fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

Alles over penselen16 MAR

Make-up penselen: Wat moet je weten en waarom hier juist niet op te bezuinigen!

Penselen zijn dé tool waar elke make-up gebruiker niet zonder kan! Ze zijn er in verschillende soorten en er is veel verschil in kwaliteit, waardoor de ene penseel de andere nog niet is. Wij gingen op zoek naar de belangrijkste weetjes over deze dagelijks gebruikte, handige hulpjes.

Dieren haren VS. Synthetische haren.

Qua soorten haar zijn penselen onder te verdelen in twee groepen:

  • Natuurlijke of dierlijke haren: meestal worden deze penselen van eekhoorn-, pony-, of geitenhaar gemaakt. Ze zijn vaak wat kostbaarder dan de varianten met synthetisch haar. Doordat er schubben op deze haren zitten worden poederproducten beter vastgehouden en wordt het product geleidelijk afgegeven op de huid, maar daarentegen zullen ze vloeibare make-up juist sneller opzuigen, en dat is echt zonde van je product! Tegenwoordig worden er bijna geen penselen met echte haren meer gemaakt. En eigenlijk kunnen we toch ook wel zeggen dat in het dierproefvrije en vegan tijdperk waarin we nu leven, het gebruik van penselen met dierlijke haren not-done is!
  • Synthetische haren: hier wordt vooral nylon of taklon voor gebruikt. Dit soort haar is veel hygiënischer dan dieren haren omdat ze de vloeibare make-up niet zullen opzuigen. Het is dus makkelijker schoon te maken en te houden! Daarnaast blijven synthetische borstelharen overeind staan. Bij natuurlijk haar worden de puntjes na verloop van tijd wat scherper waardoor je sneller een nieuw penseel moet aanschaffen. Voor de goedkopere exemplaren wordt er meestal voor restproducten van nylon of polyester gekozen. Bij deze kwaliteit zijn de haren wat gladder waardoor het lastig is de make-up zonder streperig resultaat aan te brengen.

Het geheim achter een vlekkeloze foundation.

Dan zijn er ook nog verschillende manieren waarop de synthetische haren van een penseel gesneden kunnen zijn. De manier van snijden kan er mede aan bijdrage hoe goed de samenstelling van een make-up product wordt opgenomen in de haren van de penseel en zich over de huid laat verdelen. Hierdoor krijgt je look veel meer finish en gaat je product ook nog eens langer mee!

Voor elke soort samenstelling van een make-up product zoals een foundation of een poeder, en voor elk gewenst dekkingsresultaat op de huid is wel een apart penseel te krijgen!

Penselen en hygiëne

Een goede verzorging van je penselen is ontzettend belangrijk maar toch is dit vaak een onderschatte bezigheid. Maak je je penselen niet schoon, dan blijven er bacteriën, stofjes en make-up restjes in zitten. De volgende morgen smeer je huid weer vol met dit onhygiënische laagje wat natuurlijk niet bijdraagt aan een gezonde huid. Het verstopt poriën en veroorzaakt puistjes en irritaties. Van het delen van je penselen met je vriendinnen kun je zelfs een bacteriële infectie krijgen! Vooral bij een acne gevoelige huid is een goede reiniging van je penselen van groot belang!

Het is aan te raden om na elk gebruik je penselen schoon te maken met een brush cleaner. Super handig in gebruik is de botanical brush cleaner van Jane Iredale. Dit spray je eenvoudig op een schone tissue, zet de borstelharen erop en draai dan rond zodat de haren schoon geveegd worden. Zo makkelijk kan het dus zijn! Zijn je penselen toe aan een wat grondiger ritueel, dan kun je ze ook voorzichtig wassen met een shampoo en liggend, of beter nog hangend met de borstelharen naar beneden, goed laten drogen. Op die manier beschadig je de haren niet. Kies hierbij wel voor een milde variant shampoo.

Niet echt slim om op make-up penselen te bezuinigen dus.

Goede make-up penselen zijn dus eigenlijk wel de basis van een mooie make-up!

Een penseel van goede kwaliteit lijkt misschien een grote uitgave in aanschaf maar het zal het echt waard zijn wanneer je merkt dat:

  1. Je make-up veel mooier aangebracht kan worden.
  2. Je verbruik van make-up producten een stuk zuiniger is.
  3. Je penseel veel langer mee gaat dan de goedkopere penselen.

Je zou zelfs kunnen stellen dat een goed penseel met een mindere kwaliteit make up, nog een mooier resultaat geeft dan een dure make up met een minder kwaliteit penseel…. ik bedoel maar.

Meer informatie

Wil je zelf eens ervaren wat een juist make-up penseel kan doen voor jouw perfecte look? Wij laten het je graag beleven in onze praktijk!! Maak een afspraak voor een make-up look die je versteld doet staan 🤩 0487-523823

© 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
Direct een afspraak maken