fbpx

Praktijken in Ewijk en Malden

Bereikbaarheid Ma - Vr 08.30u - 18.00u
Telefoonnummer 0487-523823

Praktijken in Ewijk en Malden

Peelings

Chemische peelings zijn één van de beste manieren om veel verschillende huidcondities zoals schade door de zon, veroudering en bijvoorbeeld acne te helpen verbeteren. Helaas zijn niet alle peelings even veilig. Diepe peelings voelen oncomfortabel aan, doen pijn en kunnen zelfs schade aan de huid veroorzaken. Onze peelings zijn gebaseerd op de filosofie van een lichte, zachte peeling die de integriteit van de gezondheid van de huid moet beschermen. U zult merken dat uw huid weer gaat stralen.

Wilt u uw huid op een andere manier verbeteren? Kijkt u dan eens op de pagina van skinboosters.

Afspraak maken

TCA peeling voor algehele huidtextuur

Een TCA peeling is een peeling op basis van trichloorazijnzuur. Bij gebruik van een peeling wordt er een laagje van de opperhuid verwijderd met behulp van een zuur. De TCA peeling stimuleert een snellere celdeling in de lederhuid en bevordert de doorbloeding en de aanmaak van collageen. Hierdoor worden lijntjes minder zichtbaar en ziet uw huid er na de peeling energieker, stralender en jeugdiger uit. Daarnaast zorgt een  TCA peeling ook voor het egaliseren van de huid (pigmentvlekken) en het verbeteren van de huidstructuur.

De indicaties voor een TCA peeling zijn

 • Rokershuid
 • Pigmentvlekken
 • Melasma
 • (Acné) littekens
 • Lijntjes en rimpels
 • Een grove en onregelmatige huidstructuur

De behandeling

Voorafgaand aan de eerste behandeling heeft u een vrijblijvend intake gesprek gehad met een van onze huidtherapeuten en is er een huidanalyse met de OBSERV520 gedaan. Er is een behandelplan opgesteld en de eerste behandeling gaat plaatsvinden.

De huidtherapeut reinigt uw huid waarna de eerste laag TCA aangebracht wordt. Er wordt minimaal één laag en maximaal zes lagen peeling aangebracht. Het aantal lagen is afhankelijk van de reactie van uw huid tijdens de behandeling.

Na het afnemen van de peeling wordt er een verkoelend masker aangebracht waarna de behandeling afgesloten wordt door het aanbrengen van een voedende crème met vitamines.

Na een TCA- peeling

Na de behandeling raden wij aan om uw huid de eerste vier weken niet aan de zon bloot te stellen. Dit geldt ook voor warmte, zoals een warme douche of de sauna. Wij adviseren om de huid dagelijks goed te beschermen tegen schadelijke UV-straling omdat uw huid kwetsbaar is voor de vorming van pigmentvlekken. De huid zal na 2 tot 3 dagen gaan vervellen, ons advies is om niet aan de velletjes te zitten. De huid moet voor de volgende behandeling voldoende hersteld zijn, dit is na één week al het geval.

Video over peelings

Lactaatzuur peeling voor de probleemhuid

Heeft u last van een probleemhuid? Denk aan bijvoorbeeld acne of rosacea. Dan kan een cool-peel kuur u helpen. Bij een cool-peel kuur wordt er gebruik gemaakt van lactaatzuur om ontstekingen te verminderen en de algehele huidconditie te verbeteren.

De indicaties voor een lactaatzuur peeling zijn

 • Actieve acne met puistjes
 • Acne rosacea

De behandeling

Voorafgaand aan de eerste behandeling heeft u een vrijblijvend intake gesprek gehad met een van onze huidtherapeuten en is er een huidanalyse met de OBSERV520 gedaan. Er is een behandelplan opgesteld en de eerste behandeling gaat plaatsvinden.

Tijdens de behandeling starten we met een oppervlaktereiniging waarbij we gebruik maken van producten die overtollige talg helpen te absorberen, de poriën te zuiveren en de dode huidcellen te verwijderen.

Vervolgens zal de huidtherapeut een peeling aanbrengen, afgestemd op uw huid, op basis van lactaatzuur. Het verwijderen van dode huidcellen met behulp van zuren noemen we exfoliëren. Door de veilige concentratie zuren in ons peeling assortiment wordt de huid niet beschadigd en kan de peeling langere tijd op de huid blijven, waardoor de acnebacterie geneutraliseerd wordt en ontstekingen ‘opgeruimd’. De peeling zorgt ervoor dat de verdikte hoornlaag compacter wordt en de huid sneller herstelt.

Na 10 minuten wordt de peeling afgenomen en is de huid klaar voor het uitzuiveren van puistjes en mee-eters. Dit gebeurt veelal met een dun (steriel) naaldje. Hierdoor kan de talg die opgehoopt zit in de huid makkelijk de huid uit.

Als afsluiting van de behandeling brengen we een dagverzorging aan met vitamine A. Vitamine A zorgt ervoor dat de huid nieuwe, gezonde en functionele cellen aanmaakt en reguleert daarnaast de talgproductie.

Aantal benodigde behandelingen

Het aantal behandelingen is vooraf erg lastig aan te geven. Een verbetering van de huid is al snel zichtbaar maar acne staat vaak onder invloed van hormonen, uw levensstijl en de thuisverzorging. Na het intake gesprek gaat de voorkeur uit naar 1 maal in de week 1 behandeling voor gedurende 4 tot 6 weken, bij goed resultaat wordt de frequentie afgebouwd.

Na een lactaatzuur peeling

Na de behandeling kan de huid lichte roodheid vertonen en trekkerig aanvoelen. Dit trekt na een paar uur weer weg. De huid kan de komende paar dagen licht gaan schilferen en er kunnen wat meer puistjes ontstaan. Het is belangrijk om de huid rustig te laten herstellen en alleen de geadviseerde producten te gebruiken.

Wilt u meer weten over acnétherapie? Leest u dan de pagina over acnétherapie.

Environ tca peeling

Glycolzuurpeeling voor de verstopte huid

Glycolzuur wordt gewonnen uit fruit en valt daarom onder de fruitzuren, ook wel alpha hydroxy acids (AHA) genoemd. Glycolzuur wordt gebruikt om de huid gladder en gezonder te maken omdat de celdeling van de huid gestimuleerd wordt.

De indicaties voor een glycolzuur peeling zijn

 • Mee-eters
 • Vette huid
 • Veel dode huidcellen / keratose

De behandeling

Voorafgaand aan de eerste behandeling heeft u een vrijblijvend intake gesprek gehad met een van onze huidtherapeuten en is er een huidanalyse met de OBSERV520 gedaan. Er is een behandelplan opgesteld en de eerste behandeling gaat plaatsvinden.

Tijdens de behandeling starten we met een oppervlaktereiniging waarbij we gebruik maken van producten die overtollige talg helpen te absorberen, de poriën te zuiveren en de dode huidcellen te verwijderen. Vervolgens zal de huidtherapeut de peeling op basis van glycolzuur aanbrengen. De peeling geeft meteen een prikkelend gevoel wat na een paar minuten weer afneemt. Na 10 minuten wordt de peeling afgenomen en kunnen er eventueel nog onzuiverheden verwijderd worden. Als afsluiting van de behandeling brengen we een dagverzorging aan met vitamine A. Vitamine A zorgt ervoor dat de huid nieuwe, gezonde en functionele cellen aanmaakt en reguleert daarnaast de talgproductie.

Wanneer is een peeling niet geschikt (Contra- indicaties)?

Bij de onderstaande indicaties kan er geen peeling gebruikt worden

 • Keloïdvormige littekens
 • Slechte/vertraagde wondgenezing
 • Ontstekingen/infecties (actieve acné of koortslip)
 • Zwangerschap
 • Beschadiging van de huid
 • Allergie voor bestanddelen van de peeling
 • Binnen een jaar na gebruik van isotretinoïne
 • Kanker
 • Een verleden met radiotherapie in het gelaat
foto-blog-bericht

Afspraak maken

Wij kunnen op korte termijn een afspraak met u inplannen. Een intakegesprek is bij ons altijd kosteloos en geheel vrijblijvend. U kunt bij ons zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog terecht. Op iedere locatie hebben wij ook een avondopening. Heeft u nog vragen na het lezen van deze pagina? Bel ons op 0487-523823 of stuur ons een mail via het contactformulier, wij beantwoorden graag uw vraag!

Prijzen peelings

BehandelingPrijs
1 losse behandeling incl. 1 product€ 250,-
4 behandelingen incl. 3 producten€ 795,-

Heeft u interesse?

Wilt u meer weten over peelings of wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op 0487-523823.

  Naam:

  E-mail:

  Telefoon:

  Onderwerp:

  Uw bericht:

  Neem de onderstaande code over:


  captcha

  voordelen huidtherapie de wildt

  Laat uw gegevens achter.

  Wilt u meer weten over Peelings of heeft u andere vragen? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  © 2023 Huidtherapie Simone de Wildt - Ewijk | Malden
  Direct een afspraak maken