Lactaatzuur peeling voor de probleemhuid
Heeft u last van een probleemhuid? Denk aan bijvoorbeeld acne of rosacea. Dan kan een cool-peel kuur u helpen. Bij een cool-peel kuur wordt er gebruik gemaakt van lactaatzuur om ontstekingen te verminderen en de algehele huidconditie te verbeteren.
De indicaties voor een lactaatzuur peeling zijn
- Actieve acne met puistjes
- Acne rosacea
De behandeling
Voorafgaand aan de eerste behandeling heeft u een vrijblijvend intake gesprek gehad met een van onze huidtherapeuten en is er een huidanalyse met de OBSERV520 gedaan. Er is een behandelplan opgesteld en de eerste behandeling gaat plaatsvinden.
Tijdens de behandeling starten we met een oppervlaktereiniging waarbij we gebruik maken van producten die overtollige talg helpen te absorberen, de poriën te zuiveren en de dode huidcellen te verwijderen.
Vervolgens zal de huidtherapeut een peeling aanbrengen, afgestemd op uw huid, op basis van lactaatzuur. Het verwijderen van dode huidcellen met behulp van zuren noemen we exfoliëren. Door de veilige concentratie zuren in ons peeling assortiment wordt de huid niet beschadigd en kan de peeling langere tijd op de huid blijven, waardoor de acnebacterie geneutraliseerd wordt en ontstekingen ‘opgeruimd’. De peeling zorgt ervoor dat de verdikte hoornlaag compacter wordt en de huid sneller herstelt.
Na 10 minuten wordt de peeling afgenomen en is de huid klaar voor het uitzuiveren van puistjes en mee-eters. Dit gebeurt veelal met een dun (steriel) naaldje. Hierdoor kan de talg die opgehoopt zit in de huid makkelijk de huid uit.
Als afsluiting van de behandeling brengen we een dagverzorging aan met vitamine A. Vitamine A zorgt ervoor dat de huid nieuwe, gezonde en functionele cellen aanmaakt en reguleert daarnaast de talgproductie.
Aantal benodigde behandelingen
Het aantal behandelingen is vooraf erg lastig aan te geven. Een verbetering van de huid is al snel zichtbaar maar acne staat vaak onder invloed van hormonen, uw levensstijl en de thuisverzorging. Na het intake gesprek gaat de voorkeur uit naar 1 maal in de week 1 behandeling voor gedurende 4 tot 6 weken, bij goed resultaat wordt de frequentie afgebouwd.
Na een lactaatzuur peeling
Na de behandeling kan de huid lichte roodheid vertonen en trekkerig aanvoelen. Dit trekt na een paar uur weer weg. De huid kan de komende paar dagen licht gaan schilferen en er kunnen wat meer puistjes ontstaan. Het is belangrijk om de huid rustig te laten herstellen en alleen de geadviseerde producten te gebruiken.
Wilt u meer weten over acnétherapie? Leest u dan de pagina over acnétherapie.
Glycolzuurpeeling voor de verstopte huid
Glycolzuur wordt gewonnen uit fruit en valt daarom onder de fruitzuren, ook wel alpha hydroxy acids (AHA) genoemd. Glycolzuur wordt gebruikt om de huid gladder en gezonder te maken omdat de celdeling van de huid gestimuleerd wordt.
De indicaties voor een glycolzuur peeling zijn
- Mee-eters
- Vette huid
- Veel dode huidcellen / keratose
De behandeling
Voorafgaand aan de eerste behandeling heeft u een vrijblijvend intake gesprek gehad met een van onze huidtherapeuten en is er een huidanalyse met de OBSERV520 gedaan. Er is een behandelplan opgesteld en de eerste behandeling gaat plaatsvinden.
Tijdens de behandeling starten we met een oppervlaktereiniging waarbij we gebruik maken van producten die overtollige talg helpen te absorberen, de poriën te zuiveren en de dode huidcellen te verwijderen. Vervolgens zal de huidtherapeut de peeling op basis van glycolzuur aanbrengen. De peeling geeft meteen een prikkelend gevoel wat na een paar minuten weer afneemt. Na 10 minuten wordt de peeling afgenomen en kunnen er eventueel nog onzuiverheden verwijderd worden. Als afsluiting van de behandeling brengen we een dagverzorging aan met vitamine A. Vitamine A zorgt ervoor dat de huid nieuwe, gezonde en functionele cellen aanmaakt en reguleert daarnaast de talgproductie.
Wanneer is een peeling niet geschikt (Contra- indicaties)?
Bij de onderstaande indicaties kan er geen peeling gebruikt worden
- Keloïdvormige littekens
- Slechte/vertraagde wondgenezing
- Ontstekingen/infecties (actieve acné of koortslip)
- Zwangerschap
- Beschadiging van de huid
- Allergie voor bestanddelen van de peeling
- Binnen een jaar na gebruik van isotretinoïne
- Kanker
- Een verleden met radiotherapie in het gelaat
Afspraak maken
Wij kunnen op korte termijn een afspraak met u inplannen. Een intakegesprek is bij ons altijd kosteloos en geheel vrijblijvend. U kunt bij ons zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog terecht. Op iedere locatie hebben wij ook een avondopening. Heeft u nog vragen na het lezen van deze pagina? Bel ons op 0487-523823 of stuur ons een mail via het contactformulier, wij beantwoorden graag uw vraag!