Pigmentvlekken
Afspraak maken
Licht & lasertherapie 
Wanneer u zich stoort aan scherp begrensde, plaatselijke pigmentvlekken zijn deze te behandelen middels IPL. IPL staat voor ‘Intense Pulsed Light’ waarbij gebruik gemaakt wordt van een krachtige flitslamp. Het pigment in de pigmentvlek neemt de warmte van de flits op, waardoor de cel kapot gemaakt wordt en de pigmentvlek opgeruimd wordt door het lichaam in de vorm van lichte korstvorming.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de kleur van de pigmentvlek. Gemiddeld zijn er 3 tot 4 behandelingen nodig.
We kunnen eens per twee weken een behandeling toepassen.
Hoe ziet mijn huid er direct na de behandeling uit?
Na de behandeling ziet u dat het behandelde plekje wat donkerder kleurt. Dit betekent dat de behandeling goed heeft gewerkt. Door het afschilferen van de donkere verkleuring normaliseert de kleur in een paar dagen tot 2 weken. De snelheid hiervan is afhankelijk van de diepte van het pigment en de conditie van de huid. 
Vergoedt mijn zorgverzekeraar de behandeling?
De vergoeding is afhankelijk van de indicatie waarvoor we microneedling bij u toepassen. Wanneer er bijvoorbeeld acnélittekens aanwezig zijn of pigmentvlekken in het gelaat wordt de behandeling vaak (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar om te zien welke rechten op vergoeding u heeft. Behandelingen gericht op huidverbetering/ huidverjonging worden nooit vergoed door de zorgverzekeraar.

Pigmentvlekken behandelen met behulp van peelings
Oppervlakkige pigmentvlekken, maar ook dieper gelegen pigment zoals melasma, kunnen we behandelen met behulp van peelings

Peelings met behulp van Easy TCA® Pain Control

Een TCA peeling is een peeling op basis van trichloorazijnzuur. Onze peeling combineert trichloorazijnzuur met een vleugje Phenol waardoor het een pijnstillende werking heeft.
Een TCA peeling stimuleert de celdeling in de lederhuid en bevordert de doorbloeding en de aanmaak van collageen. Hierdoor worden lijntjes minder zichtbaar en ziet uw huid er na de peeling energieker, stralender en jeugdiger uit. TCA peelings worden veel gebruikt bij het verbeteren van de huid met pigmentvlekken en bij de zonbeschadigde huid met actinische keratose.

Zijn er pigmentvlekken ontstaan tijdens of na de zwangerschap? Dan spreken we van een melasma. Hardnekkig pigment behandelen we middels Benebellum®.

Voor wie is een Easy TCA® Pain Control peeling geschikt?

De indicaties voor een TCA peeling zijn
- Huid met pigmentvlekken
- Vale / Rokershuid
- (Acné) littekens
- Huid met fijne lijntjes
- Grove en onregelmatige huidstructuur
- Zonbeschadigde huid met actinische keratose

Hoe ziet mijn huid eruit de dagen na de peeling?

De huid mag gedurende de eerste 48 uur niet nat worden. Deze dagen voelt de huid wat droog en trekkerig aan, maar er is nog niets te zien.
Vaak begint vanaf dag 3 de huid met vervellen: eerst rondom de mond en van daaruit verder. Pigmentvlekken kleuren eerst wat donkerder waarna deze ‘eraf vallen’. Het gehele proces van vervellen duurt gemiddeld 5 tot 8 dagen.

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

- Een gepeelde huid is kwetsbaar en extra vatbaar voor het ontstaan van nieuw pigment. Daarom is het zeer belangrijk om u aan de voorgeschreven ‘Post Peel Care’ te houden.
- Een kuur bestaat doorgaans uit 4 behandelingen. Er vindt iedere week 1 behandeling plaats.

Wanneer kan ik geen Easy TCA® Pain Control peeling ondergaan?

- Ontstekingen/infecties heeft (ook actieve acné en actieve herpes (bijv. een koortslip).
- Insulineafhankelijke diabetes mellitus heeft en snel ontregeld bent,
- Immunologische aandoeningen of een verminderd immuunsysteem heeft,
- Onder behandeling bent vanwege een kwaadaardige tumor,
- Last heeft van keloïdvorming (hypertrofische littekens),
- Nier-, luchtweg-, lever- of cardiale aandoeningen heeft,
- Verse littekens of wonden heeft in het te behandelen gebied,
- Een verleden heeft met radiotherapie in het te behandelen gebied,
- Zwanger bent of borstvoeding geeft,
- De te behandelen huid net geharst heeft.

- Als u isotretinoïne heeft gebruikt, kunt u over het algemeen 6 maanden na afronding van die kuur weer behandeld worden met een peeling.
- Na gebruik van tretinoïne (vitamine A-zuur ofwel retinol), glycolzuur, benzoylperoxide (veel gebruikte ingrediënten in anti-agingcrèmes) kan de permeabiliteit (doordringbaarheid) van de huid verhoogd zijn. U kunt dan wel een Easy TCA®-peeling ondergaan, maar meldt het tijdig aan uw behandelaar.
Klanten vertellen

Ik ben al meer dan 10 jaar vaste klant bij Simone en dat is niet voor niets..... zij (en ook de andere medewerkers) is/zijn zeer professioneel en vriendelijk! Altijd eerlijk advies, geen verkooppraatjes en.... producten waar ik met mijn overgevoelige huid WEL tegen kan (na eerder al veel geprobeerd)...

Ik ben hier al een paar maanden voor de behandeling van mijn gezicht en ik zag in een korte tijd al verandering aan mijn huid! De medewerkers zijn heel lief en eerlijk. Je kunt altijd gezellig met ze kletsen tussen de behandelingen door, fijn!

De beste in de regio! Word aandacht besteed aan je wensen, ik voelde me meteen op mijn gemak. De behandeling door Simone was prettig en professioneel!

Zeer deskundig op het gebied van huidverbetering! Legt alle handelingen perfect uit zodat je exact weet wat ze doet. Kom al jaren bij Simone en ik vind het altijd een feestje als ik geweest ben want mijn huid ziet er dan weer super goed en stralend uit!

Ik ben erg te spreken over mijn behandelingen bij deze praktijk! Personeel heeft veel kennis en ervaring. Ik word heel goed en kundig geholpen met mijn huid problemen. En ze zijn ook heel vriendelijk! Helemaal top! Ik heb een paar andere therapeuten geprobeerd vanwege de lange afstand, maar die kwamen niet in de buurt qua kwaliteit.

Deskundig advies en een goed resultaat. Ik wilde een oppepper van mijn huid. Iets minder diepe rimpels en pigmentvlekken. Resultaat beantwoordde aan de verwachtingen. Prima geholpen door Simone.

Je wordt vriendelijk en professioneel geholpen. Er wordt prima advies gegeven zonder hierbij opdringerig te zijn.

Ik heb ervaring met de praktijken op de locaties Ewijk en Malden en het daar werkzame personeel, ben altijd met veel geduld en betrokkenheid behandeld. Ook de behandeling zelf met tevreden resultaat, kom hier zeker, wanneer nodig, nogmaals terug

Een behandeling bij een zeer kundige en aardige dame! Fijn dat ze er veel verstand van had, en heb goede adviezen gekregen!

Over ons
Simone de Wildt | Huid- & Oedeemtherapie, kennis en ervaring op het gebied van huid- en oedeemtherapie. Onze professionele en gediplomeerde therapeutes helpen u graag in één van onze vestigingen in Malden of Ewijk.
Onze producten
Advanced Nutrition Programme | Alhydran producten | Bellabaci Cupping | Environ Skincare | Jane Iredale make-up

Webshop
Gegevens
Btw: NL001876899B47  
Kvk: 09166472
Adres: 
Kloosterhof 1, 6581 BT Malden
Vordingstraat 2, 6644 BH Ewijk
Volg ons