fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

pigmentvlekken verwijderen18 MAY

Melasma

Grillige pigmentatie in het gelaat? Misschien wel ontstaan na een zwangerschap? Grote kans dat dit een zogenoemd zwangerschapsmasker (melasma) is. Deze naam komt voort omdat het vaak tijdens de zwangerschap gezien wordt.

Hoe ontstaat melasma?

De lichtbruine tot donkerbruine vlekken ontstaan geleidelijk aan door blootstelling aan zon in combinatie met hormonen. Hormonen? Hoe zit dit? Bij melasma maken de pigmentcellen teveel pigment aan, omdat het ‘pigmentsysteem’ overgevoelig reageert. Hormonale factoren spelen hierbij een belangrijke rol. De vrouwelijke geslachtshormonen progesteron en oestrogenen zijn in staat om de aanmaak van pigment te stimuleren. Dit is de oorzaak dat melasma vaak ontstaat tijdens de zwangerschap. Sommige anti conceptie medicatie kunnen melasma doen ontstaan of verergeren.

Melasma, en nu?

Helaas is het niet goed in te schatten hoe de pigmentcellen zich in de loop van de tijd gaan gedragen. Zoals melasma plotseling kan ontstaan, kan het ook vanzelf weer verdwijnen. Helaas is dit niet altijd het geval, soms blijft de pigmentatie langere tijd aanwezig.

Gelukkig zijn er wel mogelijkheden om melasma te verminderen en de huid weer onder controle te brengen.

Peelings bij melasma

In de praktijk zetten wij vaak peelings in om verschillende vormen van pigmentatie te behandelen. Wij maken gebruik van peelings van Environ. Deze peelings zijn op basis van melkzuur. Melkzuur heeft de eigenschap bestaande pigmentvlekken op te lichten door de versnelde afschilfering van de huidcellen. Daarbij komt dat melkzuur de vorming van tyrosinase remt (een enzym welke betrokken is bij de vorming van pigment). Dit zorgt ervoor dat pigmentcellen welke zich onrustig gedragen minder pigment kunnen vormen.
De behandeling met deze peelings kunnen zowel in de praktijk, als thuis (in een mildere vorm) toegepast worden.

Peeling Melasma EnvironPeelings combineren met microneedling

Het combineren van deze twee behandelingen zorgt voor een nog sneller resultaat. Het toepassen van microneedling vóór het aanbrengen van de peeling zorgt voor een betere opname van de peeling. De peeling is dus direct daar waar we deze willen hebben door de kleine ‘micro kanaaltjes’ welke gevormd zijn door de microneedling. De peeling kan aangebracht worden over het hele gelaat of plaatselijk op alleen het pigment.

Therapeutische producten van Environ Skincare bij melasma

Om te beginnen bij het belangrijkste… bescherm jezelf tegen de zon, iedere dag! Voor al de andere producten geldt anders: dweilen met de kraan open. En onthoudt: voorkomen is beter dan genezen!

Zijn er toch al pigmentvlekken aanwezig.. kies dan voor verzorgingsproducten met actieve ingrediënten welke je pigmentvlekken lichter kunnen maken, zoals vitamine C. De sterke anti oxidant vitamine C heeft een bewezen werking bij hyperpigmentaties.

Daarnaast is vitamine A onmisbaar in huidverzorginsproducten. Vitamine A is een bewezen ingrediënt bij oppervlakkige pigmentvlekken

Waar vind ik deze producten?

In onze praktijk werken wij met de producten van Environ Skincare ®, we beschikken over producten met hoge concentraties werkzame stoffen om jou pigmentvlekken aan te pakken!

C-boost MelasmaC-BOOST

Deze verhelderende crème bevat een krachtige vorm van vitamine C. De crème is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van pigmentvlekjes, een door zon beschadigde huid, fijne lijntjes en bloedvaatjes aan het huidoppervlak zodat de huid opnieuw een gezonde en stralende gloed krijgt.

Clarify Lotion Environ MelasmaCLARIFYING LOTION

In combinatie met Environ® serums en crèmes, helpt dit serum pigmentvlekjes te vervagen en gaat het onregelmatige pigmentatie tegen. Dit resulteert in een helderder en stralender teint.

Tags:
© 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
Direct een afspraak maken