fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken IPL behandeling

Pigmentvlekken op de huid zijn opeenhopingen van pigment. Pigmentvlekken kenmerken zich als een donkere verkleuring van de huid. Wanneer de huid te veel aan zonlicht is blootgesteld, kunnen de pigmentcellen in de war raken en geven een onregelmatigheid in pigment. Hormoonschommelingen, blootstelling aan zonlicht, ontstekingen en wondjes hebben invloed op de pigmentcellen. Pigmentvlekken kunnen ook een kenmerk zijn van huidveroudering. Pigmentvlekken op handen en gezicht worden vaak als cosmetisch storend ervaren.

Pigment behandeling

Afspraak maken

Hoe werkt lichtflitstherapie bij pigmentvlekken?

IPL staat voor Intense Pulsed Light. De IPL-techniek maakt gebruik van een flitslamp die een krachtig flitslicht geeft. Bij de behandeling van pigmentvlekken met IPL penetreert de lichtbundel door de huid en wordt de warmte die het apparaat afgeeft in de vlek opgenomen. Door deze opname wordt de cel kapot gemaakt en het pigment verpulverd. Het lichaam ruimt dit vervolgens zelf op in de vorm van een korstje. We kunnen pigmentvlekken aanpakken op het hele lichaam.

Voor de behandeling

Het huidgebied dat behandeld zal worden, mag niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of zelfbruiner. Het licht mag namelijk niet door het pigment in de opperhuid geabsorbeerd worden. Vermijd ten minste 4 weken van tevoren of na de therapie UV-straling en smeer consequent in met zonnebrandcrème. Hierbij wordt altijd een factor 30 of hoger geadviseerd. De behandeling is op een lichte huid het meest effectief en ook het meest veilig.

Pigmentvlekken behandeling

De behandeling

De huidtherapeut reinigt uw huid en bespreekt met u welke plekjes behandeld worden. Tijdens de behandeling dragen u en de huidtherapeut een bril om de ogen te beschermen. Op de te behandelen huid wordt een koude gel aangebracht. Het IPL-apparaat wordt op de huid gezet. De lichtflitsen voelen als een elastiekje dat tegen de huid tikt. Als we klaar zijn met de behandelingen brengen we een spf factor aan en indien  gewenst een camouflage crème. De behandeling kan enigszins gevoelig zijn, afhankelijk van het te behandelen gebied. Een behandeling duurt ongeveer 10 tot 30 minuten, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

pigmentvlekken IPL-behandeling

Na de behandeling

Na de behandeling ziet u dat het behandelde plekje wat donkerder van kleur is. U hoeft zich hierover geen zorgen te maken. Dit is een goed teken dat aangeeft dat de behandeling goed heeft gewerkt.  Evt zou er ook sprake kunnen zijn van een lichte zwelling op het behandelde gebied. Dit zijn normale, gewenste reacties. U kunt gewoon uw dagelijkse bezigheden hervatten. U mag een camouflageproduct aanbrengen als dat gewenst is. Door het afschilferen van de huid normaliseert de kleur in een paar dagen tot 2 weken. De snelheid hiervan is afhankelijk van de diepte van het pigment.

Aantal benodigde behandelingen

Soms zijn 2 of 3 behandelingen voldoende, soms zijn meer behandelingen nodig. Hoe oppervlakkiger het pigment in de huid ligt, hoe eenvoudiger resultaat te behalen is. Met het ouder worden kunnen nieuwe vlekjes verschijnen, die resultaat zijn van de blootstelling aan zonlicht in uw jongere jaren. Het ondergaan van herhalingsbehandelingen is niet schadelijk.

Behandelfrequentie

In de meeste gevallen kunt u na 10 dagen tot 2 weken opnieuw behandeld worden.

Afspraak maken

Wij kunnen op korte termijn een afspraak met u inplannen. Een intakegesprek is bij ons altijd kosteloos en geheel vrijblijvend. U kunt bij ons zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog terecht. Op iedere locatie hebben wij ook een avondopening. Heeft u nog vragen na het lezen van deze pagina? Bel ons op 0487-523823 of stuur ons een mail via het contactformulier, wij beantwoorden graag uw vraag!

Heeft u interesse?

Wilt u meer weten over het behandelen van pigmentvlekken of wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op 0487-523823.

  Naam:

  E-mail:

  Telefoon:

  Onderwerp:

  Uw bericht:

  Neem de onderstaande code over:


  captcha

  voordelen huidtherapie de wildt

  Laat uw gegevens achter.

  Wilt u meer weten over het behandelen van pigmentvlekken of heeft u andere vragen? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  © 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
  Direct een afspraak maken