fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

TCA Peeling getest19 MAY

Nieuwe ontwikkeling op het gebied van peelings: YES!

Het is nog steeds een rare tijd: gelukkig hebben wij gedurende de laatste lockdown mogen blijven werken maar trainingen zaten er vanwege alle maatregelen helaas niet in. Extra enthousiast was het hele team dan ook toen er wel weer iets kon.

Tijdens de training kwamen verschillende peelings van Skintechpharma aan bod. Na de theorie besproken te hebben volgt het praktijk gedeelte. Om en om zullen we, met onszelf als model, een peeling bij elkaar toepassen, Spannend!

Mijn ervaring met Easy TCA® Pain Control

Afhankelijk van de huid en indicatie wordt er een keuze gemaakt uit een peeling en kiezen mijn collega’s voor de Easy TCA® Pain Control. Een peeling, zoals deze 15% TCA, heb ik nog niet eerder gehad. Natuurlijk het volle vertrouwen in mijn collega’s, maar het blijft toch een beetje spannend. Hoe voelt zo’n sterke peeling? Gaat het erg branden? Hoelang houd dit brandende gevoel aan? Allemaal vragen welke gesteld worden door cliënten en welke alleen maar beantwoord kunnen worden door het zelf te ervaren.

De huid wordt gereinigd met een milde cleanser waarna er, afhankelijk van de huidreactie, meerdere laagjes TCA aangebracht worden. Ondertussen begint het strakke gevoel te komen.

De peeling (Easy TCA® Pain Control) maakt zijn naam zeker waar; het viel me 100% mee. De peeling brandde enigszins maar was heel goed vol te houden. Na de peeling wordt het zogeheten ‘post peel mask’ aangebracht. Deze crème remt het onstekingsproces waardoor de warmte en roodheid van de huid meteen veel minder is. Gek genoeg voelt de huid weer comfortabel aan. Na de behandeling mag de huid 48 uur niet nat gemaakt worden en na deze tijd zullen gedurende 6 weken de post peel producten gebruikt worden.

De dagen na de peeling

Om jullie een goed beeld te geven van het herstel van mijn huid na de peeling heb ik een dagboekje bij gehouden en foto’s gemaakt totdat de huid volledig hersteld was, zie de video hieronder.

De dagen na de behandeling.

De OBSERV 520: een uitgebreide huidanalyse

Aan de start van een behandeling maken wij altijd een uitgebreide huidanalyse middels de OBSERV 520. Zo kunnen we zien aan de hand van vijf foto’s hoe de huid, zowel in de diepere huidlagen als aan de oppervlakte, verbeterd gedurende het behandelproces.

Mijn behaalde resultaat

Deze fotocollage laat de huid zien van voor de behandeling en de huid na 6 weken na de eerste behandeling. We zien het behaalde resultaat in de diepere huidlagen: een egalere huid met duidelijk pigmentvorming en dat al na 1 behandeling: ik ben blij!

Diepere huidlagen worden zichtbaar dankzij de OBSERV 520
Links: voor de behandeling, rechts: 6 weken na 1 behandeling

Wat kan de Easy TCA® Pain Control voor jouw huid betekenen?

Peelings zorgen voor algehele huidverbetering/ huidverjonging. Door het stimuleren van celvernieuwing en het verwijderen van dode huidcellen wordt de huid egaler en worden pigmentvlekken minder. TCA staat voor trichloorazijnzuur en is geschikt voor alle huidtypen. De Easy TCA® Pain Control is een medium peeling die al na één behandeling zichtbare huidverbetering geeft, maar voor het maximale resultaat in een kuur verband aangeboden wordt.

Behalve in het gezicht kunnen er ook prachtige resultaat behaald worden bij toepassing op decolleté en handen.

Meer weten over de Easy TCA peeling?

Ben je door het lezen van dit blog bericht ook enthousiast geworden? Wil je weten wat een peeling voor jouw huid kan betekenen? Neem dan contact met ons op via info@huidtherapie-dewildt.nl of bel naar 0487-523823.

© 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
Direct een afspraak maken