fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

Pigmentvlekken zon behandelen17 SEP

Pigmentvlekken overgehouden na de zomer?

Heb je de hele zomer goed je best gedaan met smeren, maar is het toch harder gegaan dan je had verwacht? Helaas zien wij, ondanks alle goede tips, na de zomermaanden veel huidjes welke zonschade opgelopen hebben. Meestal is dit in de vorm van pigmentvlekken. Gelukkig is hier iets aan te doen, lees snel verder!

Pigmentvlekken, ze zijn er in verschillende soorten. Zo heb je onder andere: melasma (zwangerschapsmasker), postinflammatoire hyperpigmentatie, sproetjes en pigmentatie door zonschade.

Wat zijn het eigenlijk, pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn opeenhopingen van pigment, ook wel melanine genoemd. Pigment wordt aangemaakt door een enzym, ook wel tyrosinase genoemd. Vaak ontstaan pigmentvlekken door blootstelling aan zonlicht, maar ook hormonen en erfelijke gevoeligheid kunnen een rol spelen. Pigmentvlekken komen voor bij ieder huidtype en op elke leeftijd.

Pigmentvlekken komen vaak voor op delen die veel blootgesteld worden aan zonlicht, denk hierbij aan het gelaat, decolleté en handruggen. Pigmentvlekken worden vaak als cosmetisch storend gezien, wij krijgen dan ook veel vraag naar behandeling hier van. Maar wat kunnen wij hier eigenlijk aan doen?

Wat kunnen we doen tegen pigmentvlekken?

Het verminderen van  pigmentvlekken staat in de top vijf van meest gevraagde behandelingen bij huidtherapeuten en cosmetisch artsen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om pigmentvlekken te verminderen of zelfs verwijderen.

Zonbescherming

Zoals we al veel vaker hebben geschreven, is een goed anti zonnebrandproduct voor iedereen de aller beste crème. Het dagelijks smeren van een SPF beschermt je huid tegen de belangrijkste oudmakers: rimpels en pigmentvlekken. Met een goede zonbescherming, welke de huid tegen zowel UVA als UVB beschermd, voorkom je vorming van nieuw pigment en verergering van bestaand pigment.

Vitamine C

Vitamine C kan de overmatige productie van melanine door het enzym tyrosinase onderdrukken. Hierdoor kunnen pigmentvlekken worden voorkomen. Vitamine C is een sterk anti oxidant en kan reeds bestaand pigment ophelderen.

Melkzuur (lactaatzuur)

Melkzuur heeft de eigenschap bestaande pigmentvlekken op te lichten door de versnelde afschilfering van de huidcellen. Daarbij komt dat melkzuur de vorming van tyrosinase remt. Dit zorgt ervoor dat pigmentcellen welke zich onrustig gedragen minder pigment kunnen vormen.

Retinol

Retinol brengt overactieve pigmentcellen tot rust. Retinol is afgeleid van vitamine A zuur, doordat Retinol een zeer sterk ingrediënt is, is begeleiding noodzakelijk bij het gebruik.

Vitamine A

Vitamine A is onmisbaar in huidverzorgingsproducten. Vitamine A is een bewezen ingrediënt bij oppervlakkige pigmentvlekken.

Microneedling

Bij microneedling maken we gebruik van kleine vibrerende naaldjes welke kanaaltjes in de huid maken. Op deze manier zorgen we er voor dat de huid zich op een natuurlijke, gecontroleerde manier gaat herstellen. De aanmaak van collageen en elastine in de huid wordt versneld en producten worden beter opgenomen. De microneedling behandeling combineren wij vaak met een LACM peeling (melkzuur) voor de behandeling van pigmentvlekken. Door het toepassen van microneedling vóór het aanbrengen van de peeling zorgt voor een betere opname van de peeling. De peeling is dus direct daar waar we deze willen hebben door de kleine ‘micro kanaaltjes’ welke gevormd zijn door de microneedling.

Therapeutische producten van environ

Focus care radiance +

Het Focus Care Radiance+ Gamma is een aanvulling op je dagelijkse skincare routine. Het Gamma helpt de huid weer een gelijkmatige teint te krijgen. De producten bevatten de ingrediënten welke bewezen actief zijn tegen pigmentproblemen.

De producten

Multi-Bioactive Mela-Prep Lotion

Start ’s ochtends en ’s avonds je skincare routine met je Pre-Cleansing Oil, cleanser en toner. Breng vervolgens Mela-Prep Lotion aan op de donkere huidzones.

Environ mela prep

Sleutelingrediënten

 • Niacinamide
 • Undecylenoil Phenylalanine (SepiWhite MSH)
 • Alfa-Arbutine

Vita-Botanical Mela-Fase Serum System

Gebruik vervolgens het Mela-Fade Serum. Het serum bestaat uit een serum A en een serum B, dat samen gebruikt moet worden voor het beste resultaat. Je mengt een gelijke hoeveelheid van serum A met serum B en masseert dit zachtjes in de gepigmenteerde huidzones.

Sleutelingrediënten Mela-Fade Serum A

 • Robertskruid (Princess Care)
 • Bladextract van artisjok (Biobenefity)
 • Lactaatzuur

Sleutelingrediënten Mela-Fade Serum B

 • Pro-vitamine B5
 • Zaadextract van Alpinia Katsumadai Hayata (AlpiniaWhite)
 • Pruimextract (Clairju)
 • Bladextract van de Neemboom (Neem Leaf Liquid)
 • Bladextract van Japanse sierkers (Sakura Extract B)
 • Honeybush CWS Extract

Intense C-Boost Mela-Even Cream
Na het aanbrengen van de Mela-Prep Lotion en het Mela-Fade serum breng je de Mela-Even Cream aan op de gepigmenteerde huidzones. Hierna sluit je af met je gebruikelijke vitamine moisteriser.

Sleutelingrediënten

 • Vitamine C (Ascorbyl Tetraisopalmitaat)
 • Vitamine E (Tocoferyl Acetaat)

environ roll cit Mela even cream environ

Onze tip

Als ervaren Environ gebruik(st)er (je gebruikt minimaal een Vita-Antioxidant AVST  Moisturiser 3 of een Vita-Peptide C-Quence Serum 2) kan je ’s avonds je huid eerst 3 à 5 minuten rollen met een Environ Roll-CIT. Dit zorgt er voor dat de ingrediënten meteen daar komen waar wij ze willen hebben, voor een nog sneller resultaat!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Voor al uw vragen kunt u ons bereiken via email of 0487-523823. Wilt u graag een uitgebreid advies plan dan een vrijblijvend intakegesprek bij een van onze 4 locaties.

© 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
Direct een afspraak maken