Ik heb last van wratjes: wat nu?
Verschillende soorten
Goedaardige huidtumoren: ze zijn er in verschillende soorten. In dit blog bericht lichten we de meest voorkomende toe. 
Fibromen (steelwratjes)
Fibromen, ook wel steelwratjes genoemd, herkennen we als een uitstulping van de huid, vaak op een steeltje. De oorzaak van het ontstaan van steelwratjes is niet geheel bekend. Van een aantal factoren weten we dat ze een rol kunnen spelen bij het ontstaan. Deze oorzaken zijn onder andere: 
-Overgewicht
-Leeftijd
-Genetische aanleg
-Hormoonschommelingen
Verruca seborrhoica (ouderdomswratten)
Bijna iedereen krijgt vroeg of laat te maken met deze vorm van wratjes. Vaak beginnen ze als een huidkleurig, geelbruin plekje met een ruw oppervlak. In een later stadium worden ze groter, dikker en meer bruin/grijs van kleur. Zoals de naam al doet vermoeden komen verruca seborrhoica met name voor wanneer we ouder worden (boven de 50 jaar) op de rug, borst en bij de slapen.  
Dermatosis papulosa nigra
Dermatosis papulosa nigra zijn kleine, bruine bultjes op de gepigmenteerde huid en is een vorm van de bovengenoemde verruca seborrhoica. We zien deze bultjes bij mensen met een donker of Aziatisch huidtype.   

Cherry angioma (kersenwratjes)
Kersenwratjes zien eruit als rode bultjes, gevuld met bloed, van enkele millimeters groot. De plekjes kunnen op het hele lichaam voorkomen en zijn er vaak in grote getallen. De oorzaak van het ontstaan is nog niet bekend. 

Behandeling
Bovengenoemde uitstulpingen van de huid zijn volledig goedaardig maar worden vaak als cosmetisch storend gezien. Ze verdwijnen helaas niet vanzelf maar gelukkig kunnen wij daar als huidtherapeut goed bij helpen. Een behandeling welke vaak toegepast wordt is (elektro)coagulatie. Meer weten? We beantwoorden uw vragen graag tijdens een vrijblijvend intakegesprek
Klanten vertellen

Ik ben al meer dan 10 jaar vaste klant bij Simone en dat is niet voor niets..... zij (en ook de andere medewerkers) is/zijn zeer professioneel en vriendelijk! Altijd eerlijk advies, geen verkooppraatjes en.... producten waar ik met mijn overgevoelige huid WEL tegen kan (na eerder al veel geprobeerd)...

Ik ben hier al een paar maanden voor de behandeling van mijn gezicht en ik zag in een korte tijd al verandering aan mijn huid! De medewerkers zijn heel lief en eerlijk. Je kunt altijd gezellig met ze kletsen tussen de behandelingen door, fijn!

De beste in de regio! Word aandacht besteed aan je wensen, ik voelde me meteen op mijn gemak. De behandeling door Simone was prettig en professioneel!

Zeer deskundig op het gebied van huidverbetering! Legt alle handelingen perfect uit zodat je exact weet wat ze doet. Kom al jaren bij Simone en ik vind het altijd een feestje als ik geweest ben want mijn huid ziet er dan weer super goed en stralend uit!

Ik ben erg te spreken over mijn behandelingen bij deze praktijk! Personeel heeft veel kennis en ervaring. Ik word heel goed en kundig geholpen met mijn huid problemen. En ze zijn ook heel vriendelijk! Helemaal top! Ik heb een paar andere therapeuten geprobeerd vanwege de lange afstand, maar die kwamen niet in de buurt qua kwaliteit.

Deskundig advies en een goed resultaat. Ik wilde een oppepper van mijn huid. Iets minder diepe rimpels en pigmentvlekken. Resultaat beantwoordde aan de verwachtingen. Prima geholpen door Simone.

Je wordt vriendelijk en professioneel geholpen. Er wordt prima advies gegeven zonder hierbij opdringerig te zijn.

Ik heb ervaring met de praktijken op de locaties Ewijk en Malden en het daar werkzame personeel, ben altijd met veel geduld en betrokkenheid behandeld. Ook de behandeling zelf met tevreden resultaat, kom hier zeker, wanneer nodig, nogmaals terug

Een behandeling bij een zeer kundige en aardige dame! Fijn dat ze er veel verstand van had, en heb goede adviezen gekregen!

Over ons
Simone de Wildt | Huid- & Oedeemtherapie, kennis en ervaring op het gebied van huid- en oedeemtherapie. Onze professionele en gediplomeerde huidtherapeuten helpen u graag in onze praktijk in Malden. 
Onze producten
Advanced Nutrition Programme | Alhydran producten | Bellabaci Cupping | Environ Skincare | Jane Iredale make-up

Webshop
Gegevens
Btw: NL001876899B47  
Kvk: 09166472
Adres: Kloosterhof 1, 6581 BT Malden
Volg ons