fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

Behandelen vaatafwijkingen

Roodheden Coaguleren

Couperose, teleangiectasieën en spider naevi's zijn allemaal rode huidaandoeningen. Deze huidaandoeningen hebben allemaal te maken met verwijde bloedvaatjes. De rode zichtbare vaatjes bevinden zich vaak rondom de neus, de wangen, de hals en/of decolleté. Bovengenoemde indicaties zijn onschuldig. Vaak is het cosmetisch storend en krijgen mensen met roodheden vaak nare opmerkingen te horen.

Couperose, teleangiectasieën en spider naevi's zijn vaatjes die verwijdt zijn door  bijvoorbeeld leeftijd, te veel zon of bijvoorbeeld medicijngebruik. De elasticiteit van de vaatwanden kan hierdoor achter uitgaan wat ervoor zorgt dat de vaatjes niet meer kunnen samentrekken. De huid kleurt dan rood en/of er zijn duidelijk zichtbare vaatjes te zien. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf.

Behandeling roodheden

Afspraak maken

Voor de  behandeling

Het te behandelen huidgebied mag niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of zelfbruiner. Het licht mag namelijk niet door het pigment in de opperhuid geabsorbeerd worden. Vermijd ten minste 4 weken van tevoren UV-straling en smeer consequent in met zonnebrandcrème.

De behandeling

Bij Simone de Wildt | Huid- & Oedeemtherapie kunnen we gebruik maken van 2 behandelmogelijkheden om de roodheden permanent te verwijderen. Tijdens het intake gesprek zullen we samen met u bespreken welke behandelmogelijkheid het beste past bij uw huidconditie en uw wensen.

Behandeling d.m.v. Elektrocoagulatie

Tijdens de behandeling gaat de huidtherapeut met een klein naaldje oppervlakkig de huid in. Het naaldje wordt warm en daardoor lossen de eiwitten in het bloedvaatje op. Het bloed stolt en het vaatje verdwijnt. De  behandeling kan als enigszins pijnlijk worden ervaren maar wordt door de meeste mensen goed verdragen. U ervaart korte prikjes waarna de huid een beetje branderig aan kan voelen. Als gevolg van de warmteontwikkeling zal de huid op de dag van de behandeling wat warm aanvoelen en rood zien. Binnen enkele dagen na de behandeling kunnen kleine korstjes zichtbaar worden, het lichaam voert deze korstjes zelf weer af. De huid wordt aan het eind van de behandeling direct gekoeld.

Coagulatie vaatafwijkingen

Behandeling d.m.v. Intense Pulsed Light (IPL)

In onze praktijk werken wij al jaren met de PLS 3. De PLS 3 geeft lichtimpulsen af met een zeer hoge intensiteit. De hemoglobine (rode bloedlichaampjes) in het bloed en in de vaatjes absorberen deze energie en zetten deze vervolgens om in warmte. Hierdoor lossen de eiwitten in het bloed en de vaatwand op. Het gevolg is dat het bloed stolt en de vaatjes verdwijnen. Het lymfesysteem zorgt ervoor dat de restanten worden afgevoerd. De behandeling is snel, effectief en veilig.

IPL behandeling

Resultaat

Het resultaat is bij beide behandeltechnieken vaak direct zichtbaar. Om alle vaatjes te verwijderen heeft u meerdere behandelingen nodig.

Na de behandeling.

Onze huidtherapeuten zullen u adviseren om overmatige hitte zoals een bezoek aan de sauna, infrarood straling, een heet bad of een douche voor tenminste 48 uur na iedere behandeling te vermijden. Om een optimaal effect uit de behandeling te halen, raden wij u aan om op de dag van de behandeling tot 5 dagen na de behandeling de huid niet te scrubben te stomen of te masseren.

Couperose behandeling

Afspraak maken

Wij kunnen op korte termijn een afspraak met u inplannen. Een intakegesprek is bij ons altijd kosteloos en geheel vrijblijvend. U kunt bij ons zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog terecht. Op iedere locatie hebben wij ook een avondopening. Heeft u nog vragen na het lezen van deze pagina? Bel ons op 0487-523823 of stuur ons een mail via het contactformulier, wij beantwoorden graag uw vraag!

Prijzen

BehandelingPrijs
IPL spinnetje€ 80,-
IPL neus, kin of jukbeenderen€ 80,-
IPL wangen€ 105,-
IPL neus en wangen€ 130,-
IPL neus, wangen en kin of voorhoofd€ 150,-
IPL hele gelaat of decolleté € 175,-
IPL hele gelaat en decolleté klein€ 225,-
IPL hele gelaat en decolleté groot€ 275,-

Heeft u interesse?

Wilt u meer weten over het behandelen van roodheden of wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op 0487-523823.

  Naam:

  E-mail:

  Telefoon:

  Onderwerp:

  Uw bericht:

  Neem de onderstaande code over:


  captcha

  voordelen huidtherapie de wildt

  Laat uw gegevens achter.

  Wilt u meer weten over het behandelen van roodheden of heeft u andere vragen? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  © 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
  Direct een afspraak maken