fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

Winter huidtherapie06 FEB

Winter: dé tijd om je behandeling bij de huidtherapeut te starten

Je bent er nu waarschijnlijk minder mee bezig dan in de zomer; het nooit meer hoeven scheren van je benen of bikinilijn bijvoorbeeld, toch zijn dit dingen waar je nu over na zou moeten denken. Waarom? We vertellen je er graag meer over.

Veel behandelingen welke wij toepassen kunnen het best in de winter plaatsvinden, omdat de huid niet zongebruind mag zijn of omdat de zon na de behandeling vermeden moet worden. Daarom zijn deze wintermaanden de maanden om te starten met deze top behandelingen.

Definitieve ontharen middels IPL

Voor definitief ontharen van gepigmenteerde haren maken wij gebruik van de Photo Nova PLS3. Een IPL behandeling vind iedere vier tot acht weken plaats en voor een maximaal resultaat van een haarloze huid zijn gemiddeld 8 tot 10 behandelingen nodig. De huid mag tijdens het behandelproces niet zongebruind zijn. Dus wil je in de zomer haarvrij zijn? Dan moet je in de winter beginnen met het behandeltraject!

Voor wie is deze behandeling geschikt?

De lichtstraal van het apparaat zorgt voor warmte doordat het pigment in de haar deze absorbeert. De beste resultaten zien we dus bij donker haar. Blonde, rode en grijze haren worden verwijderd middels elektrische epilatie. Tijdens een vrijblijvend intake gesprek beoordeeld de therapeut of je een goede kandidaat bent voor definitieve ontharing middels IPL.

laserontharen ipl-laser

Het behandelen van pigmentvlekken middels IPL

Pigmentvlekken kenmerken zich als een donkere verkleuring van de huid. Wanneer de huid te veel aan zonlicht is blootgesteld, kunnen de pigmentcellen in de war raken en geven een onregelmatigheid in pigment. Hormoonschommelingen, blootstelling aan zonlicht, ontstekingen en wondjes hebben invloed op de pigmentcellen. Pigmentvlekken kunnen ook een kenmerk zijn van huidveroudering. Pigmentvlekken op handen en gezicht worden vaak als cosmetisch storend ervaren en kunnen op verschillende manieren behandeld worden, afhankelijk van de huid. IPL is een van de behandelmethoden. Vaak is de zon de reden voor de pigmentatie, waardoor het vermijden hiervan  tijdens de behandeling erg belangrijk is. Dit is natuurlijk makkelijker in de winter.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

De behandeling van pigmentvlekken middels IPL is ideaal bij pigmentvlekken met een groot contrast met de huid. Denk hierbij aan zonschade en ouderdomsvlekken.

pigmentvlekken verwijderen

Het behandelen van roodheden middels IPL

Couperose, teleangiectasieën en spider naevi’s zijn allemaal rode huidaandoeningen. Deze huidaandoeningen hebben allemaal te maken met verwijde bloedvaatjes. De rode zichtbare vaatjes bevinden zich vaak rondom de neus, de wangen, de hals en/of decolleté. Bovengenoemde indicaties zijn onschuldig maar kunnen wel mooi behandeld worden. In onze praktijk werken wij al jaren met de PLS 3. De PLS 3 geeft lichtimpulsen af met een zeer hoge intensiteit. De hemoglobine (rode bloedlichaampjes) in het bloed en in de vaatjes absorberen deze energie en zetten deze vervolgens om in warmte. Hierdoor lossen de eiwitten in het bloed en de vaatwand op. Het gevolg is dat het bloed stolt en de vaatjes verdwijnen. Het lymfesysteem zorgt ervoor dat de restanten worden afgevoerd. De behandeling is snel, effectief en veilig. Zoals bij alle behandelingen middels IPL mag de huid voor en na de behandeling minimaal 4 weken niet blootgesteld worden aan zonlicht.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Heb je last van bijvoorbeeld couperose en ben je de afgelopen tijd niet in de zon geweest? Dan kunnen wij mooie resultaten behalen met behulp van IPL. Enkel last van een ‘spinnetje’ (spider naevi)? Deze kan eenvoudig behandeld worden middels elektro coagulatie.

Couperose, teleangiectasieën en spider naevi's behandelen

Plasmalift: het alternatief voor chirurgische ingrepen

Heeft u last van overtollig huid in uw gezicht of hals? Laat dit veilig verwijderen door middel van de plasmapen. Plasmaliften is het milde alternatief voor een chirurgische ingreep. Het is een revolutionaire techniek zonder te snijden voor een permanente ooglidcorrectie of huidcorrectie! De behandeling geeft een direct resultaat en heeft een zeer korte herstelperiode. De huid mag na de behandeling niet in de zon omdat deze kwetsbaar is op het ontwikkelen van pigmentvlekken.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

De plasmalift behandeling is uitermate geschikt voor een boven- en/of onderooglidcorrectie en bijvoorbeeld het verminderen van rimpels op de bovenlip en neus-lippen-plooi.

PLasmalift huidtherapie

Contact

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via de website, telefonisch via 0487-523823 of stuur een mail naar info@huidtherapie-dewildt.nl

© 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
Direct een afspraak maken