fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

Voorkomen zon beschadiging04 APR

Voorkomen is beter dan genezen

Zaterdagochtend half 8, ik pak mijn portemonnee, mijn telefoon en mijn schrijfblok. 

“Drie á 4 uur gaat het duren” zei de aardige mevrouw die aan de balie stond toen ik eindelijk na 2,5 jaar een afspraak maakte bij de kapper. Na lange tijd zelf geklungeld te hebben was ik er klaar mee. Schrijfblok mee en terwijl ze met mijn haren aan de gang gaan heb ik tijd voor een nieuwe column. Jaja sinds dinsdag ben ik weer begonnen met beugelen. Gelukkig hoef ik mijn blokjes beugel deze  keer maar een jaar in te hebben. Ondanks dat ik er zelf voor gekozen heb moet ik er wel weer aan wennen. “Oh maar jouw tanden staan toch gewoon recht” ja dat klopt. Maar helaas zijn mijn tanden gaan verschuiven. Een beugel zorgt ervoor dat mijn tanden over 10 jaar ook nog steeds recht staan. Een soort van preventief te werk gaan.

Zo werkt dat natuurlijk ook met zonnebrand crème. Vanuit mijn stoel bij de kapper zie ik steeds meer zonnestralen naar binnen schijnen. En zo heb ik mijn bruggetje gevonden. 

We gaan het mooie weer tegemoet. Ik besef me dat aankomend weekend de zomertijd weer in gaat. Om de gevaren van blootstelling aan de zon te minimaliseren is het natuurlijk belangrijk om het hele jaar door zonbescherming te gebruiken. Maar in de zomer moeten we extra goed oppassen. Je gezicht, je handen en je decolleté zijn de delen van het lichaam die het meest worden blootgesteld aan Uv-straling. De juiste hoeveelheid zon zorgt voor de aanmaak van vitamine D, verbetert de bloedcirculatie en de stofwisseling en heeft een opbeurend effect op uw stemming. Maar teveel blootstelling aan Uv-straling kan zeer schadelijk zijn en huidveroudering, hyperpigmentatie en zelfs huidkanker tot gevolg hebben. En als je dat kan voorkomen, waarom zou je het dan genezen? 

De gouden regel bij het smeren van zonnebrandcrème is namelijk iedere 2 uur smeren!

Kijk goed of je product beschermt tegen zowel UVA- en UVB-stralen. 

Controleer je huid regelmatig op vlekken en veranderingen – het is het best om ze vroeg vast te stellen en je huidtherapeut of dokter te raadplegen wanneer je iets verdachts opmerkt. Daarnaast is het goed om je huid te voeden en te verzorgen met producten die vitamine A bevatten. Vitamine A is de centrale drijvende kracht in de ontwikkeling van normaal, gezond lichaamsweefsel bij de mens en van alle delen van de huid. Ben je benieuwd welk product(en) wij adviseren om je huid te beschermen tegen de zon? Wil je huidveroudering en hyperpigmentatie voorkomen? Bel dan voor een vrijblijvende intake naar 0487-523823 of neem een kijkje op onze website op www.huidtherapie-dewildt.nl.

Simone de Wildt Huidtherapeut
© 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
Direct een afspraak maken