fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

Steunkousen aanmeten

Steunkousen aanmeten

Steunkousen zijn er in verschillende kleuren, maten en drukklassen. Welke steunkous voor u het meest geschikt is, hangt af van uw medische indicatie, uw leeftijd, uw beroep en uw levensstijl. Steunkousen bevorderen de bloedcirculatie en de afvoer van lymfevocht uit de armen en/of benen. Specifieke klachten die met therapeutisch elastische kousen (TEK) worden behandeld zijn:

 • Pijn
 • Kramp
 • Zwaar en/of vermoeid gevoel
 • Vochtophoping
Afspraak maken

Aanmeten therapeutisch elastische kousen

Bij praktijk voor Huid-en oedeemtherapie wordt u nauwkeurig opgemeten door deskundige huidtherapeuten. U kunt bij ons in de praktijk zowel therapeutisch elastische arm- als beenkousen aanmeten.

Elastische kousen Oedeem

Omdat de omvangsmaten in de loop van de dag vaak toenemen worden de kousen bij voorkeur in de ochtend aangemeten.

Samen met u wordt de kleur van de kousen uitgezocht en worden eventuele aanpassingen besproken. Na het aanmeten bestellen wij uw kousen en maken we meteen een nieuwe afspraak met u voor de levering.

Te veel oedeem? Eerst zwachtelen

Therapeutisch elastische kousen kunnen niet worden aangemeten wanneer uw benen of armen te veel vocht bevatten. Uw huidtherapeut zal in dat geval adviseren eerst te zwachtelen. Door zwachtels met een speciale techniek aan te leggen neemt het oedeem af. Ook voor zwachtelen of een andere vorm van compressietherapie kunt u bij ons terecht.

Compressie zwachtels Oedeem

Verwachte resultaat

Door het dragen van therapeutisch elastische kousen stabiliseren vaat- en lymfe-aandoeningen. Pijn en zwelling verminderen, functies verbeteren en complicaties op langere termijn worden voorkomen.

Vergoeding steunkousen

Steunkousen worden vergoed vanuit de basisverzekering vergoed. Bij de meeste zorgverzekeraars krijgt u twee paar kousen per jaar. U hebt hiervoor wel een verwijzing van uw (huis)arts nodig.

Afspraak maken

Wij kunnen op korte termijn een afspraak met u inplannen. Een intakegesprek is bij ons altijd kosteloos en geheel vrijblijvend. U kunt bij ons zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog terecht. Op iedere locatie hebben wij ook een avondopening. Heeft u nog vragen na het lezen van deze pagina? Bel ons op 0487-523823 of stuur ons een mail via het contactformulier, wij beantwoorden graag uw vraag!

Heeft u interesse?

Wilt u meer weten over steunkousen of wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op 0487-523823.

  Naam:

  E-mail:

  Telefoon:

  Onderwerp:

  Uw bericht:

  Neem de onderstaande code over:


  captcha

  voordelen huidtherapie de wildt

  Laat uw gegevens achter.

  Wilt u meer weten over steunkousen of heeft u andere vragen? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  © 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
  Direct een afspraak maken