fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

Peeling acne rimpels04 MAR

Wat doet een peeling bij puistjes, pigmentvlekken of rimpels?

Het toepassen van peelings om de huid te verbeteren is bij ons niet nieuw, maar wat doet zo’n peeling nou eigenlijk? Voor welke huid is deze behandeling wel en niet bedoeld? En wat kunnen chemische peelings doen bij huidklachten als rosacea, acne of pigmentvlekken? In deze blog zullen wij antwoord geven op deze vragen.

Wat houdt een chemische peeling in?

Een chemische peeling bevat een hoge concentratie van een zuur, bijvoorbeeld melkzuur. Het brengt de huid in optimale gezondheid en bevordert de opname van de vitamines, vervat in de Environ® producten. Dode huidcellen laten makkelijker los, waardoor een frisse huid tevoorschijn komt. Oneffenheden zoals littekens, puistjes of zonschade kunnen hierdoor minder zichtbaar worden. Bovendien stimuleert een peeling de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid steviger wordt.

Voor welke huid is de behandeling wel en niet geschikt?

Tijdens een eerste behandeling zullen we eerst in kaart brengen of je huid een chemische peeling aan kan. Heb je een hele gevoelige huid? Dan kan het zijn dat jouw huidbarrière beschadigd is. Het is nu van belang om deze beschermende laag te herstellen. Tijdens de eerste behandeling zal gekeken worden naar hoe sterk jouw huidbarrière is.

Een peeling bij acne

Allereerst wordt er gekeken naar de vorm van acne. Welke symptomen hebben de overhand? Zijn dat mee-eters, ontstekingen of is er juist sprake van rest acne? Aan de hand van deze informatie zal er een behandeling opgesteld worden. Door de lage concentratie in de peelings waar wij mee werken wordt de huid niet beschadigd en kan de peeling langere tijd op de huid blijven, waardoor de acnebacterie geneutraliseerd wordt en ontstekingen ‘opgeruimd’. De peeling maakt het huidoppervlak onmiddellijk gladder en zorgt ook voor sneller herstel zonder littekens.

Een peeling bij pigmentvlekken, helpt dat?

Dagelijks behandelen wij mensen in de praktijk met pigmentvlekken. Deze plekjes zien we bij alle leeftijden en bestaan in vele verschillende vormen, van oppervlakkige zonnevlekjes tot pigmentatie ten gevolge van wondjes of acne. Behandelingen met peelings helpen het pigment minder zichtbaar te maken door onder andere het stimuleren van celvernieuwing en het afschilferen van het oppervlakkige pigment. Vitamine C in je dagelijkse huidverzorging heeft een oplichtende werking, peelings zorgen ervoor dat deze ingrediënten beter hun werk kunnen doen in de huid.

Peelings combineren met microneedling

Deze twee op zichzelf al prachtige methodes kunnen ook gecombineerd worden in 1 behandeling. Het combineren van deze twee behandelingen zorgt voor een nog sneller resultaat. Het toepassen van microneedling vóór het aanbrengen van de peeling zorgt voor een betere opname van de peeling. De peeling kan aangebracht worden over het hele gelaat of plaatselijk op bijvoorbeeld alleen een pigmentplekje.

Peeling Microneedling
Resultaat na 2 behandelingen microneedling gecombineerd met een peeling (lactaatzuur) van Environ®.

Tips na een peeling

Na ongeveer een week heeft de huid een stralende en gezonde gloed. Echter de eerste dagen na een peelingbehandeling kan ze droger, ruwer en gevoeliger aanvoelen. Kleine schilfertjes kunnen zichtbaar worden en de huid kan vermoeider ogen.

Doen en laten na een peeling

  • De huid ‘s morgens en ‘s avonds hydrateren met een AVST Moisteriser, AVST Gel of Antioxidant Gel
  • ‘S Morgens de huid beschermen met RAD SPF 15 of Alpha Day Lotion SPF 15
  • Geen producten op basis van alpha hydroxy zuren gebruiken gedurende 24 uur
  • Alpha Hydroxy Gel niet gebruiken gedurende 1 week vóór en na de peeling
  • Vermijd actief sporten, sauna en zwemmen gedurende 24 uur
  • Vermijd blootstelling aan zon / zonnebank gedurende 3 weken om pigmentvlekjes te vermijden

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met een van onze huidtherapeuten door een mail te sturen naar info@huidtherapie-dewildt.nl of te bellen naar 0487-523823.

Tags: rimpels
© 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
Direct een afspraak maken