fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

Tatoeage verwijderen

Laat uw tatoeage verwijderen

De naam van je ex nog op je lichaam? Is uw getatoeëerde wenkbrauw te hoog of te laag gezet? Of past uw tatoeage niet meer binnen uw levensstijl? Er is wat aan te doen!  Bij Praktijk voor Huid-en Oedeemtherapie verwijderen we ongewenste tatoeages d.m.v. laserbehandeling met hoogwaardig apparatuur. De Q-Switched Nd:YAG laser zorgt ervoor dat wij tatoeages op een veilige manier kunnen verwijderen zonder risico’s.

Afspraak maken

Hoe werkt tatoeage verwijdering?

De Q-Switched Nd:YAG laser geeft hele korte pulsen van hoge energie af, die geabsorbeerd worden door het donkere pigment van de tatoeage. Hierdoor ontstaat er een soort explosie in de inkt, waardoor er kleine inktdeeltjes ontstaan. Het afweersysteem van het lichaam bestrijdt deze kleine deeltjes en voert ze vervolgens af.

De laserbehandeling

De huidtherapeut stelt de laser in op uw huidtype en de kenmerken van de tatoeage. Vervolgens plaatsen we de laserkop net boven de inkt van de tatoeage en geven we een puls af. De inkt wordt hierdoor verwarmd en barst uiteen in kleinere deeltjes.

Tijdens de behandeling zal er een witte waas over de tatoeage komen. Dit is een normale reactie van de huid die na enkele minuten wegtrekt. We noemen dit het ‘snow’effect. Daarna zal de tatoeage zwellen en wordt de omliggende huid rood. Na afloop koelen we de behandelde tatoeage met coldpacks. Tot slot behandelen we uw huid na met een speciale koelzalf en dekken we het behandelde gebied met steriel gaas af.

De behandeling duurt afhankelijk van de grootte van de tatoeage tussen de 15 tot 60 minuten.

Is de behandeling pijnlijk?

De laserbehandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Cliënten ervaren de behandeling alsof er een elastiekje tegen de huid wordt afgeschoten. Afhankelijk van de grootte, de duur en de locatie van de tatoeage kan het op sommige plaatsen gevoeliger zijn.

Direct na de laserbehandeling

De huid voelt direct na de behandeling branderig aan. Dit zakt binnen enkele uren weg. Na de behandeling kunnen er blaren en korstjes ontstaan. Dit hoort bij het genezingsproces. Na enkele dagen tot 2 weken gaat de huid vervellen en wordt de nieuwe huid zichtbaar. Het lichaam breekt in de weken daarop de inkt geleidelijk af. Wij adviseren u om veel water te drinken na de behandeling, dat helpt bij het afvoeren van afvalstoffen.

Waar moet ik na de behandeling op letten?

Laat u een tatoeage verwijderen, dan houdt het niet op na de behandeling. De behandelde huid is zeer kwetsbaar, dus houdt de huid uit de zon of zonnebank. Indien u blootstelling aan UV-straling niet volledig kan vermijden, dek dan de tatoeage af met een gaasje of textiel.

Houd de behandelde huid zo schoon mogelijk. Voorkom de eerste 2 weken na de behandeling wrijving van boordjes, ondergoed of sokken. U mag onder de douche met de tatoeage, maar wees voorzichtig met afdrogen, gebruik een schone handdoek en laat de tatoeage vrij van zeep, bodylotions, parfum en make-up. Wij raden zwemmen en saunabezoek af zolang er korstjes en velletjes aanwezig zijn. Krab nooit aan de huid en trek niet aan velletjes om verstoring van het genezingsproces te voorkomen.

Kan de tatoeage geheel verwijderd worden?

Meestal kan de tatoeage in zijn geheel verwijderd worden, maar in sommige gevallen kan dit niet. Dit heeft vooral te maken met de bestanddelen die aan de inkt zijn toegevoegd. De meeste tatoeages zijn tegenwoordig gezet met inkt die is samengesteld uit plantaardige bestanddelen, maar er zijn ook inktsoorten op basis van synthetische en zelfs metaalachtige deeltjes. Het toepassen van deze inktdeeltjes levert vaak bijzondere kleuren op, maar deze zijn met de laserbehandeling vaak moeilijk of niet afbreekbaar.

Al bij de eerste behandeling kunnen we vaststellen hoe de inkt reageert op de behandeling en een beeld geven van het te verwachten resultaat.

Aantal benodigde laserbehandelingen

Een tatoeage verwijderen werkt bij ieder persoon verschillend. De hoeveelheid behandelingen die nodig zijn is afhankelijk van een aantal factoren o.a.

 • De kleur, hoe donkerder hoe beter te behandelen in de meeste gevallen. In lichte kleuren is vaak veel witte kleurstof gebruikt. Wit is erg moeilijk te behandelen en heeft vaak meer behandelingen nodig.
 • De diepte van de aangebrachte inkt is ook van belang. Een professioneel gezette tattoo is vaak dieper gezet dan een zelf aangebrachte tattoo.
 • Zijn er meerdere tatoeages over elkaar geplaatst dan duurt de behandeling ook langer.
 • De gebruikte inkt speelt ook een rol bij het aantal benodigde behandelingen.

Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut een schatting geven en evalueert zij de voortgang met u tijdens het behandeltraject. Gemiddeld zijn er zo’n 8-12 behandelingen nodig.

Behandelfrequentie

Pas als de huid weer geheel genezen is wordt gestart met de vervolg behandeling. Er zit minimaal 8-12 weken tussen iedere behandeling. De huid heeft tijd nodig om te herstellen en het afvoeren van het afgebroken pigment duurt ook enkele weken. Eerder behandelen geeft absoluut niet een beter resultaat dat werkt eerder averechts.

Afspraak maken

Wij kunnen op korte termijn een afspraak met u inplannen. Een intakegesprek is bij ons altijd kosteloos en geheel vrijblijvend. U kunt bij ons zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog terecht. Op iedere locatie hebben wij ook een avondopening. Heeft u nog vragen na het lezen van deze pagina? Bel ons op 0487-523823 of stuur ons een mail via het contactformulier, wij beantwoorden graag uw vraag!

Prijzen

De kosten voor het verwijderen van tatoeages kunt u hier vinden.

Heeft u interesse?

Wilt u meer weten over tatoeage verwijdering of wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op 0487-523823.

  Naam:

  E-mail:

  Telefoon:

  Onderwerp:

  Uw bericht:

  Neem de onderstaande code over:


  captcha

  voordelen huidtherapie de wildt

  Laat uw gegevens achter.

  Wilt u meer weten over de tatoeage verwijdering of heeft u andere vragen? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  © 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
  Direct een afspraak maken