Definitief ontharen met behulp van lasertherapie: fabels en feiten
Feit: met laserontharing kun je permanent ontharen
De laserpuls uit het apparaat wordt in de vorm van energie opgenomen door het pigment in de haren waardoor de temperatuur dermate hoog wordt dat het haarzakje oververhit raakt en wordt vernietigd. De haarzakjes die effectief behandeld zijn kunnen nooit meer een haar produceren. Factoren zoals bijvoorbeeld medicijnen of veranderingen in hormoonhuishouding kunnen er voor zorgen dat er nieuwe haren geproduceerd worden en er in enkele gevallen nabehandelingen nodig zijn. 
Feit: de behandeling is veilig
Omdat de warmte alleen afgegeven wordt aan het pigment in het haarzakje is behandeling met lasertherapie een zeer veilige methode van definitieve ontharing. Uiteraard is het belangrijk onze voor- en nazorgadviezen op te volgen. 
Feit: definitief ontharen met lasertherapie is effectiever dan IPL therapie
De laser richt zich specifieker op één doel in de huid: het pigment in het haarzakje. Bij IPL therapie wordt de energie breder afgegeven in de huid, waardoor er wat energie verloren gaat naar andere structuren. 
Feit: laserontharing kan het hele jaar door
Een veel voorkomende vraag in de praktijk is of de behandeling gedurende de zomermaanden kan plaatsvinden. Het antwoord is ja!
Het belangrijkst is dat je de huid goed beschermd tegen UV-straling waardoor het contrast tussen de huid en de haar groot blijft en er veilig behandeld kan worden het gehele jaar door. 
Fabel:  alle haren kunnen definitief verwijderd worden met lasertherapie
De haar moet in het haarzakje voldoende pigment bevatten om de energie van de laser om te kunnen zetten in warmte. Helaas bevatten blonde, grijze en rossige haren onvoldoende pigment waardoor deze niet effectief behandeld kunnen worden met lasertherapie. Deze haren kunnen alleen middels elektrische epilatie definitief behandeld worden. 


Fabel:  tussen de behandelingen door mag ik gewoon waxen en epileren
Wanneer we ongewenste haren waxen/harsen of epileren dan wordt de gehele haar verwijderd. Hierdoor zijn tijdens de behandeling niet alle haren aanwezig waardoor we minder resultaat behalen. Het is daarom belangrijk dat gedurende 4 weken voor de eerste behandeling en tijdens het traject de haren niet geharst/geëpileerd worden. Scheren mag uiteraard wel. 


Fabel:  door het scheren van haren wordt de haar dikker/stugger
Voor de behandeling middels lasertherapie moet de haar geschoren worden om te voorkomen dat de haar boven de huid al verhit. Omdat de haar net boven de huid, op het dikste deel van de haar, afgeschoren wordt voelt de haar na het scheren dikker aan. Dit is echter maar tijdelijk; wanneer we de haren weer zouden laten groeien voelt deze weer net zo als voor het afscheren. 


Voor wie is definitieve ontharing geschikt? 
Behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en kan op ieder gebied toegepast worden. In de praktijk behandelen wij onder andere overbeharing bij vrouwen in het gelaat: kin, bovenlip, hals en wangen. Maar ook het gelaat bij mannen voor het strakker maken van de baardstreek en/of wenkbrauwen is mogelijk. 

Populaire zones van het lichaam zijn bikinilijn, oksels en onderbenen. 


Transgenderzorg / ontharen bij genderdysforie
Er komt veel kijken bij een transitietraject. Wij kunnen helpen bij het verwijderen van ongewenste haargroei in zowel het gelaat als voorafgaand aan de geslacht veranderende operatie. Wij hebben een contract met het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie van het VUmc en zijn aangesloten bij het netwerk voor genderdysforie waardoor behandelingen (meestal) volledig vergoed worden. Onze huidtherapeuten staan ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en zijn lid van het Kwaliteitsregister Paramedici. 

Klanten vertellen

Ik ben al meer dan 10 jaar vaste klant bij Simone en dat is niet voor niets..... zij (en ook de andere medewerkers) is/zijn zeer professioneel en vriendelijk! Altijd eerlijk advies, geen verkooppraatjes en.... producten waar ik met mijn overgevoelige huid WEL tegen kan (na eerder al veel geprobeerd)...

Ik ben hier al een paar maanden voor de behandeling van mijn gezicht en ik zag in een korte tijd al verandering aan mijn huid! De medewerkers zijn heel lief en eerlijk. Je kunt altijd gezellig met ze kletsen tussen de behandelingen door, fijn!

De beste in de regio! Word aandacht besteed aan je wensen, ik voelde me meteen op mijn gemak. De behandeling door Simone was prettig en professioneel!

Zeer deskundig op het gebied van huidverbetering! Legt alle handelingen perfect uit zodat je exact weet wat ze doet. Kom al jaren bij Simone en ik vind het altijd een feestje als ik geweest ben want mijn huid ziet er dan weer super goed en stralend uit!

Ik ben erg te spreken over mijn behandelingen bij deze praktijk! Personeel heeft veel kennis en ervaring. Ik word heel goed en kundig geholpen met mijn huid problemen. En ze zijn ook heel vriendelijk! Helemaal top! Ik heb een paar andere therapeuten geprobeerd vanwege de lange afstand, maar die kwamen niet in de buurt qua kwaliteit.

Deskundig advies en een goed resultaat. Ik wilde een oppepper van mijn huid. Iets minder diepe rimpels en pigmentvlekken. Resultaat beantwoordde aan de verwachtingen. Prima geholpen door Simone.

Je wordt vriendelijk en professioneel geholpen. Er wordt prima advies gegeven zonder hierbij opdringerig te zijn.

Ik heb ervaring met de praktijken op de locaties Ewijk en Malden en het daar werkzame personeel, ben altijd met veel geduld en betrokkenheid behandeld. Ook de behandeling zelf met tevreden resultaat, kom hier zeker, wanneer nodig, nogmaals terug

Een behandeling bij een zeer kundige en aardige dame! Fijn dat ze er veel verstand van had, en heb goede adviezen gekregen!

Over ons
Simone de Wildt | Huid- & Oedeemtherapie, kennis en ervaring op het gebied van huid- en oedeemtherapie. Onze professionele en gediplomeerde huidtherapeuten helpen u graag in onze praktijk in Malden. 
Onze producten
Advanced Nutrition Programme | Alhydran producten | Bellabaci Cupping | Environ Skincare | Jane Iredale make-up

Webshop
Gegevens
Btw: NL001876899B47  
Kvk: 09166472
Adres: Kloosterhof 1, 6581 BT Malden
Volg ons