fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

Voordelen minerale make-up18 FEB

Minerale make-up. Wat is het, en wat zijn de voordelen?

Make-up. Bijna elke vrouw komt er in haar leven vroeg of laat wel eens mee in aanraking. Bij de meeste begint dit al vroeg wanneer zij als jong meisje geïntrigeerd kijken naar het make-up ritueel van hun moeder, oma, tante of zus om vervolgens als tiener zelf te gaan experimenteren met de vele soorten producten en kleuren.

Make-up is bedoelt ter verfraaiing. Om de mooie dingen aan je gezicht te accentueren en de minder mooier punten te verdoezelen of te camoufleren. Gewoon om jezelf mooier te maken dus. Maar maakt make-up je eigenlijk wel mooier?

Zo’n beetje alle make-up producten die te krijgen zijn bij de drogisterijen, maar ook bij de high-end parfumeriezaken bevatten talk. Dit is een vulmiddel. Bedenk eens waar talk allemaal voor gebruikt wordt? Het wordt op babybilletjes gesmeerd of in schoenen gestrooid tegen zweetvoeten. Talk absorbeert namelijk vocht. Dit smeren we dus dagelijks op onze huid waar het vervolgens vaak van 8.00 ‘s ochtends tot 20.00 ‘s avonds de boel aan het afsluiten is, in fijne lijntjes kruipt en uitdroogt.

Om nog maar niet te spreken over alle andere schadelijke stoffen en dierlijke ingrediënten die er in deze cosmetica vaak aan worden toegevoegd. De meeste dames zijn zich hier absoluut niet van bewust en weten dus ook niet dat dit veel beter kan!

In onze praktijk hebben we dagelijks te maken met huidproblemen. Huiden die door welke reden dan ook uit balans zijn en er niet stralend uit zien. Uiteraard doen we ons uiterste best door middel van juiste, gepaste behandelingen deze huiden weer op te knappen en gezond te maken. Maar zoals het erg belangrijk is de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken, is het ook enorm van belang om de huid niet af te sluiten, maar juist een verlenging van je huidverzorging te bieden door het gebruik van goede make-up producten. Dit kan alleen met minerale make-up.

minerale make up

Wat is minerale make up?

De naam zegt het al, deze producten zijn gemaakt van mineralen. Dit zijn natuurlijke grondstoffen zoals ijzeroxide (een natuurlijke kleurstof), titanium dioxide (natuurlijke bescherming tegen UV-straling) en zinkoxide (werkt kalmerend en verzachtend) Daarnaast hebben titaniumdioxide en zinkoxide ontstekingswerende eigenschappen en helpen erytheem (roodheid) te verminderen. Zinkoxide is ook nog eens antibacterieel waardoor het zelfs op een acne huid ingezet kan worden.

Omdat mineralen het licht reflecteren en talk juist licht absorbeert, heb je al snel een gezondere teint en een stralende huid.

Maar let wel op:

De term “minerale make-up” is niet beschermd en ieder merk dat ook maar een beetje mineralen gebruikt in een product kan dat dus zomaar op de verpakking zetten. Belangrijk is dat je goed op de ingrediëntenlijst kijkt. Hoe meer vooraan in de lijst een ingrediënt staat, hoe hoger de concentratie van het ingrediënt.

Jane Iredale

Wij hebben als praktijk gekozen voor de producten van Jane Iredale. Deze producten zijn bijzonder dankzij hun samenstelling. Minerale ingrediënten van de hoogste kwaliteit die tegelijk je huid verzorgen én beschermen. Alle mineralen worden in een laboratorium afzonderlijk schoongemaakt alvorens er een product van wordt gemaakt. Alle producten worden getest op gevoeligheid in een laboratorium dat goedgekeurd is door het FDA (Food and Drug Administration) en werden niet-sensitief bevonden. Het risico op allergieën en gevoeligheden zijn dus erg minimaal. Omdat de mineralen zijn samengesteld uit titaniumdioxide en zinkoxide geven zij onmiddellijk een breed spectrum zonbescherming zonder chemicaliën. Bovendien zijn deze waterafstotend.

jane iredale minerale make-up

Wat maakt het verschil met make-up producten die ik overal kan krijgen?

  • Natuurlijke ingrediënten van de hoogste kwaliteit voor het beste resultaat. Vrij van synthetische geur- en kleurstoffen en bewaarmiddelen.
  • Innovatieve formules die de strijd tegen huidveroudering aangaan, voor een mooie gezonde huid.
  • Trendy kleuren voor het creëren van de mooiste looks.
  • Aangepast aan jouw huidskleur, de huidverzorgende foundations zijn verkrijgbaar in een wijde verscheidenheid aan tinten.
  • Perfecte dekking van onzuiverheden en roodheden. Onze foundations en concealers geven een buitengewone dekking die je nauwelijks moet bijwerken.
  • Ontstekingswerend. Onze producten dragen effectief bij tot de gezondheid van de huid.
  • Niet comedogeen. De huid blijft ademen en functioneert normaal.
  • Zonnebescherming. De Skin Cancer Foundation raadt onze SPF producten aan als doeltreffende breed spectrum zonnebescherming.
  • Niet getest op dieren. Gecertificeerd door Leaping Bunny Program en PETA.
  • Minimaal risico op allergieën. Hypoallergeen en dermatologisch geteste formules die de huid niet irriteren.

Wij geloven: De mooiste make-up die je kan dragen is een gezonde huid!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Jane Iredale? Neem contact met ons op voor een uitgebreid make-up advies en ontdek wat minerale make-up voor jouw huid kan doen! 0487-523823

© 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
Direct een afspraak maken