Acné & acnélittekens

Afspraak maken

Wat is acné?

Acné is een veelvoorkomende huidaandoening waarbij de talgklier in de huid ontstoken raakt. Vaak beginnen puistjes in de puberteit, maar ook op latere leeftijd kun je last hebben van acné.

Hoe ontstaat acné?

Acné ontstaat meestal door een combinatie van factoren, die ontstaan door een verandering van de hormoonhuishouding.

1. Hyperkeratose
Door opstapeling van dode huidcellen rond de poriën raakt de haarfollikel verstopt.

2. Toename van de talgproductie
Onder invloed van hormonen worden de talgklieren groter en actiever en wordt de textuur van de talg dikker. Door de verstopping van de haarfollikel blijft de talg vastzitten in de haarfollikel en ontstaan comedonen (mee-eters).

3. De acné bacterie in de haarfollikel en de talgklier
Bij normale talgproductie bevindt de acné bacterie zich op het huidoppervlak. Door gebrek aan talg op het huidoppervlak migreert de acné bacterie in de haarfollikel.

4. Ontsteking
De aanwezigheid van de acné bacterie in de haarfollikel veroorzaakt een ontsteking rondom de talgklier, wat zich uit in een puistje.

Welke soorten acné zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten acné. Een paar bekende vormen van acné zijn:

Acné comedonica; een milde vorm van acné waarbij met name mee-eters aanwezig zijn. Deze vorm begint meestal rond de puberteit maar kan ook later optreden. (Acné comedonica zorgt nauwelijks voor littekens.)

Acné vulgaris, ook wel ‘jeugdpuistjes’ genoemd, is de meest voorkomende vorm van acné. 80% van de jeugd krijgt er in meer of mindere mate mee te maken.

Acné conglobata is een heftige vorm van acné welke gepaard gaat met veel ontstekingen.

Acné conglobata kan in de puberteit ontstaan maar ook op latere leeftijd voorkomen en heeft een hoog risico op littekenvorming en pigmentproblemen. De behandeling van acné conglobata vindt plaats in samenwerking met een (huid)arts.

Acné Rosacea is een verwarrende naam. Rosacea heeft namelijk niets met een reguliere acné te maken aangezien het niet een probleem van de talgklier is. De oorzaak van Rosacea is niet bekend. Rosacea komt meer voor bij vrouwen en ontstaat vaak vanaf het 30ste jaar.


Restacné / acné littekens; afhankelijk van de ernst van de acné kunnen er, wanneer de ontstekingen uitgedoofd zijn, littekens achterblijven.

Wat kan ik thuis doen om mijn huidconditie te verbeteren?

De juiste verzorging thuis is net zo belangrijk als de behandeling in de praktijk. Door thuis uw huid op een juiste manier te verzorgen zullen we tijdens het behandeltraject sneller resultaat behalen. Tijdens het intakegesprek kijken we samen met u welke producten het beste bij uw huid passen.

Vergoedt mijn zorgverzekeraar de behandeling?

Bij een aanvullende zorgverzekering worden acné behandelingen vaak (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar om te zien welke rechten op vergoeding u heeft.
Klanten vertellen

Ik ben al meer dan 10 jaar vaste klant bij Simone en dat is niet voor niets..... zij (en ook de andere medewerkers) is/zijn zeer professioneel en vriendelijk! Altijd eerlijk advies, geen verkooppraatjes en.... producten waar ik met mijn overgevoelige huid WEL tegen kan (na eerder al veel geprobeerd)...

Ik ben hier al een paar maanden voor de behandeling van mijn gezicht en ik zag in een korte tijd al verandering aan mijn huid! De medewerkers zijn heel lief en eerlijk. Je kunt altijd gezellig met ze kletsen tussen de behandelingen door, fijn!

De beste in de regio! Word aandacht besteed aan je wensen, ik voelde me meteen op mijn gemak. De behandeling door Simone was prettig en professioneel!

Zeer deskundig op het gebied van huidverbetering! Legt alle handelingen perfect uit zodat je exact weet wat ze doet. Kom al jaren bij Simone en ik vind het altijd een feestje als ik geweest ben want mijn huid ziet er dan weer super goed en stralend uit!

Ik ben erg te spreken over mijn behandelingen bij deze praktijk! Personeel heeft veel kennis en ervaring. Ik word heel goed en kundig geholpen met mijn huid problemen. En ze zijn ook heel vriendelijk! Helemaal top! Ik heb een paar andere therapeuten geprobeerd vanwege de lange afstand, maar die kwamen niet in de buurt qua kwaliteit.

Deskundig advies en een goed resultaat. Ik wilde een oppepper van mijn huid. Iets minder diepe rimpels en pigmentvlekken. Resultaat beantwoordde aan de verwachtingen. Prima geholpen door Simone.

Je wordt vriendelijk en professioneel geholpen. Er wordt prima advies gegeven zonder hierbij opdringerig te zijn.

Ik heb ervaring met de praktijken op de locaties Ewijk en Malden en het daar werkzame personeel, ben altijd met veel geduld en betrokkenheid behandeld. Ook de behandeling zelf met tevreden resultaat, kom hier zeker, wanneer nodig, nogmaals terug

Een behandeling bij een zeer kundige en aardige dame! Fijn dat ze er veel verstand van had, en heb goede adviezen gekregen!

Over ons
Simone de Wildt | Huid- & Oedeemtherapie, kennis en ervaring op het gebied van huid- en oedeemtherapie. Onze professionele en gediplomeerde therapeutes helpen u graag in onze vestiging in Malden. 
Onze producten
Advanced Nutrition Programme | Alhydran producten | Bellabaci Cupping | Environ Skincare | Jane Iredale make-up

Webshop
Gegevens
Btw: NL001876899B47  
Kvk: 09166472
Adres: 
Kloosterhof 1, 6581 BT Malden
Volg ons