Ongewenste haargroei

Afspraak maken

Welke vormen van overbeharing bestaan er?

  • Er zijn verschillende soorten van overbeharing. Een paar bekende vormen zijn:
  • Hirsutisme; een vorm van overbeharing bij vrouwen; er groeien haren waar deze normaal bij vrouwen niet voorkomen. Vaak is dit op de kin, bovenlip of in de hals.
  • Overbeharing bij het polycysteus ovarium syndroom (PCOS); het polycysteus ovarium syndroom gaat vaak gepaard met overbeharing en kan op iedere plek op het lichaam voorkomen.
  • Pseudofolliculitis barbae; het ingroeien van haren met meestal als oorzaak het scheren van de baardstreek. Komt met name voor bij mannen met een donker huidtype.
  • Ingegroeide haren / scheerirritatie; scheren kan bultjes veroorzaken, maar ook huidirritatie en zelfs kleine puistjes.
  • Hidradenitis supperativa; een chronische ontsteking van de haarzakjes. Komt met name voor in de liezen, oksels en bilplooien.

Hoe werkt ontharen middels lasertherapie?

De laserpuls uit het apparaat wordt in de vorm van energie opgenomen door het pigment in de haren waardoor de temperatuur dermate hoog wordt dat het haarzakje oververhit raakt en wordt vernietigd. De haarzakjes die effectief behandeld zijn kunnen nooit meer een haar produceren. Omdat de warmte alleen afgegeven wordt aan het pigment in het haarzakje is behandeling met lasertherapie een zeer veilige methode van definitieve ontharing.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Er zijn ongeveer 8-10 behandelingen nodig om het maximale resultaat te behalen. Dit verschilt per persoon en is onder andere afhankelijk van huidtype, haarkleur en haardikte. De beste resultaten worden verkregen met donkere haren (zwart of bruin) in combinatie met een lichte huid. We behalen middels lasertherapie gemiddeld 70-90% haarreductie. Dit betekent, dat niet 100% van de aanwezige haren zullen verdwijnen. Eventueel is een nabehandeling door middel van elektrische epilatie wenselijk.

Waar moet ik zelf rekening mee houden als ik behandeld wil worden met lasertherapie?

Om veilig de behandeling uit te kunnen voeren mag het te behandelen gebied niet zongebruind zijn. Het is dus belangrijk om de huid goed te beschermen tegen UV-straling.

Vóór een laserbehandeling vragen wij om zelf het te behandelen gebied 24 uur voorafgaand aan de behandeling te scheren.

Kunnen alle haren behandeld worden met lasertherapie?

Nee, omdat een haar pigment moet bevatten om de energie op te nemen die de laser afgeeft kunnen we met lasertherapie alleen donkere haren behandelen (gepigmenteerde haren). Blonde, grijze of rossige haren kunnen behandeld worden middels elektrische epilatie.

Vergoedt mijn zorgverzekeraar de behandeling?

Bij een aanvullende zorgverzekering worden behandelingen tegen overbeharing in het gelaat vaak (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar om te zien welke rechten op vergoeding u heeft.

Transgenderzorg / ontharen bij genderdysforie

Er komt veel kijken bij een transitietraject. Wij kunnen u helpen bij het verwijderen van ongewenste haargroei in zowel het gelaat als voorafgaand aan de geslacht veranderende operatie. Wij hebben een contract met het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie van het VUmc en zijn aangesloten bij het netwerk voor genderdysforie waardoor behandelingen vaak volledig vergoed worden.

Elektrisch ontharen

Wanneer u zich stoort aan witte, blonde, grijze of rossige haren kunnen deze niet behandeld worden door middel van lasertherapie omdat de haren niet voldoende pigment bevatten. De enige methode voor definitieve ontharing voor deze pigmentloze haren is elektrische epilatie.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de grootte van het te behandelen oppervlak en de hoeveelheid haren. Een behandelperiode kan variëren tussen de 6 maanden en 2 jaar. Vaak starten we met iedere week of eens per twee weken 1 behandeling, waarna we dit interval af kunnen bouwen naar een onderhoudsfase van bijvoorbeeld eens per zes of acht weken.

Vergoedt mijn zorgverzekeraar de behandeling?

Bij een aanvullende zorgverzekering worden behandelingen tegen overbeharing in het gelaat vaak (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar om te zien welke rechten op vergoeding u heeft.
Klanten vertellen

Ik ben al meer dan 10 jaar vaste klant bij Simone en dat is niet voor niets..... zij (en ook de andere medewerkers) is/zijn zeer professioneel en vriendelijk! Altijd eerlijk advies, geen verkooppraatjes en.... producten waar ik met mijn overgevoelige huid WEL tegen kan (na eerder al veel geprobeerd)...

Ik ben hier al een paar maanden voor de behandeling van mijn gezicht en ik zag in een korte tijd al verandering aan mijn huid! De medewerkers zijn heel lief en eerlijk. Je kunt altijd gezellig met ze kletsen tussen de behandelingen door, fijn!

De beste in de regio! Word aandacht besteed aan je wensen, ik voelde me meteen op mijn gemak. De behandeling door Simone was prettig en professioneel!

Zeer deskundig op het gebied van huidverbetering! Legt alle handelingen perfect uit zodat je exact weet wat ze doet. Kom al jaren bij Simone en ik vind het altijd een feestje als ik geweest ben want mijn huid ziet er dan weer super goed en stralend uit!

Ik ben erg te spreken over mijn behandelingen bij deze praktijk! Personeel heeft veel kennis en ervaring. Ik word heel goed en kundig geholpen met mijn huid problemen. En ze zijn ook heel vriendelijk! Helemaal top! Ik heb een paar andere therapeuten geprobeerd vanwege de lange afstand, maar die kwamen niet in de buurt qua kwaliteit.

Deskundig advies en een goed resultaat. Ik wilde een oppepper van mijn huid. Iets minder diepe rimpels en pigmentvlekken. Resultaat beantwoordde aan de verwachtingen. Prima geholpen door Simone.

Je wordt vriendelijk en professioneel geholpen. Er wordt prima advies gegeven zonder hierbij opdringerig te zijn.

Ik heb ervaring met de praktijken op de locaties Ewijk en Malden en het daar werkzame personeel, ben altijd met veel geduld en betrokkenheid behandeld. Ook de behandeling zelf met tevreden resultaat, kom hier zeker, wanneer nodig, nogmaals terug

Een behandeling bij een zeer kundige en aardige dame! Fijn dat ze er veel verstand van had, en heb goede adviezen gekregen!

Over ons
Simone de Wildt | Huid- & Oedeemtherapie, kennis en ervaring op het gebied van huid- en oedeemtherapie. Onze professionele en gediplomeerde therapeutes helpen u graag in onze vestiging in Malden. 
Onze producten
Advanced Nutrition Programme | Alhydran producten | Bellabaci Cupping | Environ Skincare | Jane Iredale make-up

Webshop
Gegevens
Btw: NL001876899B47  
Kvk: 09166472
Adres: 
Kloosterhof 1, 6581 BT Malden
Volg ons