fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

Ontharen - Elektrische epilatie

Electrische epilatie

Elektrische epilatie is een effectieve methode om ongewenste haargroei in het gezicht en eventueel op het lichaam permanent te verwijderen. Elektrische epilatie is geschikt voor ieder huidtype en kan ingezet worden bij zwarte, witte, blonde of rossige haren. Elektrische epilatie wordt vooral ingezet bij haren die weinig pigment bevatten zoals witte en blonde haren. Deze haren zijn niet geschikt voor een IPL of Laserbehandeling. Elektrische epilatie is een hele veilige methode om haren permanent te verwijderen.

Afspraak maken

Voor de behandeling

Het is belangrijk voor de huidtherapeut om de haartjes te zien. De behandeling kan goed uitgevoerd worden als de haartjes 2mm-4mm lang zijn. We raden af om voor de behandeling te harsen of te epileren. Sommige mensen vinden het prettig om de huid vooraf in te smeren met de verdovende EMLA-crème. Deze verdovende crème is op recept verkrijgbaar bij uw apotheek. Wij vertellen u hier graag meer over tijdens het intakegesprek.

De behandeling

Bij elektrische epilatie wordt gebruik gemaakt van een minuscuul naaldje. Deze laten we in het haarzakje glijden en dan geven we enkele seconden een licht stroomstootje. Door de stroom ontstaat er warmte in het haarzakje, waardoor de haar beschadigd en vernietigd wordt. De storende haren worden één voor één behandeld. Elektrische epilatie is ongevaarlijk voor de huid maar niet geheel pijnloos. Doordat we de stroomsterkte zelf in kunnen stellen is deze behandeling voor iedereen draaglijk.

Elektrisch epileren

Na de behandeling

Na de behandeling is de huid gedurende een half uur rood en wat gezwollen. Het is aan te raden om direct na de behandeling te huid te koelen met een coldpack of nat washandje om zo de huid sneller te laten herstellen.

Wij adviseren u om gedurende de behandelperiode trouw te smeren met een UVA- en UVB bescherming. Belangrijk is om de eerste zes weken zonlicht en de zonnebank te verwijden. Gebruik GEEN zelf bruinende crèmes. Wees terughoudend met UV straling.

Vermijd sauna de eerste 48 uur en krab niet aan plekjes of aan de huid (behandelgebied) om infecties te voorkomen.

Te verwachten resultaat

Na  de eerste paar behandeling zult u al opmerken dat er minder haartjes terugkomen. Helaas is een haar na één behandeling niet definitief verwijderd. Dit heeft meerdere oorzaken, zoals de groeicyclus van de haren en het herstellend vermogen van het lichaam. Haren doorlopen een bepaalde groeicyclus met verschillende fases. Alleen in de groeifase zit de haar nog vast in de haarwortel en is de behandeling effectief. Niet alle haren zijn op hetzelfde moment in de groeifase; een deel van de haren is dus onzichtbaar aan de oppervlakte van de huid. Op het moment dat de haartjes in aantallen afneemt zult u merken dat de behandelingen een positief effect hebben op uw zelfvertrouwen.

Aantal benodigde behandelingen

Het aantal behandelingen is vooraf erg lastig aan te geven. Uiteraard is dit afhankelijk van de grootte van het oppervlak en de hoeveelheid haren. Een behandelperiode kan variëren tussen de 6 maanden en 2 jaar.

Behandelfrequentie

De behandelfrequentie kan variëren van iedere week tot één keer in de zes weken. De behandelduur kan variëren van 15 minuten tot 60 minuten.

Vergoeding Elektrisch Epilatie

Bij een aanvullende zorgverzekering wordt elektrische epilatie vaak (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Indien u er niet uitkomt helpen wij graag een handje mee. Simone de Wildt | Huid- & Oedeemtherapie heeft contracten met alle zorgverzekeraars, is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en alle huidtherapeuten staan ingeschreven in het Kwaliteits Register Paramedici.

Afspraak maken

W

Wij kunnen op korte termijn een afspraak met u inplannen. Een intakegesprek is bij ons altijd kosteloos en geheel vrijblijvend. U kunt bij ons zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog terecht. Op iedere locatie hebben wij ook een avondopening. Heeft u nog vragen na het lezen van deze pagina? Bel ons op 0487-523823 of stuur ons een mail via het contactformulier, wij beantwoorden graag uw vraag!

Prijzen

LocatiePrijs
Bovenlip€ 65,-
Kin of hals€ 100,-
Bakkenbaarden€ 70,-
Wenkbrauwtussenstuk€ 50,-
Tenen/Vingers € 60,-
Rondom Tepels of navel€ 50,-
Oksels€ 110,-
Bikinilijn€ 130,-
Billen€ 150,-
Onderarmen of bovenarmen€ 120,-
Gehele armen€ 200,-
Onderbenen of bovenbenen € 165,-
Gehele benen€ 250,-
Rug volledig€ 300,-
Schouders€ 175,-
Borst, buik of billen € 150,-

Heeft u interesse?

Wilt u meer weten over elektrische epilatie of wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op 0487-523823.

  Naam:

  E-mail:

  Telefoon:

  Onderwerp:

  Uw bericht:

  Neem de onderstaande code over:


  captcha

  voordelen huidtherapie de wildt

  Laat uw gegevens achter.

  Wilt u meer weten over elektrische epilatie of heeft u andere vragen? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  © 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
  Direct een afspraak maken