Het litteken kan een aantal weken gevoelig aanvoelen of roze van kleur zijn. Dit is geheel afhankelijk welke behandelmogelijkheid wordt toegepast. .

Aantal benodigde behandelingen

Het aantal behandelingen is vooraf erg lastig aan te geven. Uiteraard is dit afhankelijk van de grootte van het litteken, het herstellend vermogen van de huid en uw wensen. Een behandelperiode kan variëren tussen de 2 maanden en 2 jaar.

Te verwachten resultaat

Pijnklachten zoals een trekkerig gevoel kunnen vermindert worden al dan niet geheel wegtrekken. Een litteken ‘mooier’ maken lukt altijd. Belangrijk is om reëel te blijven. Een litteken blijft altijd zichtbaar aan de huid.

Vergoeding Littekentherapie

Bij een aanvullende zorgverzekering wordt littekentherapie vaak (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Indien u er niet uitkomt helpen wij graag een handje mee. Simone de Wildt | Huid- & Oedeemtherapie heeft contracten met alle zorgverzekeraars, is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en alle huidtherapeuten staan ingeschreven in het Kwaliteits Register Paramedici.

Afspraak maken

Wij kunnen op korte termijn een afspraak met u inplannen. Een intakegesprek is bij ons altijd kosteloos en geheel vrijblijvend. U kunt bij ons zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog terecht. Op iedere locatie hebben wij ook een avondopening. Heeft u nog vragen na het lezen van deze pagina? Bel ons op 0487-523823 of stuur ons een mail via het contactformulier, wij beantwoorden graag uw vraag!

Heeft u interesse?

Wilt u meer weten over littekenbehandelingen of wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op 0487-523823.

  Naam:

  E-mail:

  Telefoon:

  Onderwerp:

  Uw bericht:

  Neem de onderstaande code over:


  captcha

  voordelen huidtherapie de wildt

  Laat uw gegevens achter.

  Wilt u meer weten over littekenbehandelingen of heeft u andere vragen? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  © 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
  Direct een afspraak maken