fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

Oneffenheden verwijderen

Vervelende bultjes of andere oneffenheden

Iedereen kent ze wel; van die bultjes, wratjes of kleurverschillen in de huid die ervoor zorgen dat je huid er oud of vlekkerig uitziet. Deze plekjes vallen onder het kopje goedaardige huidtumoren. Ze komen bij mannen en vrouwen voor over het hele lichaam maar kunnen ook in het gelaat voorkomen. Wanneer u zich stoort aan deze wratjes, bultjes of oneffenheden dan kunt u deze eenvoudig weg laten halen door 1 van onze huidtherapeuten.

Afspraak maken

Oneffenheden verwijderen

Steelwratjes (fibromen)

Een steelwratje of fibroom is een goedaardige tumor van bindweefsel. Het zijn zachte elastische aangroeisels op de huid. De uitstulpingen zitten met een klein steeltje vast aan de huid. Fibromen zijn huidkleurig of bruin van kleur. Fibromen komen met name voor in ‘plooien’, bijvoorbeeld in de hals, rond de oogleden, op de romp, onder de borsten, in de liezen en de oksels.

Verruca Seborrhoica (ouderdomswratten)

Verruca seborrhoica, ook wel ouderdomswratten genoemd, is een volkomen goedaardige aangroeisel van de huid. Deze huidaandoening is het gevolg van de ouder wordende huid en komt vooral voor bij oudere mensen van boven 50 jaar. Bij zowel mannen als vrouwen komen ouderdomswratten even vaak voor. Vaak bevinden deze zich op de romp, de handruggen, onderarmen en het gelaat.

Spider Naevi (rode bloedvaatjes)

Deze rode zichtbare vaatjes bevinden zich vaak rondom de neus, de wangen, de hals en/of decolleté. Het zijn vaatjes die verwijdt zijn door  bijvoorbeeld leeftijd, te veel zon of bijvoorbeeld medicijngebruik. De huid kleurt dan rood en/of er zijn duidelijk zichtbare vaatjes te zien. Deze spinnetjes kunnen we behandelen d.m.v. elektrocoagulatie of IPL behandelingen

Voor de behandeling

Tijdens het intakegesprek bekijkt en beoordeelt de huidtherapeut uw huidonregelmatigheden of huidoneffenheden. Onze huidtherapeuten zijn goed getraind en kunnen een goed onderscheid maken tussen goedaardige huidtumoren en kwaadaardige huidtumoren. Ze weten precies hoe ze deze plekjes kunnen herkennen. De diagnose van goedaardige huidtumoren is vaak eenvoudig te stellen. De behandeling kan alleen uitgevoerd worden als er geen indicatie is voor verder onderzoek. Bij twijfel verwijzen we u altijd terug naar de huisarts of dermatoloog.

Verschillende behandelmethoden

Afhankelijk van de grootte, locatie, uw huidskleur, dikte en hoeveelheid huidoneffenheden beoordeelt de huidtherapeut tijdens het intakegesprek welke behandelmethode voor u het meest geschikt is. 

De Zapper

De Zapper is een klein en handig apparaat dat op een veilige laagstroom werkt. Het is voorzien van een puntige elektrode, die net boven de fibroom gehouden wordt. Er ontstaan kleine vonkjes tussen de elektrode en de fibroom. Deze zal hierdoor verschrompelen. Meestal kunnen de fibromen in slechts één of twee behandelingen verwijderd worden.

Elektrocoagulatie

Bij elektrocoagulatie gebruiken we een klein naaldje en een elektrisch stroompje die het oppervlakkige huiddeeltje vanaf de oppervlakte van de huid verhit. De verhevenheid wordt daarbij los verweekt en zal daarna verschrompelen.

Curettage

Bij curettage schrappen we de huidonregelmatigheden van de huid af met behulp van een curette, een steriele, scherpe ring.

Na de behandeling

Na de behandeling ontstaat er meestal een korstje. Daaronder wordt nieuwe huid aangemaakt. Binnen enkele dagen valt het korstje er vanzelf af. Het gehele genezingsproces duurt ongeveer 10 dagen. Gebruik gedurende twee weken na bovenstaande behandelingen een sunblock om de huid te beschermen. U mag de huid altijd camoufleren. Indien gewenst kunnen wij u daarin adviseren.

Afspraak maken

Wij kunnen op korte termijn een afspraak met u inplannen. Een intakegesprek is bij ons altijd kosteloos en geheel vrijblijvend. U kunt bij ons zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog terecht. Op iedere locatie hebben wij ook een avondopening. Heeft u nog vragen na het lezen van deze pagina? Bel ons op 0487-523823 of stuur ons een mail via het contactformulier, wij beantwoorden graag uw vraag!

Heeft u interesse?

Wilt u meer weten over het verwijderen van huidoneffenheden of wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op 0487-523823.

  Naam:

  E-mail:

  Telefoon:

  Onderwerp:

  Uw bericht:

  Neem de onderstaande code over:


  captcha

  voordelen huidtherapie de wildt

  Laat uw gegevens achter.

  Wilt u meer weten over het verwijderen van huidoneffenheden of heeft u andere vragen? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  © 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
  Direct een afspraak maken